Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2009, 19:52:04
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Intrebarea este: a gresit omul ca i-a tras aluia doua in freza?
Si Sf, Nicolae o fi gresit ca i-a tras una in freza in plin sinod lui Arie incepatorul ereziei?
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 21:13:58
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Si Sf, Nicolae o fi gresit ca i-a tras una in freza in plin sinod lui Arie incepatorul ereziei?
Asta cred ca este o fabulatie. Un sfint nu ar putea lovi pe nimeni cu rautate...iar acum a devenit un precedent pentru a justifica violenta in disputele teologice
In schimb faza cu moldoveanul dintr-o bucata este cit se poate de reala si binefacatoare, la fel ca si glontul ajuta in multe cazuri la fel ca si cu ceausestii criminali imuscati tot din iubire pentru oameni.
Dumnezeu sa-i ierte!
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 13:27:32
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Violenta duce la violenta si poate si mai rau...chiar daca unele rezultate sunt initial favorabile nu cred ca e o solutie,mai degraba perpetuarea problemei.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 19:21:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Violenta duce la violenta si poate si mai rau...chiar daca unele rezultate sunt initial favorabile nu cred ca e o solutie,mai degraba perpetuarea problemei.
In aeasta realitate terestra in are am fost alungati din pacate nu se poate altfel. La non-violenta putem doar aspira insa fara sanse de succes( poate doar la a doua venire a lui Hristos cind structura moleculara se va schimba iar atomii se vor prabusi.

Pe pamint nu suntem capabili sa ne trezim...este pur si simplu o realitate sustinuta fizic/chimic/biologic
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 21:52:14
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Putem evita violenta cu vorba(buna sau rea) sau prin invatand a ne apara...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 18:04:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
In aeasta realitate terestra in are am fost alungati din pacate nu se poate altfel. La non-violenta putem doar aspira insa fara sanse de succes
Nu-i asa, non violenta este incorporata in multe persoane. Nu cred ca daca parintele Arsenie Papacioc este lovit, va cauta sa loveasca. Si nu este singurul, mai sunt oameni asemeni lui. Asa ca non violenta este o realitate la care putem asipra cu succes.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 19:21:48
Banned

Implicit

Costel,
Lucrurile nu stau asa de kosher, clar definite ca-n Wikipedia, "daca-l loveste cineva de Par papacioc el nu va riposta"..etc

Rabufnirea furei si a violentei apare in conjuncturi complexe dincolo de "intoarce celalat obraz" . Viata-i complexa Costele, nu se poate reduce la o frazulica...Gindeste-te cum navaleau benzile de tilhari, vandali, turci, mongoli isterici si dementi in sate, in case, in minastiri si biserici, incendiau, violau femei si copii ii injunghiau neamurile sa zicem ale lui Arsenie...In aceste conditii as fi vrut sa-l vad daca in loc sa puna mina pe topor sau furca, statea cu miinile-n sin si nu facea nimic.
Ai vazut doar in Andrei Rubliov a lui Tarkovski cum stateau treburile cind navaleau tatarii
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 18:47:45
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

exista oameni care nu inteleg de vorba buna ,si atunci singura modalitate este pumnul ! nu sunt pro violenta ,dar din experientele traite ,am ajuns sa ii dau dreptate sotului meu: un om bun este luat de prost ! cam 80% din noi nu au capacitatea de a intelege bunatatea unui om,ca pe o calitate ,ci ca prostie ,de aici de multe ori parca iti e mai bine dc te stie lumea de rau ,decat de bun !
in cazul de aici ,si eu cred ca D-zeu a lucrat prin acest om moldovean ! si cel mai important : cu pumnul nu a luat pt el ceva ,ci a dat dreptatea celui neindreptatit ! dc dadea cu pumnul pt binele lui ,atunci nu eram de acord ,dar el a facut un lucru bun !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dreptatea lui Dumnezeu teodoraianys Generalitati 22 27.07.2012 14:39:43
Larvele primarului sau in Romania dreptatea e la inchisoare, morga, sau reanimare Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 5 26.07.2011 13:57:21
Dreptatea lui Dumnezeu ??? secuiu_eugen Intrebari utilizatori 3 13.07.2010 12:37:58