Citat:
În prealabil postat de archanghel
Mda,asa suna teoria,dar raul acela din mine,ma tot trage inapoi,si nu vrea sa ma lase.Si ce bine ar fi sa-l arunc din mine,sa pot sa ma rog DE PLACERE...dar nu stie nimeni CUM sa fac asta,iar sfaturi ''roaga-te si Dumnezeu o sa-ti arate ''..sau ''scrie in biblie ca... '' se pare ca STIE TOATA LUMEA sa sfatuiasca.Si totusi,toata lumea se loveste de ACELEA-SI ca si mine.
In cazul acesta...CE E DE FACUT ?
Amin.
|
Poate ai nitel dreptate, dar in functie de intrebare, primim si sfaturi.
Subiectul rugaciunii facute de placere e destul de anevoios de abordat, sau poate de a da un sfat.De 18 ani de constientizare a credintei ortodoxe, iti spun din experienta, ca rugaciunea fara post si mers la biserica nu prea dureaza.Toate se completeza, se sustin este un lucru tainic si nu se poate una fara alta.O parte din colegii de munca se mirau ca pot tine post(sa nu spui ca faceam eu public acest lucru, dar eram invitata din politete sa gust si eu ceva), dar vezi,uneori nu poti sa-ti deschizi inima oricui, pentru ca in acest caz e vorba de traire, experienta,etc.......
Nu te supara ca toata lumea stie sa dea sfaturi, dar in ceea ce priveste Rugaciunea Ta catre Domnul, doar tu singur poti sa-ti ,,slefuiesti" sufletul caci ai vointa libera, dispui de timpul tau si doar tu ti-l dramuiesti (vezi, aceasta libertate lasata noua de Dumnezeu, cuprinde si multa responsabilitate pentru orice secunda traita).Sper sa ma intelegi, nu putem noi, ceilalati, sa-ti impunem un. program, sau o metoda, ai vointa libera si poti alege....
Tot din experienta iti spun ca acel canon de rugaciuni nu trebuie sa ne coplesesca, caci sunt zile si zile-unele pline de uscaciune si altele mai darnice-dar sa fie indeplinite(ajuta mult-binenteles canon dat de parintele duhovnic).Lupta cu noi insine, cu pacatele, cu dusmanii vazuti si nevazuti o sa dureze pana la trecerea ns. din aceasta lume...si sa stii ca si rugaciunea face parte din lupta si nu e un bun castigat odata pt.totdeauna...si trebuie multa sarguinta pt.pastrarea ei...
P.S.-acestea sunt doar parerile mele...