![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa stii ce vrei, pentru a lua o decizie. Te obisnuiesti sa traiesti fara relatii intime. Nu este adevarat ca te imbolnavesti fizic/psihic. Partea cu frustrarile.. da, este un test greu. Dar poti trece si peste asta. Pentru ceilalti: va rog sa va abtineti sa o judecati. Este o situatie ff grea si nu neaparat din cauza lipsei sexului (cum au insinuat unii). Te simti abandonat, lipsit de valoare, neiubit, nu mai ai incredere in partener, in viitorul relatiei, in propria persoana. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate,anna.ai mare dreptate ca o astfel de situatie este foarte complicata si nu trebuie judecata doar dupa aparenta,dar mai ales nu trebuie judecata ci rezolvata cumva.Situatia are cumva multe trasaturi,iar acestea trebuiesc luate pe rand,analizate si rezolvate cu intelepciune,dar pentru asta est nevoie si de comunicare intre parteneri.Nu-mi inchipui cum este,dar ca si om capabil sa discern,imi dau seama ca nu este tocmai o situatie usoara,si nici una ce trebuie tolerata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te simti lipsit de valoare; asa e. Dar nu e adevarat, caci valoarea noastra nu consta in sex. Oare cine ne-a inoculat ideea asta "de fara valoare", atunci cand lipseste sexul, sau nu da rezultatele scontate?!? Oricum e o MINCIUNA! Valoarea noastra e accea de OM, si se reflecta in felul in care ne purtam, cum vorbim, cum gandim, cum iubim. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sexul in sine da valoare unei casnicii,ci termenul care este obligatoriu asociat unei casnicii,si in nici un caz unei relatii fratesti sau,doar de amicitie.Nu ai cum sa pretinzi ca ai o casnicie,atata timp cat viata se desfasoara ca-ntr-o relatie frateasca,aceasta fara acordul ambelor parti si sub deviza unei evidente desavarsiri spirituale(cazuri foarte rare).Deci,este inteleasa gresita necesitatea sexului,fata de existenta acestuia intr-o casnicie,acesta poate sa aiba loc si in intervale rare,insa trebuie sa existe,aceasta completeaza cuplul,care sunt "un trup",din toate punctele de vedere.
Deci,valoarea noastra nu sta nicidecum in viabilitatea sexului,dar poate fi subestimata intr-o relatie legata inaintea Domnului ca sa fie completa,ca sa duca la nasterea de fii,ca sa reprezinte un tot familial,daca aceasta dispare,mai ales in totalitate.
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa nu mai spunem ca apare si fireasca intrebare;ce face sotul,in acest sens?Se duce la alta femeie,sau....ce face,in definitiv?Femeia,poate,binemersi sa se mai si lipsiseasca,dar daca barbatul se lipseste atunci ceva nu este in regula,si in nici un caz nu este plauzibil.Sotuatia este mult mai complexa,decat am judeca-o noi..."de suprafata".Caci,in plan crestinesc,aceasta nu prezinta interes,dintr-un spirit natang de neintelegere fundamentala.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- cadera de la credinta ortodoxa a unuia dintre soti; - decesul; - adulterul dovedit . In rest in cadrul casatoriei se pot face multe, enorm de multe si de grele pacate dar care nu permit desfacerea casatoriei. Ceea ce ma surprinde pe mine ,ma uimeste in mod admirativ este rabdare ta si acceptarea situatiei. Desi nu te cunosc inteleg ca ori ai mari rezerve sufletesti(esti tu buna din fire)ori poti tolera lesne asa ceva. Citind parerile anterioare in care ,intro traducere mai populara si fara pretentii semantice,esti sfatuita clar ca trebuie sa faci ceva ,gata, ori mergi la doctor cu el ori cauti sa vezi daca este vorba de adulter ori... pai pina aici cu D.zeu, ca doar nu suntem prosti...pina la un punct...atit, hai sa vedem ce trebuie facut! Deci vazind asemenea pareri ma gindesc la o intimplare istorisita de parintele Ioanichie Balan despre un pustnic de pe linga Sihastria care venea iarna la sf. liturghie descult prin nameti si gheata incit atunci cind intra in biserica avea picioarele rosii ca focul .Intro zi parintele Ioanichie i-a zis : ,,vai, parinte de ce nu iei ceva in picioare,ai sa te imbolnavesti,o sa-ti degere si ai sa le pierzi. O sa-ti dau eu o pereche de bocanci. Batrinul a raspuns : s-ar putea sa-mi cada degerate dar daca D.zeu o sa porunceasca sa-mi creasca altele sa sti ca sigur o sa-mi creasca.Tine pt. dumneata bocancii ,eu ma duc cu D.zeu" Ei, unii il iubim pe D.zeu cu tot sufletul nostru, altii cu toata inima, altii cu tot ficatul altii cu toti rinichii si altii doar din vezica... Nu este o gluma sau un afront ceea ce am scris ci doar ca din motive lumesti(organice)ne deosebim atit de mult duhovniceste ! Poate ca de cind ai postat prima data si pina acum lucrurile s-au schimbat sau poate s-au cronicizat ,,si mai tare"(ca sa ,,pleonasmez")dar dintro asemenea situatie nu te scoate decit D.zeu.Crede mult si te roaga mult la el !Adica sa maninci dumnezeire, sa dormi,sa bei ,sa vorbesti ,sa muncesti,sa visezi,sa simti,sa cauti ,sa astepti ,sa crezi,sa gindesti...intr-un cuvint sa traiesti dumnezeirea .Spre nadejdea si marele ajutor am sa-ti amintesc un verset din Psaltire : ,, De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pieri intru necazul meu"(psalmul 118/92) Sa ai pace si spor duhovnicesc ! Last edited by zaharia_2009; 05.10.2009 at 11:23:53. |
|
||||
|
||||
![]()
peste toate cred ca poti trece pana la urma...
insa, cea mai grea palma pe care ti-o poate da semenul, jumatatea... este indiferenta. ea te poate distruge incet cu incet. si nimeni nu merita acest lucru. mai bine ura de moarte decat indiferenta. nu trebuie s-o tolerezi. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi place foarte mult felul acesta de a aborda dificultatile.. |
|
||||
|
||||
![]()
In primul rand este bine sa precizam ca in crestinism nu este exclusa unirea trupeasca dintre barbat si femeie, dar sa nu uitam ca numai in casatorie ea devine un mijloc de unire sufleteasca deplina.
Nu sunt pentru casatorie alba. Nu-mi plac jumatatile de masura. Nu-mi place sa aud - o iubesc pe sotie, vreau sa ma casatoresc cu ea, dar vreau sa am vietuirea monahului. Daca se doreste o astfel de vietuire, e bine sa intre in monahism. Altfel, avem prea multa confuzie. Ceea ce ma mira la prima postare, e ca user-ul respectiv ne cere noua marturii despre cauza lipsei legaturii trupesti. Ma asteptam sa vorbeasca cu sotul, cu duhovnicul si nu cu noi. Chiar daca am avea o alta marturie asemanatoare, solutia uneia nu este neaparat si solutie pentru celelalte. Poate intr-o zi vom intelege ca unele intrebari nu sunt de genul: "nu va suparati, cum pot ajunge la Casa Poporului?". Sunt si intrebari care nu ne vizeaza pe noi si chiar daca am raspunde, ele ar trebui sa fie un rod al rugaciunii noastre. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
12 fara 5.... | eodor nastasa | Generalitati | 8 | 13.07.2010 15:02:37 |
fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 21:07:42 |
|