Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2009, 08:05:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris22 Vezi mesajul
As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita de cativa ani si, pana acum, nu am avut nici o relatie intima cu sotul. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba". Intrebarea mea este daca unii dintre voi au mai avut astfel de probleme si cum le-au rezolvat? Sau singura solutie pt. voi a fost divortul?
Multumesc.
Nu esti unica.
Trebuie sa stii ce vrei, pentru a lua o decizie.
Te obisnuiesti sa traiesti fara relatii intime. Nu este adevarat ca te imbolnavesti fizic/psihic. Partea cu frustrarile.. da, este un test greu. Dar poti trece si peste asta.
Pentru ceilalti: va rog sa va abtineti sa o judecati. Este o situatie ff grea si nu neaparat din cauza lipsei sexului (cum au insinuat unii). Te simti abandonat, lipsit de valoare, neiubit, nu mai ai incredere in partener, in viitorul relatiei, in propria persoana.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 14:48:48
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ai dreptate,anna.ai mare dreptate ca o astfel de situatie este foarte complicata si nu trebuie judecata doar dupa aparenta,dar mai ales nu trebuie judecata ci rezolvata cumva.Situatia are cumva multe trasaturi,iar acestea trebuiesc luate pe rand,analizate si rezolvate cu intelepciune,dar pentru asta est nevoie si de comunicare intre parteneri.Nu-mi inchipui cum este,dar ca si om capabil sa discern,imi dau seama ca nu este tocmai o situatie usoara,si nici una ce trebuie tolerata.
Vechi 08.03.2009, 01:32:59
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu esti unica.
Trebuie sa stii ce vrei, pentru a lua o decizie.
Te obisnuiesti sa traiesti fara relatii intime. Nu este adevarat ca te imbolnavesti fizic/psihic. Partea cu frustrarile.. da, este un test greu. Dar poti trece si peste asta.
Pentru ceilalti: va rog sa va abtineti sa o judecati. Este o situatie ff grea si nu neaparat din cauza lipsei sexului (cum au insinuat unii). Te simti abandonat, lipsit de valoare, neiubit, nu mai ai incredere in partener, in viitorul relatiei, in propria persoana.
Frumos raspuns ai dat, Anna.
Te simti lipsit de valoare; asa e. Dar nu e adevarat, caci valoarea noastra nu consta in sex. Oare cine ne-a inoculat ideea asta "de fara valoare", atunci cand lipseste sexul, sau nu da rezultatele scontate?!? Oricum e o MINCIUNA! Valoarea noastra e accea de OM, si se reflecta in felul in care ne purtam, cum vorbim, cum gandim, cum iubim.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 10:19:03
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Nu sexul in sine da valoare unei casnicii,ci termenul care este obligatoriu asociat unei casnicii,si in nici un caz unei relatii fratesti sau,doar de amicitie.Nu ai cum sa pretinzi ca ai o casnicie,atata timp cat viata se desfasoara ca-ntr-o relatie frateasca,aceasta fara acordul ambelor parti si sub deviza unei evidente desavarsiri spirituale(cazuri foarte rare).Deci,este inteleasa gresita necesitatea sexului,fata de existenta acestuia intr-o casnicie,acesta poate sa aiba loc si in intervale rare,insa trebuie sa existe,aceasta completeaza cuplul,care sunt "un trup",din toate punctele de vedere.
Deci,valoarea noastra nu sta nicidecum in viabilitatea sexului,dar poate fi subestimata intr-o relatie legata inaintea Domnului ca sa fie completa,ca sa duca la nasterea de fii,ca sa reprezinte un tot familial,daca aceasta dispare,mai ales in totalitate.
Vechi 08.03.2009, 10:24:28
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Ca sa nu mai spunem ca apare si fireasca intrebare;ce face sotul,in acest sens?Se duce la alta femeie,sau....ce face,in definitiv?Femeia,poate,binemersi sa se mai si lipsiseasca,dar daca barbatul se lipseste atunci ceva nu este in regula,si in nici un caz nu este plauzibil.Sotuatia este mult mai complexa,decat am judeca-o noi..."de suprafata".Caci,in plan crestinesc,aceasta nu prezinta interes,dintr-un spirit natang de neintelegere fundamentala.
Vechi 05.10.2009, 11:19:42
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris22 Vezi mesajul
As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita de cativa ani si, pana acum, nu am avut nici o relatie intima cu sotul. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba". Intrebarea mea este daca unii dintre voi au mai avut astfel de probleme si cum le-au rezolvat? Sau singura solutie pt. voi a fost divortul?
Multumesc.
Interesanta poveste ne-ai dat. Sfaturi primite...nu mai vorbesc. Nu comentez ca deja s-au adunat peste 1 Kg.de indemnuri,ca de obicei . Inafara de inventiile binevoitoare recomandate de frati si surori despre mentinerea sau nu a casatoriei reamintim ca desfacerea unei casatorii se face doar in 3 situatii clar dovedite :
- cadera de la credinta ortodoxa a unuia dintre soti;
- decesul;
- adulterul dovedit .
In rest in cadrul casatoriei se pot face multe, enorm de multe si de grele pacate dar care nu permit desfacerea casatoriei.
Ceea ce ma surprinde pe mine ,ma uimeste in mod admirativ este rabdare ta si acceptarea situatiei. Desi nu te cunosc inteleg ca ori ai mari rezerve sufletesti(esti tu buna din fire)ori poti tolera lesne asa ceva.
Citind parerile anterioare in care ,intro traducere mai populara si fara pretentii semantice,esti sfatuita clar ca trebuie sa faci ceva ,gata, ori mergi la doctor cu el ori cauti sa vezi daca este vorba de adulter ori... pai pina aici cu D.zeu, ca doar nu suntem prosti...pina la un punct...atit, hai sa vedem ce trebuie facut! Deci vazind asemenea pareri ma gindesc la o intimplare istorisita de parintele Ioanichie Balan despre un pustnic de pe linga Sihastria care venea iarna la sf. liturghie descult prin nameti si gheata incit atunci cind intra in biserica avea picioarele rosii ca focul .Intro zi parintele Ioanichie i-a zis : ,,vai, parinte de ce nu iei ceva in picioare,ai sa te imbolnavesti,o sa-ti degere si ai sa le pierzi. O sa-ti dau eu o pereche de bocanci. Batrinul a raspuns : s-ar putea sa-mi cada degerate dar daca D.zeu o sa porunceasca sa-mi creasca altele sa sti ca sigur o sa-mi creasca.Tine pt. dumneata bocancii ,eu ma duc cu D.zeu" Ei, unii il iubim pe D.zeu cu tot sufletul nostru, altii cu toata inima, altii cu tot ficatul altii cu toti rinichii si altii doar din vezica... Nu este o gluma sau un afront ceea ce am scris ci doar ca din motive lumesti(organice)ne deosebim atit de mult duhovniceste !

Poate ca de cind ai postat prima data si pina acum lucrurile s-au schimbat sau poate s-au cronicizat ,,si mai tare"(ca sa ,,pleonasmez")dar dintro asemenea situatie nu te scoate decit D.zeu.Crede mult si te roaga mult la el !Adica sa maninci dumnezeire, sa dormi,sa bei ,sa vorbesti ,sa muncesti,sa visezi,sa simti,sa cauti ,sa astepti ,sa crezi,sa gindesti...intr-un cuvint sa traiesti dumnezeirea .Spre nadejdea si marele ajutor am sa-ti amintesc un verset din Psaltire : ,, De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pieri intru necazul meu"(psalmul 118/92)
Sa ai pace si spor duhovnicesc !

Last edited by zaharia_2009; 05.10.2009 at 11:23:53.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2009, 13:11:14
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit ...

peste toate cred ca poti trece pana la urma...
insa, cea mai grea palma pe care ti-o poate da semenul, jumatatea... este indiferenta. ea te poate distruge incet cu incet. si nimeni nu merita acest lucru. mai bine ura de moarte decat indiferenta. nu trebuie s-o tolerezi.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.10.2009, 14:04:26
angela_d angela_d is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tucson Vezi mesajul
Parerea mea, poate neavizata, despre fericire:

Sint miliarde de oameni care nu sint fericiti, dar sint si miliarde de oameni care sint fericiti. Din ce categorie iti doresti sa faci parte?

Uita-te in sufletul tau, si gindeste-te daca iti doresti sau nu sa fii fericita. Poate ca iti doresti, dar pe undeva crezi ca nu este posibil.

Daca iti doresti cu adevarat sa fii fericita, poti te hotarasti sa iti schimbi modul de gindire. De exemplu, ai putea sa gindesti asa: "Vreau sa fiu fericita si implinita si merit din plin lucrul asta. Daca fac eforturi ca sa devin mai fericita si ii cer ajutorul lui Dumnezeu pentru asta, pot sa devin mult mai fericita decit sint acum"

Sa nu uitam ca Dumnezeu a creeat omul si ca dorintele pe care le-a pus in inimile lor NU sint puse la intimplare. Iar printre aceste dorinte exista si dorinta de a fi fericita, dorinta de a iubi si de a fi iubita si dorinta de a avea o viata sexuala placuta, implinita si armonioasa.

Pina la urma este decizia ta: ai curajul si dorinta sa incerci sa iti indeplinesti dorintele, si sa nu cedezi in fata greutatilor care in mod sigur vor aparea (asa cum apar in orice intreprindem), sau nu?

Ai curajul si dorinta sa faci parte dintre miliardele de oameni care sint fericiti, sau te complaci sa faci parte dintre miliardele de oameni nefericiti?

Daca unul dintre voi are un servici stressant, sau munceste anormal de mult, sa isi schimbe serviciul! Lucrurile astea fac rau unui cuplu.

Care este atmosfera din casa voastra? Exista intelegere, sau sint certuri permanente? Certurile nu fac bine vietii sexuale. Daca va certati, exista tensiuni, etc - atunci trebuie sa rezolvati intii problema asta.

Il critici sau il cicalesti exagerat? Atitudinea exagerat de critica nu face bine nimanui.

In afara de sex, alte nemultumiri sau suparari aveti? Nemultumirile in alte privinte pot sa se traduca prin lipsa de sex.

Zilele trecute ati incercat sa faceti ceva si nu a iesit bine. Cind incerci ceva si nu iese bine, ai putea sa incerci altceva - sa incercati altfel - pina cind gasiti un mod care va place la amindoi!

Fericirea este totusi o pasare rara. Si pentru acele miliarde de
oameni care sint fericiti, de fapt fericirea este o stare care vine si pleaca, creste si descreste. Atunci cind apare, trebuie sa fim recunoscatori.

Poate ca nu esti multumita de viata ta sexuala. Ce zici - puteti ca pentru 5 minute, sa faceti ceva frumos impreuna, in privinta asta?

Puteti sa incercati sa gasiti ceva care va place la amindoi? Poate ca gasiti o mingiiere mai intima, un sarut, o imbratisare, un zimbet, un gest, o vorba de apreciere - care sa va placa la amindoi!

Propuneti-va sa aveti in fiecare zi 2-3 astfel de momente de cite 5 minute.

Cind ati gasit ceva ce va place, faceti lucrul ala o vreme.. dupa care gasiti altul, si altul, si altul, si altul!

Fa in asa fel incit fiecare gest pe care-l faci in privinta asta sa fie placut si pentru tine, si pentru el. De ambele parti trebuie sa existe placere, pentru fiecare gest, altfel mai bine nu-l faceti.

Spuneti-va zilnic ce va place unul la altul. Incercati sa va spuneti in fiecare zi cite o vorba buna. Incearca sa ii arati in fiecare zi ca il iubesti si il apreciezi (bineinteles, numai daca e adevarat in momentul ala - minciuna nu ajuta nimanui). Incearca sa variezi modul in care faci asta.

Incearca sa nu te mai gindesti cum sa-l faci sa faca sex cu tine, sau cum sa-l faci sa te placa. In loc de asta, gindeste-te ce anume iti place la el. E ok si daca iti place, fara sa existe vreun motiv, sau daca nu stii foarte clar ce iti place. Da-i de inteles ca il placi. Spune-i asta. Cind mincati impreuna, priveste-l cu drag.

Incearca des sa-l atragi sa faca sex cu tine, in moduri diferite, DAR nu te frustra daca nu reusesti, sau daca nu iese bine. Daca nu iese bine, mai incercati.

Asta e foarte greu - sa nu te frustrezi, sa nu te superi si sa nu ii reprosezi cind ceva nu merge bine, ci sa incerci in continuare. Frustrarea si reprosurile NU sint deloc atragatoare. Cind vei reusi sa treci peste esecuri fara sa te frustrezi sau sa te superi, ai rezolvat o mare parte din problema.

Incearca sa exprimi ce simti pentru el. El e frumos? Iti place? Iti place cum se comporta in anumite situatii? Spune-i! Lauda-l!

Ai spus ca el nu vrea sa renunte la patimile lui. Care sint patimile lui?

Imi place foarte mult felul acesta de a aborda dificultatile..
Reply With Quote
Vechi 06.10.2009, 14:51:36
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

In primul rand este bine sa precizam ca in crestinism nu este exclusa unirea trupeasca dintre barbat si femeie, dar sa nu uitam ca numai in casatorie ea devine un mijloc de unire sufleteasca deplina.

Nu sunt pentru casatorie alba. Nu-mi plac jumatatile de masura. Nu-mi place sa aud - o iubesc pe sotie, vreau sa ma casatoresc cu ea, dar vreau sa am vietuirea monahului. Daca se doreste o astfel de vietuire, e bine sa intre in monahism. Altfel, avem prea multa confuzie.

Ceea ce ma mira la prima postare, e ca user-ul respectiv ne cere noua marturii despre cauza lipsei legaturii trupesti. Ma asteptam sa vorbeasca cu sotul, cu duhovnicul si nu cu noi. Chiar daca am avea o alta marturie asemanatoare, solutia uneia nu este neaparat si solutie pentru celelalte.

Poate intr-o zi vom intelege ca unele intrebari nu sunt de genul: "nu va suparati, cum pot ajunge la Casa Poporului?". Sunt si intrebari care nu ne vizeaza pe noi si chiar daca am raspunde, ele ar trebui sa fie un rod al rugaciunii noastre.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2009, 15:56:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
In primul rand este bine sa precizam ca in crestinism nu este exclusa unirea trupeasca dintre barbat si femeie, dar sa nu uitam ca numai in casatorie ea devine un mijloc de unire sufleteasca deplina.

Nu sunt pentru casatorie alba. Nu-mi plac jumatatile de masura. Nu-mi place sa aud - o iubesc pe sotie, vreau sa ma casatoresc cu ea, dar vreau sa am vietuirea monahului. Daca se doreste o astfel de vietuire, e bine sa intre in monahism. Altfel, avem prea MULTA CONFUZIE.
Foarte de acord, exact asa privesc si eu acest aspect !!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
12 fara 5.... eodor nastasa Generalitati 8 13.07.2010 15:02:37
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42