Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 23:39:47
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu imi plac florile de plastic.

Nu imi plac vazele colorate.

Nu imi plac neoanele si becurile indiscrete.

Nu imi plac vestmintele preotilor care au devenit moda.

Nu imi plac oamenii care se grabesc !!!

Dar toate acestea nu au nici o legatura cu Biserica, ci cu neputintele noastre.
Domnul sa ne ierte pentru ele si sa ne lumineze inima, sa le simtim in ne'naturalul lor.

Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 00:16:20
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Mie cred ca nu-mi place ce se intampla in biserica.In fiecare duminica vine o femeie,se aseaza in genunchi si se roaga tinand mainile ridicate in sus,apoi se tot apleaca pana la pamant(moment in care i se vad dedesubturile)si abia duminica aceasta am realizat ca de fapt nu cred ca este ortodoxa,pentru ca pleaca inainte de a le cere preotul celor chemati sa iasa.Sta chiar in mijlocul bisericii,imbracata destul de sumar,dar pe mine nu ma deranjeaza altceva decat ca nu inteleg ce face.Stiu ca nu ar trebui sa plece inainte de sfarsitul Sfintei Liturghii,ar trebui sa se imbrace mai normal si mai stiu ca ar trebui sa se roage impreuna cu noi aceleasi rugaciuni.Stie cineva sa-mi spuna ce face de fapt?Voi ati intalnit asa ceva?Doamne ajuta!
Vechi 06.10.2009, 08:56:14
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

se pare ca am lipeala la babutze ,caci nu e duminica sa nu se ia una de mine ! duminica trecuta am fost la bisericutza si surpriza ,cea care vinde lumanari m-a lasat in pace,cea care are grija de apa sfintita sau asa ceva ,la fel ,DAR surpriza : dupa ce am stat in picioare mult ,simteam ca nu mai pot,si m-am asezat si eu pe un scaun ,si aud o voce : pune-te dragutzo in genunghi ! m-am uitat ,si am zis in gand Doamne ajuta-ma ! si nu i-am spus nimic ! de ce nu poate fiecare sa isi vada de treaba lui ? in fata mea era o fata cu blugii cu talie joas ,si ii se vedeau bucisoarele in toata splendoarea lor ,dar ei nu i-a zis nimic ! mi-am zis e mana diavolului ce incearca sa ma faca sa nu mai merg la biserica! dar eu de abia astept sa merg duminica la Doamne ...
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 02:20:53
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit persane

Mie nu imi place amestecul de covoare persane de toate culorile si toate modelele.......
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 09:56:11
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Acum ceva vreme, un prieten imi spune: "Suntem prea mandri ca preoti, teologi si crestini."

"Vorbeam cu fratele meu, care nu prea le are cu Biserica, si imi spune foarte asezat, cu o oarecare parere de rau: Sunt atat de mandri preotii! Am ramas dupa aceea cu un gust amar, vazand ca fratele are dreptate. Pana atunci, parca ma opream la alte pacate ale preotilor si teologilor, insa el a pus punctul pe I. Suntem prea mandri ca preoti, teologi si crestini."

Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 12:27:39
antoniap
Guest

Implicit

Mandria este o boala a secolului si, daca nu ne smerim de bunavoie , ne smereste Dumnezeu ori aici ori in vesnicie. De aceea, se cuvine sa multumim lui Dumnezeu cand ne smereste prin necazuri in viata aceasta, caci poate ca ne cruta astfel de pedeapsa viitoare.

Observ ca in Postul Mare unii preoti nu mai imbraca vesminte de culoare mai inchisa. Nu pentru ca nu le-ar avea.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 16:01:42
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Chiar daca nu sunt de acord cu lumina electrica in biserica, mi se pare de ras sa daruiesti ulei, in conditiile in care toate candelele "palpaie" datorita electricitatii. In concluzie, nu-mi plac aceste candele.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 16:11:48
cotoracia cotoracia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2009
Implicit candele

Stiti ca in Atena exista o biserica in care nu este lumina electrica ? Si nu din cauza ca nu au posibilitatea sa o introduca. Sunt foarte multi tineri in aceasta biserica.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 20:23:54
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Chiar daca nu sunt de acord cu lumina electrica in biserica, mi se pare de ras sa daruiesti ulei, in conditiile in care toate candelele "palpaie" datorita electricitatii. In concluzie, nu-mi plac aceste candele.
Am fost de curând la Sihăstria unde am participat la mezanoptică .
Tainic harul s-a revărsat din belșug asupra noastră la lumina candelelor.
Attached Images
File Type: jpg DSCF2786.jpg (17,5 KB, 17 views)
Reply With Quote
Vechi 07.10.2009, 20:39:41
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
nu cred ca este de ras sa daruiesti ulei, cred ca nu exista biserica sa nu aiba si candele din acestea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imi place de o verisoara - de gradul 2 Stefan500 Generalitati 42 27.09.2013 15:21:39
ce-mi place , ce nu-mi place maria55 Generalitati 267 20.10.2011 16:52:08
Ce ne place in biserica? Darius Biserica Ortodoxa Romana 57 09.06.2010 20:15:29
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? lavinia40 Generalitati 32 11.12.2009 18:20:00