Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2009, 19:30:17
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Nenea topcat, degeaba ti-as raspunde, ca oricum tu nu crezi. :) Dar, ca sa fiu draguta, Dumnezeu ne-a lasat sa alegem intre bine si rau, adica, Rai si iad. Si acum o intrebare off topic: De ce nu crezi? E asa greu? Da, sa zicem ca n-au existat oameni,ca au evoluat ( desii parerea mea e cu totul alta) fie ca tine, da' universu' asta mare cine l-a facut? Nu tot Doamne-Doamne?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 20:11:16
old_believer old_believer is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.10.2009
Implicit

topcat, cata lume cu bun simt incearca sa-ti mantuiasca sufletelul....ai mancat insa cam multi shoarechi si sufletul ti s-a innegrit....insa cheer-up, daca o arzi pe forumul asta esti in pericol sa fii mantuit, pacatosule....
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 20:48:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Topcat, de ce te intereseaza atat de mult ce e dupa? Ca doara esti ateu, verisor cu maimutica :) Dar cred ca si pe Darwin il interesa ce era dupa... Mai ai timp, Topcat, sa-L gasesti pe Dumnezeu!
Vechi 09.10.2009, 09:38:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simona-Marilena Vezi mesajul
Nenea topcat, degeaba ti-as raspunde, ca oricum tu nu crezi. :) Dar, ca sa fiu draguta, Dumnezeu ne-a lasat sa alegem intre bine si rau, adica, Rai si iad. Si acum o intrebare off topic: De ce nu crezi? E asa greu? Da, sa zicem ca n-au existat oameni,ca au evoluat ( desii parerea mea e cu totul alta) fie ca tine, da' universu' asta mare cine l-a facut? Nu tot Doamne-Doamne?
Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, cred ca ar trebui sa va raspundeti voua.
Nu cred pentru ca nu am de ce, e o ipoteza de care nu am nevoie, vorba cuiva.
Si pe Doamne-Doamne cine l-a facut?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 22:50:40
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sigur, sigur, si Inchizitia tot asta dorea, sa mintuiasca, nu sa chinuiasca.
Chiar daca undeva se spune ceea ce scrii tu mai sus, la fel se scrie si ca "Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor ce s-au razvratit impotriva Mea, caci viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi pentru toata faptura priveliste de groaza".
Chiar daca Dzeu nu este sadic, oamenii carora li s-a relevat erau niste sadici, daca ne luam dupa normele morale actuale.
ce inseamna ateu?si verisor cu maimuta?pt ca sunt 2 lucrui total diferite...asta daca citesti un pic......omul este o fiinta bizara,intelege cei convine si respinge ceea ce ii este dat sa traeasca!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:04:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
ce inseamna ateu?si verisor cu maimuta?pt ca sunt 2 lucrui total diferite...asta daca citesti un pic......omul este o fiinta bizara,intelege cei convine si respinge ceea ce ii este dat sa traeasca!
Bine, pentru pretentiosi schimb virgula in "si"
E ok acum?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 20:55:40
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Bine, pentru pretentiosi schimb virgula in "si"
E ok acum?
....cand avem de a face cu oameni,trebuie sa retinem ca NU ne aflam in fata unor fapturi logice ci in fata unor fapturi emotionale,cladite din prejudecati si conduse de mandrie si vanitate......
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 13:21:36
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Dupa parerea mea

Dumnezeu e bun si iertator, dar e si drept si neindurator cu cei pacatosi, de aceea Scumpul nostru Mantuitor Iisus Hristos a venit pentru noi, ca Domnul Dumnezeu sa ne ierte pacatele noastre facute cu voia sau fara de voia noastra, ca omul pacatos care se caieste sa poata fi iertat si el, dar trebuie sa o faca din inima si cu credinta, iar topcat sa ma ierti dar asa e scris " daca ochiul e bolnav scoate-l" , dar aici notiunea de bolnav vine de la faptul ca te indeamna sa privesti inspre lucruri pacatoase cum ar fi adulterul cu o femeie nu la ochiul propriu-zis, de aceea trebuie retezat tot ceea ce te indeamna spre pacat. Pace tuturor si iertare daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 12:44:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Citeam deunazi pozitia ortodoxismului cu privire la justetea unei pedepse vesnice pentru niste pacate vremelnice (http://www.crestinortodox.ro/carte-8...lor-iadului-30)
Nu stiu daca si pentru voi, insa pentru un om moral ce ma consider, aceasta conceptie despre o judecata finala este profund injusta, cel putin dupa normele morale ale societatii de azi.
V-as intreba daca ati fi de acord ca sistemul nostru juridic sa fie modificat in sensul aplicarii acelorasi tipuri de reguli divine.
Ma refer aici la: tortura si inchisoare pe viata, aceeasi pedeapsa pentru masturbatori, adulteri, hoti, violatori, ucigasi etc.
Exista pedepse diferite pentru toti oamenii dupa cata rautate a asimilat fiecare, asa cum si cei mantuiti de rau vor fi mai aproape sau mai departe de slava Lui Dumnezeu, dupa gradul de desavarsire.

Cat despre vesnicie, si mie imi este imposibil s-o inteleg. Dar am incredere in dreptatea divina, care ne va aseza intr-o noua stare a existentei dupa masura iubirii de care suntem dispusi, fiecare dupa voia lui.

Si o parere personala: asa cum cei mantuiti vor evolua mereu spre mai bine, spre asemanarea cu Dumnezeu, poate ca si cei din Iad vor avea posibilitatea sa evolueze din rau in mai putin rau pana la o limita - dar nu dupa modelul teoriei apocatastazei care se asteapta ca toti sa se mantuiasca indiferent de voia lor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 13:11:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Exista pedepse diferite pentru toti oamenii dupa cata rautate a asimilat fiecare, asa cum si cei mantuiti de rau vor fi mai aproape sau mai departe de slava Lui Dumnezeu, dupa gradul de desavarsire.
Te rog indica-mi niste referinte
Citat:
dupa masura iubirii
Citat:
Si o parere personala: asa cum cei mantuiti vor evolua mereu spre mai bine, spre asemanarea cu Dumnezeu, poate ca si cei din Iad vor avea posibilitatea sa evolueze din rau in mai putin rau pana la o limita - dar nu dupa modelul teoriei apocatastazei care se asteapta ca toti sa se mantuiasca indiferent de voia lor.
Ai vreo baza pentru parerea ta personala sau e ceea ce ai dori tu sa se intimple, in ciuda evidentelor biblice?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01