Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2009, 15:36:57
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Exista niste probleme...

...pe care trebuie sa vi le puneti, chiar daca va iubiti si mai ales daca va iubiti:
1. Ce va fi peste cativa ani, cand ea va fi in floare si va trebui sa se ocupe de o persoana varstnica si cu problematica respectiva (alt mod de viata, boala), iar mai apoi sa va piarda f.devreme.
2. Ea isi doreste copii? Cum s-ar rezolva aceasta problema? Este tocmai varsta maternitatii. Dumneavoastra aveti copii deja?

Am observat ca lumea trece in general repede peste problemele unei casnicii cu diferenta de varsta mare, dar stiu exemple de greutati care pot apare si cat sufera persoana mai tanara apoi. Este un sacrificiu de ani de zile.
Cand o persoana se afla la varsta frumoasa de maternitate, ascensiune in profesie, calatorii, viata sociala, distractie, cealalta persoana deja e la pensie, nu mai este mobila, vrea alt mod de viata, nu mai vrea copii (are poate deja si nepoti), este lovita de boala si incapacitate.
Eu una pot sa inteleg sentimentele f.bine, dar ma gandesc si la consecinte.
Stiu, exista persoane, mai ales barbati, care nu concep ca imbatranesc, ca pot apare probleme, care se cred vesnic tineri si frumosi. Unii chiar fac copii la varste inaintate, au ambitii mari.
Acum nu mai stiu care este in tara vitalitatea. Din cate am observat pe la 60-70 ani deja oamenii incep sa aibe probleme de sanatate si nu mai pot, din cauza uzurii si conditiilor de viata.
In alte tari or trai mai mult, chiar pana la 90-100 ani.
Ganditi-va bine.
Eu sunt pentru casatorii in cadrul generatiei (+/- 3, 4 ani max.), desi sunt pentru iubire la orice varsta.
Iubirea nu trebuie sa fie egoista.

Last edited by sophia; 08.10.2009 at 15:46:22.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
care-i diferenta? victortiti89 Iudaismul 2 20.05.2011 11:33:54
Diferenta dintre VT si NT Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 5 25.11.2010 19:37:49
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30
Diferenta? popmihai1984 Generalitati 8 11.04.2010 23:42:35
Care Este Diferenta? calator Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 10.05.2007 00:56:03