![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult, rautatea poate fi "stinsa" cu usurinta. Dupa cum apa stinge focul, in mod asemanator dispunem de iubire pentru a stinge atat rautatea din noi, cat si a celor de langa noi. Nu se cere de la noi doar sa avem suficienta iubire, ci este necesar sa o si manifestam. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Citind postarea Sofiei am vrut să spun următoarele:om fiind în trup încerc să fac voia Sa, rugându-l să mă învețe aceasta ,greșesc,îmi cer iertare,mă ridic,mă poticnesc din nou dar,merg înainte considerând fiecare zi o provocare și o lecție pentru ziua următoare dacă mi-o mai dă Dumnezeu.
Mi-aș dori mult să fiu un om bun dar...nu sunt . Ajută-mă Doamne să fac voia Ta ca să fiu mâine mai puțin rea decât am fost ieri! |
|
|||
|
|||
![]()
Conditionarea nu are ce cauta cand vorbim de "Iubirea aproapelui!" Daca celalalt nu stie, nu vrea sau nu poate, eu care ma cunosc, stiu si nu am nici o scuza daca astept sa mi se ceara iertare. Iert tocmai pentru ca eu insumi supar fara sa-mi dau seama si din orgoliu poate ca evit sa-mi cer iertare.
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca citim cu atentie,cu tot sufletul vedem cat adevar este in ceea ce spui om bun:Daca celalalt nu stie, nu vrea sau nu poate, eu care ma cunosc, stiu si nu am nici o scuza daca astept sa mi se ceara iertare. Iert tocmai pentru ca eu insumi supar fara sa-mi dau seama si din orgoliu poate ca evit sa-mi cer iertare.
Offf cat de frumos spus si de adevarat Cat despre uitare:offf uitam nu zic nu,daca vrem cu adevarat asta,ne rugam si cu rabdare invatam si asta Cineva,un alt om bun ,m-a invatat ca in biserica sa ai urechile deschise doar pentru slujba,pentru ceea ce rosteste parintele si tu sa rostesti totul odata cu el in gand,fara sa iti pese de ce se vorbeste langa tine,sau cum este imbracat si ce face altu langa tine.Nu e usor sa faci asta ,adica sa fii ochii,urechi,trup si suflet cu slujba,cu vorba parintelui,dar se poate ,va spun din propia experinta,si este ceva extraordinar,iesi de la sfanta liturghie un alt om,cald,bun,intelegator,rabdator cu fiecare de langa tine asa cum sant,nui mai judeci,ci ai puterea sa te rogi ca ei sa se schimbe in bine. E totusi pentru o clipa un pic de durere sau intristare cand vezi pt o clipa poate cum se poarta sau imbraca oameni cu o varsta inaintata de la care astepti un exemplu pentru cei mai tineri ca tine,dar ce poti face decat sa te faci ca nu vezi si sa asculti cuvantu Domnului ,caci pentru asta ai mers acolo in Sfanta Biserica,nu sa clevestesti,sa judeci. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Incercati sa vreti sa uitati si veti reusi. Absolut sigur!
Eu am incercat si am reusit pentru trecut si inca reusesc pentru prezent. E adevarat ca si mie mi-se mai pune "paraponu'" pe "flagelator" dar ma grabesc sa imi treaca repede caci stiu ca supararea suparare aduce-asta se stie decand lumea-si nu-mi place sa am suparari. Am observat ca acestea ma tin in loc, ma invartesc in jurul ranii sufletului precum cainele in jurul cozii. Iar si iar o zgarm iar si iar o sangerez. Pe cand daca ma duc imediat la Tatal. ca la tata cu lacrima-n suflet, voi primi o imbratisare, o sarutare si o vindecare rapida.Pai, nu-i mai bine si mai usor asa?! Cat despre partea ne-uitarii, va trebui sa inteleg ca nu trebuie legata fapta (pe care am iertat-o) de persoana "faptuitoare". Ba chiar mai mult, sa-mi spun in "barba" ca ar trebui sa-i multumesc ca mi-a reamintit ca daca tragi mata de coada s-ar putea intampla sa te zgarie. Daca tu, omule, spui ca ierti da' nu poti uita atunci sigur ai o problema! Pune repede "masca pe figura" si coboara in "canalul" sufletului tau si ai sa vezi ce "minunatii" ai sa gasesti acolo! Bucati de suflet mort, dopuri de mandrie intarite de vanitate, bolovani de vorbe grele gandite dar nerostite si cate si mai cate mizerii ale sufletului necuratat cu peria spovedaniei. |
|
|||
|
|||
![]()
da asa este, de asta se spune ca facem pacate cu voie sau fara voie. important este sa ne venim in fire, macar din cand in cand.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi place foarte mult cum gandesti si mi se pare ca oricare dintre noi ar trebui sa se regaseasca in citatul de mai sus! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Originea omului? | scutariusilviu | Generalitati | 73 | 03.07.2011 02:38:38 |
creatia omului | dram | Din Vechiul Testament | 15 | 18.06.2008 17:43:57 |
RAUTATEA OMULUI ADUCE SFIRSITUL SAU NU... | aretina_58 | Umanitare | 9 | 23.12.2007 15:35:20 |
Libertatea omului | Laurentiu | Generalitati | 0 | 05.07.2007 10:12:44 |
|