![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, pentru ca izvoraste din Dumnezeu care este Binele suprem. Nu exista din vesnicie doua principii - binele si raul. Raul se naste ca un parazit si roade din existenta binelui- Sfantul Grigrie de Nyssa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
"Despre bine si rau, in sens etic, nu se poate vorbi decat in sfera libertatii. Libertatea este capacitatea de optiune a unei vointe concrete, intr-un spatiu concret. [...] Raul etic este abaterea de la legea morala sau nesocotirea ei. Legea morala este absoluta, dar ea nu poate fi formulata decat in termeni contingenti. [...] Suntem liberi sa vrem sa fim liberi". (P. Cretia)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea era daca Dzeu a inventat raul sau nu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Foarte inventiv, omul tau
![]() Si mintea cam jucausa :) |
|
|||
|
|||
![]()
Topcat tu descpici firul in patru dai filet pe dinafara si pe dinauntru si scrii pe el Made in China .
Se pune intrebarea oare iubeste Dumnezeu pe diavol ? Da il iubeste si pe el dar nu iubeste viclenia lui |
|
||||
|
||||
![]()
Pai daca e liber, e si inventiv. Si normal ca e jucaus, e homo ludens. Hai, pana si tu crezi ca e jucaus, desi ai o alta explicatie pentru joc - maimutzica! :P
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Aveam o nelamurire mai demult, si mi-am readus-o aminte recent.
La una dintre rugaciunile de dinainte de spovedanie se spune, printre alte pacate ceva de genul "frumusete straina au vazut si cu dansa si-au ranit inima." Ce inseamna practic treaba asta? Bun, cam banuiesc eu, dar...Se refera la invidie? La a te indragosti de cineva nepotrivit (casatorit, calugar, ruda...)? Nu cred ca se refera la a te indragosti de cineva care nu este de aceeasi nationalitate... Probabil ca intrebarea ar fi putut fi pusa si la topicul Sophiei despre limbajul bisericesc mai putin pe inteles. Last edited by Noesisaa; 13.12.2009 at 23:17:57. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce e pacatul? | culianu | Pocainta | 34 | 18.12.2010 21:02:30 |
Pacatul | patinina34 | Despre Sfanta Scriptura | 27 | 25.05.2009 16:11:34 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
pacatul? | Annamarria | Generalitati | 4 | 11.02.2008 12:53:26 |
Pacatul | romandragut | Despre Biserica Ortodoxa in general | 62 | 12.08.2007 18:38:46 |
|