Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2009, 14:04:36
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit Studiu

Asa zisul "studiu" este un articol despre Kellogg, cel cu cerealele.

Incepe asa: Adventistii de ziua a saptea, sunt cunoscuti pentru viata
lunga si sanatoasa. Un adept faimos al adventistilor a fost Dr. J.H.Kellogg.
La sfarsitul secolului XIX, doctorul a condus sanatoriul din Battle Creek, Michigan,
un centru de tratament holistic al adventistilor de ziua a saptea.
(Kellogg a parasit biserica adventista datorita diferentelor doctrinale si
administrative)

Si continua cu produsele lui Kellogg.

Cu asa argumente....
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 14:50:48
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Asa zisul "studiu" este un articol despre Kellogg, cel cu cerealele.

Incepe asa: Adventistii de ziua a saptea, sunt cunoscuti pentru viata
lunga si sanatoasa. Un adept faimos al adventistilor a fost Dr. J.H.Kellogg.
La sfarsitul secolului XIX, doctorul a condus sanatoriul din Battle Creek, Michigan,
un centru de tratament holistic al adventistilor de ziua a saptea.
(Kellogg a parasit biserica adventista datorita diferentelor doctrinale si
administrative)

Si continua cu produsele lui Kellogg.

Cu asa argumente....
Studiul medical despre care am scris nu are nici o legatura cu dr. Kellogg. A fost facut pe un lot reprezentativ de adventisti din California pe parcursul a 30-40 de ani de catre medici ne-adventisti.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 10:28:50
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Adevărul este că din patru copii câți a a adus pe lume fondatoarea sectei, Ellen White, doi au murit de mici, adică e vorba de o mortalitate infantilă de 50% la născuți vii in cazul ei, de aproape două ori mai mare decât era mortalitatea infantilă în America la mijlocul secolului 19.

DE CE SE TRECE CU VEDEREA ACEST ASPECT, DACĂ ÎNTR-ADEVĂR SECTA ADVENTISTĂ A INIȚIAT REFORMA ÎN SĂNĂTATE ÎN AMERICA?
CUM SE EXPLICĂ ATUNCI CĂ LA ADVENTIȘTII AȘTIA CU "VIATĂ SĂNĂTOASĂ", MORTALITATEA NEO-NATALĂ ERA MAI MARE DECÂT ÎN RESTUL AMERICII?
CE REGULI DE "IGIENĂ SĂNĂTOASĂ" A RESPECTAT ELLEN WHITE, ASTFEL INCÂT EA A TRĂIT BINE PESTE 80 DE ANI, IAR JUMĂTATE DINTRE COPIII PE CARE I-A ADUS PE LUME AU MURIT DE MICI?

Sotul Ellenei White, afaceristul James White nu a trăit decât 60 de ani. Fondatoarea sectei, adică soția lui, în schimb i-a supraviețuit mai mult de 20 de ani (neducând altă grijă decât să își indobitocească adepții din câteva țări).
Vechi 10.10.2009, 19:38:52
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Adevărul este că din patru copii câți a a adus pe lume fondatoarea sectei, Ellen White, doi au murit de mici, adică e vorba de o mortalitate infantilă de 50% la născuți vii in cazul ei, de aproape două ori mai mare decât era mortalitatea infantilă în America la mijlocul secolului 19.

DE CE SE TRECE CU VEDEREA ACEST ASPECT, DACĂ ÎNTR-ADEVĂR SECTA ADVENTISTĂ A INIȚIAT REFORMA ÎN SĂNĂTATE ÎN AMERICA?
Nu am verificat cat de adevarate sunt cele scrise de dvs. Dar, se stie ca adventistii nu au inceput reforma sanitara chiar de la fondarea bisericii. Nici Ellene White nu a dus o viata sanatoasa de la inceput. Destul de tarziu a scris cartea "Divina vindecare" (apreciata de cadrele medicale, din ziua de astazi).

Orice reforma isi face efectul dupa ce este aplicata. Nu va luati dupa statistici dinainte de aplicarea reformei.

Vedeti rezultatul cercetarilor de astazi, efectuate de institute serioase, asupra sanatatii mentale si fizice ale adventistilor.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 21:08:22
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit sanatate

sunt convinsa ca toate acele sondaje sunt adevarate. sunt convinsa ca adventistii sunt oameni mai samnatosi decat ceilalti.motivul?e f simplu:;pt ca au grija de sanatatea lor, pt ca le pasa ce manaanca.parerea mea e ca acorda prea multa atentie acestui aspect, dar e parerea mea.
ce mi s-a parut comic:un unchi de-al sotului meu, crescut o viata intreaga la tara a devenit adventist. la 30 ani s-a botezat la penticostali, pana atunci fusese ortodox, iar la 60 a trecut la adventisti.ii ziceam:daca mai traiti 30 de ani poate ajungeti si la iehovisti?
(s-a suparat putin). dar partea comica e urmatoarea:taranul, care a trait toata viata cu lapte de vaca, cu jumeri de porc, mamaliga, branza de oi si alte produse autentic romanesti isi schimba radical meniul:nu mai mananca carne de porc, ci doar vita si pui, nu mai bea lapte vaca ci doar de soia, incepe sa manance cereale integrale, cereale cu musli s.a.
mai mult, chiar ne tineau si noua cursuri de nutritie
sa vezi si sa nu crezi....
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 22:33:31
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

ce legatura are asta cu teologia? s-a cam deviat de la subiect pe threadul asta.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 23:14:34
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
ce legatura are asta cu teologia? s-a cam deviat de la subiect pe threadul asta.
Are. Grija pentru trup (sa-l pastrezi curat si sanatos), place lui Dumnezeu. "Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant? Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru".(1 Corinteni 6:19,20)
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 12:11:22
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citatul pe care l-ai dat d-le Condor nu are nici o legatura cu interdictiile de a consuma anumite cărnuri (aspect atât de drag adventistilor).
Acolo sfântul Pavel se referă la a-și feri crestinii trupul de păcatul curviei.
In ceea ce priveste viata biologica a omului pe acest pământ prin consumul sau interdictia anumitor alimente, fară sa il aibă pe Hristos iată ce ne invata crestinismul:

Romani 14. 3.14-15 "Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit... 14.Știu și sunt încredințat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândește că e ceva întinat; pentru acela întinat este. 15.Dar dacă, pentru mâncare, fratele tău se mâhnește, nu mai umbli potrivit iubirii. Nu pierde, cu mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos."

Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață. "
1 Petru 1. 21 "Pentru că tot trupul este ca iarba și toată slava lui ca floarea ierbii: uscatu-s-a iarba și floarea a căzut, 25.Iar cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este cuvântul, care vi s-a binevestit.
Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig."
Romani 7. 23 "Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. 24.Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia? 25.Mulțumesc lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru! Deci, dar, eu însumi, cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu, iar cu trupul, legii păcatului."

1 Cor 9. 25 "Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă. 26.Eu, deci, așa alerg, nu ca la întâmplare. Așa mă lupt, nu ca lovind în aer, 27.Ci îmi chinuiesc trupul meu și îl supun robiei; ca nu cumva, altora propovăduind, eu însumi să mă fac netrebnic. "

1 Ioan 2.15 "Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16.Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."

Last edited by ovidiu-s; 11.10.2009 at 15:13:38.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 20:26:37
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Citatul pe care l-ai dat d-le Condor nu are nici o legatura cu interdictiile de a consuma anumite cărnuri (aspect atât de drag adventistilor).
Nu m-am referit la "interdicitia" de a consuma anumite carnuri. M-am referit la curatia si sanatatea trupeasca. Versetul postat de mine se referea la curatia trupeasca. Asta nu inseamna ca putem sa ne batem joc de sanatatea trupului nostru:

"Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
Dacă nimicește cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu, căci Templul lui Dumnezeu este sfînt
"(1 Corinteni 3:16,17)

"Deci, fie că mîncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu"(1 Corinteni 10:31)

Dvs. puteti manca, spre slava lui Dumnezeu, tot felul de carnuri daunatoare sanatatii? Numiti "interdictie" dorinta de a ne pastra trupuri curate si sanatoase, spre slava lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 21:22:47
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Tot Pavel si tot crestinilor din Corint le explica acele versete pe care l-ai postat:
1 Cor 6.13
Bucatele sunt pentru pântece și pântecele pentru bucate și Dumnezeu va nimici și pe unul și pe celelalte. Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup. 14.Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia și pe noi prin puterea Sa. 15.Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum! 16.Sau nu știți că cel ce se alipește de desfrânate este un singur trup cu ea? "Căci vor fi - zice Scriptura - cei doi un singur trup". 17.Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El. 18.Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său

Iar despre viata pamanteasca la care adventistii tin atat de mult, cautand sa măreasca speranta de viata, a unui trup neputincios, cu un an-doi si impunand membrilor sectei interdictii alimentare, cu "argumentare biblică", Scriptura dimpotriva spune:

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s

FILIPENI 1.21 "PENTRU MINE VIAȚA ESTE HRISTOS SI MOARTEA UN CÂȘTIG"
Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic.

Romani 14. 3. "Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit... 14.Știu și sunt încredințat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândește că e ceva întinat; pentru acela întinat este. 15.Dar dacă, pentru mâncare, fratele tău se mâhnește, nu mai umbli potrivit iubirii. Nu pierde, cu mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos."

1 Petru 1. 21 "Pentru că tot trupul este ca iarba și toată slava lui ca floarea ierbii: uscatu-s-a iarba și floarea a căzut, 25.Iar cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este cuvântul, care vi s-a binevestit.

Romani 7. 23 "Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. 24.Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia? 25.Mulțumesc lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru! Deci, dar, eu însumi, cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu, iar cu trupul, legii păcatului."

1 Cor 9. 25 "Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă. 26.Eu, deci, așa alerg, nu ca la întâmplare. Așa mă lupt, nu ca lovind în aer, 27.Ci îmi chinuiesc trupul meu și îl supun robiei; ca nu cumva, altora propovăduind, eu însumi să mă fac netrebnic. "

1 Ioan 2.15 "Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16.Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
A NU SE INTELEGE MAI SUS CA BISERICA NU PROMOVEAZĂ O VIATA SANATOASA SI LIPSITA DE VICII, INSA TOATE ACEASTEA SERVESC UNICUL SCOP DE MANTUIRE A SUFLETULUI, NU DE PRELUNGIRE A VIETII UNUI TRUP ABSORBIT DE GRIJI SI PLACERI LUMESTI.

Last edited by ovidiu-s; 11.10.2009 at 21:36:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am fost la Parintele Proclu andmih Generalitati 29 21.01.2013 18:31:34
Unde a fost raiul? partenie Din Vechiul Testament 19 27.10.2009 15:07:20
Am fost la Parintele Proclu andmih Stiri, actualitati, anunturi 0 01.12.2008 08:45:31
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT Laurentiu Generalitati 8 18.08.2007 13:03:42