Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2009, 13:34:17
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
Si io scriu cu ii , mai multi sau mai putini . Insa ma ostenesc sa-i folosesc cum trebuie. Acuma ..daca nu-mi "iasa" de fiecare data , ma iertati. Intentie am. Marea mea problema de acum vreo 4 ani: nu stiu ce-mi venii (acu asta cum se scrie?? !! ) deodata , cum ca iti sau isi se scriu cu cratima .Dar greu mi-am revenit ca-mi scapa mereu liniuta in timpul scrisului desi stiam forma corecta , dupa ce am fost corectata !

Am citit cu o pagina doua in urma despre dulcele no, din ardeal si e multi ,de la Bucuresti. Intradevar suna prost ptr mine ca ardelenca , dar la fel de prost suna si no ! O corectez mereu pe fiica mea cand il foloseste daaar mi-e greu mie uneori sincer sa ma abtin ,din cauza rutinei. Atat suntem de rutinati cu no-ul asta ca-ti scapa fara sa doresti.
Esti o scumpa! Nu e vorba ca ar trebui sa ceara scuze cineva altcuiva in cazurile astea...problema este legata de faptul ca uneori putem citi ceva si sa nu intelegem exact ce a vrut sa spuna persoana din cauza "iii-lor" in plus sau in minus. Intr-adevar nu este o greseala grava...dar exista posibilitatea sa nu ne facem intelesi din cauza acestor greseli, mai mici sau mai mari.

La voi o fi "no"...dar la noi in Moldova exista "oleaca" de exemplu...sau vocala " e" de la sfarsitul cuvintelor poate devini "i" in pronuntie..ceea ce iarasi nu suna bine deloc si de aici si ironiile la adresa moldovenilor . In fine...eu intr-un fel am constatat ca exista mai mult probleme legate de pronuntie in Moldova, dar greselile gramaticale nu prea fac parte din dialectul nostru.

In concluzie, cu totii avem cate ceva de corectat pe undeva...
Reply With Quote