Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2009, 00:03:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Altul s-ar fi comportat normal
In fine, nu despre aceasta am vrut sa vorbesc, ci chiar de un avort provocat, drag lui Dzeu, pentru ca este o lege data chiar de el, prin Moise:
Numeri 5:
11 Domnul a vorbit lui Moise și a zis:
12 „Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: Dacă păcătuiește nevasta cuiva față de bărbatul ei, și-i este necredincioasă;
13 dacă altul se culcă cu ea, și lucrul este ascuns de bărbatul ei; dacă ea s-a pângărit în ascuns, fără să fie vreun martor împotriva ei, și fără să fie prinsă asupra faptului; -
14 și dacă bărbatul este apucat de un duh de gelozie și are bănuieli asupra nevestei lui, care s-a pângărit sau dacă este cuprins de un duh de gelozie și are bănuieli asupra nevestei lui, care nu s-a pângărit; -
15 omul acela să-și aducă nevasta la preot, și, ca dar de mâncare pentru ea, să aducă a zecea parte dintr-o efă de floare de făină de orz; să nu toarne untdelemn pe ea, și să nu pună tămâie pe ea, căci acesta este un dar de mâncare adus pentru gelozie, un dar de descoperire, care descopere o fărădelege.
16 Preotul s-o apropie, și s-o pună să stea în picioare înaintea Domnului.
17 Preotul să ia apă Sfântă într-un vas de pământ; să ia țărână de pe podeala cortului și s-o pună în apă.
18 Preotul să pună pe femeie să stea în picioare înaintea Domnului; să descopere capul femeii, și să-i pună în mâni darul de mâncare adus pentru descoperire, darul de mâncare adus pentru gelozie; preotul să aibă în mână apele amare aducătoare de blestem.
19 Preotul să pună pe femeie să jure, și să-i zică: „Dacă nici un om nu s-a culcat cu tine, și dacă, fiind sub puterea bărbatului tău, nu te-ai abătut de la el ca să te pângărești cu altul, să nu-ți facă nici un rău aceste ape amare aducătoare de blestem!
20 Dar dacă, fiind sub puterea bărbatului tău, te-ai abătut de la el și te-ai pângărit, și dacă un alt om decât bărbatul tău s-a culcat cu tine,
21 și preotul să pună pe femeie să jure cu un jurământ de blestem, și să-i zică: „Domnul să te facă să ajungi de blestem și de urgie în mijlocul poporului tău, făcând să ți se usuce coapsa și să ți se umfle pântecele,
22 și apele acestea aducătoare de blestem să intre în măruntaiele tale, ca să facă să ți se umfle pântecele și să ți se usuce coapsa!” Și femeia să zică: „Amin! Amin!”
23 Preotul să scrie blestemurile acestea într-o carte, apoi să le șteargă cu apele cele amare.
24 Și să dea femeii să bea apele amare aducătoare de blestem; și apele aducătoare de blestem vor intra în ea și-i vor pricinui amărăciunea.
25 Preotul să ia din mâinile femeii darul de mâncare adus pentru gelozie, să legene darul într-o parte și într-alta înaintea Domnului, și să-l aducă pe altar.
26 Apoi preotul să ia un pumn din darul acesta, ca aducere aminte, și să-l ardă pe altar. După aceea să dea femeii să bea apele.
27 După ce îi va da să bea apele, dacă ea s-a pângărit și a fost necredincioasă bărbatului ei, apele aducătoare de blestem vor intra în ea, și-i vor pricinui amărăciunea; pântecele i se va umfla, coapsa i se va usca, și femeia aceasta va fi de blestem în mijlocul poporului ei.
28 Dar dacă femeia nu s-a pângărit și este curată, va rămâne neatinsă, și va avea copii.
29 Aceasta este legea asupra geloziei, pentru împrejurarea când o femeie, care este sub puterea bărbatului ei, se abate și se pângărește,
30 și pentru împrejurarea când un bărbat, apucat de un duh de gelozie, are bănuieli asupra nevestei lui: preotul s-o pună să stea în picioare înaintea Domnului, și să-i facă întocmai după legea aceasta.
31 Bărbatul va fi scutit de vină, dar femeia aceea își va lua pedeapsa nelegiuirii ei.”
Uite, dl Zaharia e un ortodox autentic. Ar trebui sa luam pilda cu totii.
Dar eu nu vad in pasajul tau niciun avort provocat... vad doar un test, o incercare, atata tot. Socotelile lui Dumnezeu sunt drepte.
Vechi 14.10.2009, 08:55:39
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu am vrut sa te supar cu nimic. DA, asa am inteles postarea - un indemn la sterilet. Nu mai este cazul sa o analizam. Imi cer scuze si sa te bucure Dumnezeu cu multi copii.
scuze aceptate ! suntem oameni ,si toti gresim ,important este sa ne dam seama si sa ne cerem scuze din suflet ...MULTUMESC sa te auda D-zeu,unul ,gemeni nu conteaza,dar sa vina ...caci dureroasa e asteptarea ...
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 09:22:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Am aflat aici ca pamantul este de fapt plat, ca iadul este in centrul pamantului, ca noi vom fierbe chiar in cazane cu smoala, ca relatia trupeasca este data exculsiv pentru facerea copiilor (teorie catolica scoasa de la naftalina de unii dintre ortodocsi), ca o iapa face manji cu dungi pentru ca a avut in tinerete relatii sexuale cu o zebra, ca a te ruga impreuna cu un frate de alta confesiune crestina (tatal nostru de ex.) este un pacat de moarte si te va duce direct in iad, ca o femeie ar trebui neaparat sa-si lase meseria si sa se ocupe exclusiv de casa, si ca n-are dreptul sa invete pe nimeni, ca a te feri sa ai copii fie chiar si prin abstinenta este la fel de mare pacat ca avortul (chiar si daca esti de exemplu atinsa de o boala grava sau risti sa ai un copil handicapat, in cazul chemioterapiei), ca ciclul femeilor este pacat, etc etc
Nici macar eu nu puteam face un rezumat mai bun :)
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 09:24:40
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
Nu.........
Vorbeam doar in cazul in care nu s-ar putea sa ii ai pe ai tai,Doamne fereste.Eu iti doresc sa ai cat mai multi.
Deci,doar in acel caz te intreb.Daca iubesti copiii,de ce nu?Nu ai putea ingriji si iubi pe unii care nu ar fi din sangele tau?
Sper sa nu ti se para impertinenta intrebarea,insa incerc sa inteleg anumite lucruri.
Multumesc frumos!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 09:41:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Uite, dl Zaharia e un ortodox autentic. Ar trebui sa luam pilda cu totii.
In sensul ca?
Citat:
Dar eu nu vad in pasajul tau niciun avort provocat... vad doar un test, o incercare, atata tot. Socotelile lui Dumnezeu sunt drepte.
Sa zicem ca nu o fi nici un avort (desi daca s-a-ncurcat cu vecinul e foarte probabil sa-i faca si un copil)
Dar macar modul in care e rezolvata o problema de gelozie, nu te deranjeaza macar putin?
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 09:47:12
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Vorbeam doar in cazul in care nu s-ar putea sa ii ai pe ai tai,Doamne fereste.Eu iti doresc sa ai cat mai multi.
Deci,doar in acel caz te intreb.Daca iubesti copiii,de ce nu?Nu ai putea ingriji si iubi pe unii care nu ar fi din sangele tau?
Sper sa nu ti se para impertinenta intrebarea,insa incerc sa inteleg anumite lucruri.
Multumesc frumos!
Daca D-zeu nu imi da copil inseamna ca are motivele lui: poate boala mea sa il faca cu handicap,sau sa nu fiu o mama buna ,sau sotul meu sa nu fie un tata bun,sau ...doar EL stie motivele ! si atunci de ce sa infiez ? nu as putea ...pentru ca imi doresc atat de mult sa il simt cum creste in mine ,sa traiesc din plin cu el cele 9 luni ...nu ! nu cred ca ma poti intelege ,nici nu iti cer, nici tie ,nici altcuiva sa o faca ! asta simt eu ! daca este gresit sau este bine ,doar D-zeu stie ,doar EL ma poate lumina !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 10:05:57
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
Daca D-zeu nu imi da copil inseamna ca are motivele lui: poate boala mea sa il faca cu handicap,sau sa nu fiu o mama buna ,sau sotul meu sa nu fie un tata bun,sau ...doar EL stie motivele ! si atunci de ce sa infiez ? nu as putea ...pentru ca imi doresc atat de mult sa il simt cum creste in mine ,sa traiesc din plin cu el cele 9 luni ...nu ! nu cred ca ma poti intelege ,nici nu iti cer, nici tie ,nici altcuiva sa o faca ! asta simt eu ! daca este gresit sau este bine ,doar D-zeu stie ,doar EL ma poate lumina !
Am inteles,iti multumesc pentru raspuns!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 13:48:03
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Multumesc pentru aceasta sursa.
Auzisem de aceasta regula (nedreapta si absurda) dar nu stiam ca vine din canoane.
Este un canon complect fara sens, facut atunci cand se credea ca avortul este din vina femeii.
Ar trebui desfiintat.
Persist si smenez!

N-ai decat sa dai cat vrei cu piatra in mine, ca sa vrea o ortodoxie umanizata sau altceva. Sa spuna alte femei aici ce in seamna pentru ele, daca au avut, un avort spontan - cata suferinta, cate regrete. Si dupa asta sa vina nu stiu ce canon sa ne spuna ca suntem oprite de la impartasanie un an! Strigator la cer!!

Am inceput sa ma satur de acest forum. Daca nu as citi pe el si multe lucruri frumoase si profunde si nu as mai avea si posibilitatea sa mai ajut pe cate cineva, m-as fi retras de mult. Am aflat aici ca pamantul este de fapt plat, ca iadul este in centrul pamantului, ca noi vom fierbe chiar in cazane cu smoala, ca relatia trupeasca este data exculsiv pentru facerea copiilor (teorie catolica scoasa de la naftalina de unii dintre ortodocsi), ca o iapa face manji cu dungi pentru ca a avut in tinerete relatii sexuale cu o zebra, ca a te ruga impreuna cu un frate de alta confesiune crestina (tatal nostru de ex.) este un pacat de moarte si te va duce direct in iad, ca o femeie ar trebui neaparat sa-si lase meseria si sa se ocupe exclusiv de casa, si ca n-are dreptul sa invete pe nimeni, ca a te feri sa ai copii fie chiar si prin abstinenta este la fel de mare pacat ca avortul (chiar si daca esti de exemplu atinsa de o boala grava sau risti sa ai un copil handicapat, in cazul chemioterapiei), ca ciclul femeilor este pacat, etc etc

Poate ceea ce scriu acum nu se potriveste cu semnatura pe care mi-am ales-o si va rog sa ma iertati. Insa simt nevoia sa-mi exprim revolta fata de un anumit fel de religie.

PS Va rog cei care au promovat aceste idei sa nu o liati personal. Nu pe voi va judec, ci ideile. Dumnezeu sa va ajute!
Imi cer iertare daca ce am scris eu te-a smintit sau te va mai sminti, nu asta mi-e intentia ci, daca ar fi dupa mine, as vrea ca forumul sa fie o mare familie in care toti, indiferent de varsta invatam ceva unii de la altii.
Acum depinde cum stim sa ne uitam la pahar...il vedem plin sau gol. Cred ca ar trebui sa-l vedem plin mereu, sa vedem sufletul si nu pacatul, sa vedem intentia si nu faptul ca nu se potriveste cu ideile noastre. Sa intelegem ca suntem ffff diferiti si biologic :) si ca masura duhovniceasca! Dumnezeu ne iubeste pe toti si numai din fraza asta avem de invatat o viata, nu mai zic de restul! Iertare! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 13:54:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
In sensul ca?

Sa zicem ca nu o fi nici un avort (desi daca s-a-ncurcat cu vecinul e foarte probabil sa-i faca si un copil)
Dar macar modul in care e rezolvata o problema de gelozie, nu te deranjeaza macar putin?
In sensul ca are coloana vertebrala si este neclintit in convingeri. Mi-a placut postarea de mai inainte in care ti-a explicat cum e treaba cu ateii si credinciosii, care incepe cu faptul ca pe un credincios nu il atrage dialogul cu un ateu si ca un om nu poate fi mantuit daca nu vrea.

Modul de rezolvare... e in ton cu epoca, cand mentalitatea era dinte pentru dinte... nu obisnuiesc sa ma pun in pielea personajelor. Traiesc intr-o tara care se doreste ortodoxa si cat de cat civilizata, in care femeia se casatoreste cu un barbat libera si nesilita de nimeni, in care nu este crestinesc sa iti inseli sotul... astfel de tratamente ar fi de neconceput. Nu as putea sa ma marit cu un om gelos si posesiv :D. Nu mai scoate afirmatiile din contextul epocii!
Vechi 14.10.2009, 14:15:10
topcat
Guest

Implicit

Citat:
In sensul ca are coloana vertebrala si este neclintit in convingeri. Mi-a placut postarea de mai inainte in care ti-a explicat cum e treaba cu ateii si credinciosii, care incepe cu faptul ca pe un credincios nu il atrage dialogul cu un ateu si ca un om nu poate fi mantuit daca nu vrea.
Si ca voi, astia care mai aruncati cite o firmitura si maimutelor, nu aveti coloana?
Exista mai multe motive pentru care un credincios nu dialogheaza cu un ateu, nu sint sigur ca cel ales de zaharia este asta.
Citat:
Modul de rezolvare... e in ton cu epoca, cand mentalitatea era dinte pentru dinte... nu obisnuiesc sa ma pun in pielea personajelor. Traiesc intr-o tara care se doreste ortodoxa si cat de cat civilizata, in care femeia se casatoreste cu un barbat libera si nesilita de nimeni, in care nu este crestinesc sa iti inseli sotul... astfel de tratamente ar fi de neconceput. Nu as putea sa ma marit cu un om gelos si posesiv :D. Nu mai scoate afirmatiile din contextul epocii!
Nu e vorba de tonul epocii. E vorba ca oamenii de atunci erau la fel de convinsi, ca cei de acum, ca le vorbeste insusi Dzeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
Ce sunt cele 7 plansuri roman2010 Generalitati 3 13.07.2010 18:53:35
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04