Citat:
În prealabil postat de valeria85
Doar ce am citit Apocalipsa si am dat peste un pasaj care m-a pus rau pe ganduri. Sa-mi fie cu iertare de la Dumnezeu daca am inteles gresit. Am nevoie de ajutorul vostru. Care sut parerile voastre in privinta aceasta?
10. Si am cazut inaintea picioarelor lui, ca sa ma inchin lui. Si el mi-a zis: Vezi sa nu faci aceasta! Sunt impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, care au marturia lui Iisus. Lui Dumnezeu inchina-te, caci marturia lui Iisus este duhul proorociei.
Si va rog sa nu-mi sariti in cap, ci doar sa incercati sa ma lamuriti si pe mine. Aici scrie clar ca rugaciunea tre sa fie doar catre Dumnezeu si niemeni altcineava!!!
|
Au existat mai ales între coloseni , care erau sub Mitropolia Laodiceei, astfel de eretici care îndemnau la închinare îngerilor ca și lui Dumnezeu. Sunt multe de spus pe această temă, dar de reținut că a fost o perioadă în care se săvârșea închinare la îngeri asemenea cu închinarea de idoli. O atitudine tranșantă , ca să spun astfel, a fost cea a Soborului Sfinților Părinți din Laodicefa ce a blestemat astfel de închinare , dând-o anatemei. DECI, BLESTEMATA SI LEPADATA FIIND CREDINȚA RATACITA A ÎNCHINARII LA INGERI, S-A LEGIUIT DREAPTA CREDINȚA ȘI VREDNICA CINSTIRE A PRAZNUIRII SFINTILOR ÎNGERI , CA UNOR SLUJITORI AI LUI DUMNEZEU ȘI PAZITORI AI NEAMULUI OMENESC. Mai amintesc că acea credință rătăcită a închinării la îngeri precum ca la niște idoli se înmulțise ,Apostolul Pavel grăiește clar și fără ezitare : "Nimeni să nu vă amăgească pe voi , vrând aceasta în smerită cugetare și în slujba îngerilor, învățând cele ce nu știu, în deșert fiind îngâmfat de gândirea trupului său și neținând capul ( adică pe Hristos ) ". Să luăm ca dreaptă credință în această privință, așa cum am scris mai sus, cele legiuite de Soborul Sfinților Părinți din Laodiceea. Ne închinăm Sfinților CA UNOR SLUJITORI AI LUI DUMNEZEU ȘI PAZITORI AI NEAMULUI OMENESC. Atât și nimic mai mult ! Doamne ajută !+