![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Simt nevoia de a relua acest topic pentru a lamuri ca prestiinta lui Dumnezeu nu se confunda cu predestinarea.
Iata un text din Sfantul Ioan Damaschin. "Trebuie sa se stie ca Dumnezeu stie totul dinainte dar nu le predestineaza pe toate. Cunoaste mai dinainte pe cele ce sunt in puterea noastra, dar nu le predestineaza". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da. Ca un Dumnezeu desavarsit ma cunoaste prin prisma libertatii mele nu potrivit unui act arbitrar al predestinatiei, adica eu am interpretat un rol pe care El mi l-a impus anulandu-mi libertatea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai vrea un Dumnezeu pe care omul sa il inteleaga?
|
|
|||
|
|||
![]()
Si are vreun sens sa te mai astepte sa mori ca sa te zvirle in iad sau rai?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vreau nici un Dzeu, credeam ca e clar asta.
Intrebam daca intelege ceva din ce a zis respectivul Sfint |
|
||||
|
||||
![]()
Ti-e frica de moarte, Topcat?
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Probabil nu intelegi ca pentru Dumnezeu este mai de pret existenta decat nonexistenta. A fi rau sau bun este mai de pret decat a nu fi deloc.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Libertatea crestinilor | Fani71 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 179 | 30.12.2009 11:42:56 |
Atotstiinta lui Dumnezeu | Florin-Ionut | Generalitati | 11 | 14.07.2009 21:40:09 |
Atotstiinta Lui Dumnezeu vs. Crearea si caderea omului | Florin-Ionut | Generalitati | 10 | 06.07.2009 16:25:52 |
Teologia persoanei | Traditie1 | Pocainta | 2 | 17.04.2009 10:21:38 |
Libertatea de exprimare | danyel | Generalitati | 47 | 03.12.2006 18:08:34 |
|