Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2009, 00:42:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonutS Vezi mesajul
De cand a inceput luna aceasta in familia mea au fost niste necazuri mari, nu unele la care poti inchide ochii si trec.
Eu am ramas marcat pe viata.
Cel mai probabil cineva a facut farmece, duhovnicul a spus ca aceeasi mana a provocat necazurile.
Mi-e frica sa nu se mai intample ceva.

Nu mai stiu ce sa fac.
Daca ma puteti ajuta cu vreun sfat va multumusec mult !
Mai copile, mai tinere, mai frate draga ...ce spui tu aicea? Este deosebit de semnificativ(grav)ce spui .Impresionanta aceasta poveste si un moment prielnic pt. a arata importanta vietii duhovnicesti cit mai curat traita.
Din capul locului nu-mi pun problema ca nu ar fi adevarat sau nu ar fi atit de grav.
Pt. a nu te incurca in ceea ce am sa postez am sa-mi spum sfaturile, ca sa zic asa,la inceput si apoi am sa fac un comentariu. Pe tine te rog sa iei din postarea mea doar daca gasesti ceva de folos ,in rest ...nu-ti pune sufletul la mezat.

1. Reteta de a-ti rezolva problema nu o are decit duhovnicul si ca atare ce-ti va spune asa sa si faci .Asta socotind ca este un duhovnic adevarat .Adevarat nu ca vrei tu sa il ridici in slavi si sa garantezi tu pt. el in fata noastra ci cu adevarat imbunatatit. De ce spun asa si ce importanta are asta vei vedea un pic mai tirziu, te voi atentiona eu . Dar ca o consideratie personala serioasa : nu te apuca sa citesti rugaciuni luate de aici de pe net de pe la frati in care il blestemi sau il certi direct tu (evident prin intermediul rugaciunii)pe ispititor . Regula generala : nu te iei direct la discutii ,la vorbe, la ocara, la cearta sau la blestem cu ispititorul .Se evita orice intentie de contact (verbal, desigur)cu el .Lupta directa ,prin ridicarea de blesteme ,nu o face decit preotul sau episcopul (si si aceia numai dupa ce s-au impartasit).Dar lupta ta cu acesta ,in domeniul rugaciunilor , se rezuma in citirea de acatiste (fara rugaciuni de blestem ca ale sf. Ciprian),paraclise, psaltire,mult post, metanii ,mersul la maslu,liturghii,paraclise si ducerea unei vieti cit mai crestine . In comportamentul normal al unui crestin mai intra si alte obiceiuri : mergerea la biserica la fiecare 1. ale lunii si luarea de aghiasma (sunt si biserici dar mai ales minastiri care la fiecare 1. ale lunii fac aghiasma noua)cu care se stropeste prin toata casa ,prin toate ungherele si sifonierele, se tamiiaza casa saptaminal sau si zilnic daca se simte nevoia si se sfesteste casa de 2ori/an si in plus ori de cite ori este nevoie, si in fiecare saptamina ,daca trebuie .
2. toti menbrii familiei tale dar si alti apropiati care vor sa va ajute(de regula parinti si frati)trebuie sa se spovedeasca cit de amanuntit posibil si sa se impartaseasca daca au binecuvintare, sa se roage si sa posteasca ca si voi. Spovedania normala ,fireasca a unui ortodox (deci retine, nu a unui pseudoortodox)se face de 6-8 ori /an si nu numai in cele 4 posturi de peste an.
3. dar de departe conteaza modul tau si a sotiei tale si a toata casa ta,de traire ortodox .Eu nu-mi mai aduc aminte ,din postarile tale, cam ce parere ai tu despre cum trebuie sa traiasca un ortodox? Frate, vezi tu, trairea in Hristos nu se face dupa ureche, nu se face cu modernisme sau cu emancipari si rasvratiri. Ca sa poti lupta cu ispitele trebuie sa fi cit poti de ortodox pt. ca cu acestea se lupta duhovniceste si nu fizic sau mental ori cresterea duhovniceasca nu se face decit prin trairea curata ortodoxa. Nu stim nici o data cind si cu ce ne va lasa(in sensul ca va ingadui) D.zeu la indemina ispititorului pt. pacatele noastre .Totul este bine pina ne intilnim cu ispita serioasa ...ca de acolo in colo numai noi stim ce patimim. Am face orice ca sa scapam ,am respecta toate poruncile ,am devenii rugatori staruitori,am striga la toti sfintii dupa ajutor,am spune tuturor ca viata dusa pina acum a fost o minciuna si nu o stare de curatie ,am face canoane cit de grele numai sa ne reluam linistea familiala de dinainte . Asa se intimpla cu fiecare dintre noi : ne rabda D.zeu cit ne rabda pacatele (pe care noi le desconsideram)dar pina la un punct de la care ne pune sa patim ...si platim atita timp cit vrea el .Noi traim viata dupa mintile noastre,cum ne vine dar judecarea noastra si aici si si dincolo se face numai dupa poruncile lui Hristos.
Este f. mult de discutat pe tema nerespectarii canoanelor de vietuire crestina sau si mai mult a ridicarii impotriva lor dar dupa cum se vede si mai mult de patimit .Uneori D.zeu ingaduie ca ispititorul sa ne lege incit sa nu ne vedem pacatele cu adevarat ,sa nu stim sa le marturisim si sa ne impartasim astfel cu foc si cu nu sf. taine ,vorba lui Eminescu :,,vai de biet roman saracul /ca tot da 'napoi ca racul".De ce face asa D.zeu? pt. ca noi sa ispasim pacatele noastre sau ale parintilor ,sau ale stra-parintilor sau ale tuturor la un loc !
Spuneam de duhovnic, daca are o parere mai moderna despre ortodoxie si vietuirea in Hristos ,daca el insusi nu are o viata sricta si curata ,daca deslesga si iarta orice si oricum chipurile ca este bun ...atunci este f. posibil sa nu te poata scapa de necazul tau .Asta vei vedea tu insuti . De curind am scris despre ce este viata de preot si preoteasa si cum trebuie sa fie jertfa lor .
Noi vorbim si socializam de ne rupem unii in parerile altora si si invers dar cind ne intilnim cu ispititorul ,atunci gata... de aici in colo nu mai merge cu modernismul, cu umanismul ,cu caritatea ,cu comunitatea ...sau mai stie ce, esti doar tu si el ...si te lupti dupa puterile pe care singur ti le-ai adunat sau le-ai risipit !
Sincer vorbind, cind citesc despre pozitii relaxate privind vietuirea crestina si cind mai si vad ca se fac recomandari si altora sa procedeze la fel ma gindesc cit de visatoare sunt aceste persoane dar mai ales cit de mult le iubeste D.zeu fara ca ele sa-si dea seama nelasindu-le sa cada in cine stie ce incercari. Dar tuturor le vine rindul sa dea socoteala.

Last edited by zaharia_2009; 19.10.2009 at 00:45:56.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necazuri si daruri ionut12 Generalitati 16 18.06.2012 22:13:26
Mangaiere in necazuri Rodica50 Intrebari utilizatori 0 03.12.2010 19:12:07
Rugaciune la necazuri si suparari florentina ionela Intrebari utilizatori 3 01.04.2010 01:01:56
Rugaciune la necazuri si suparari alecsandru Rugaciuni 1 19.04.2008 20:14:06
am necazuri gherman Rugaciuni 4 29.02.2008 16:21:28