Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2009, 14:08:53
Dutzu's Avatar
Dutzu Dutzu is offline
Member

Data înregistrării: 24.01.2009
Locație: Oradea
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne ajuta!!!
In legatura cu stilul de viata am sa dau exemplu viata parintelui Cleopa care timp de 10 ani a trait cu un cartof pe zi si cu buruienile care le gasea prin padure. De asemenea il putem aminti si pe parintele Ioanichie Moroi sau pe parintele Paisie Olaru toti de la manastirea Sihastria si toti au ajuns la o varsta frumoasa. Nu gresim daca adaugam aici si pe Mosul Gheorge Lazar care manca o singura data in zi, sau pe Sfantul Paisie Aghioritul care cu darul bunului Dumnezeu traia 40 de zile doar cu Sfanta Impartasanie.
Cateva cuvinte de la Sfintii parinti in legatura cu postul:
Auzi ce spune Sfantul Vasile cel Mare: "Omule, vrei sa traiesti mult? Posteste mult! Postul este maica sanatatii si lungimea vietii"
Tot acelasi Sfant parinte spune si acestea in cuvantul IV din Hexaimerion: "Bucatele cele multe si grase neputand sa le mistuie stomacul, multe boli au adus in lume. Iar postului si infranarii, pururea ii urmeaza sanatatea"
Si daca imi spui ca postul e unul singur am sa-ti raspund cu cuvintele Sfantului Marcu Ascetul : "Precum se deosebeste arama de fier si fierul de vreascuri atata deosebire este intre un trup si altul" adica poate tu poti sa nu mananci pana seara si rezisti, iar eu daca nu mananc la amiaza mi se face rau...
Asa spune si Sfantul Vasile cel Mare; " Masura infranarii sa se ia dupa masura puterii fiecaruia"
Sfantul Maxim mai zice: "Da-i trupului tau, dupa putere, si mancare si odihna si bautura, dar toata grija ta o pune pentru minte, ca mintea ta sa fie cu Dumnezeu. Totdeauna in rugaciuni, in cugetari, in contemplatii duhovnicesti, iar trupul sa-l tii sanatos si usor"
Am scris aceste cuvinte din cartea "Viata parintelui Cleopa"
Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute fiecaruia.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am fost la Parintele Proclu andmih Generalitati 29 21.01.2013 18:31:34
Unde a fost raiul? partenie Din Vechiul Testament 19 27.10.2009 15:07:20
Am fost la Parintele Proclu andmih Stiri, actualitati, anunturi 0 01.12.2008 08:45:31
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT Laurentiu Generalitati 8 18.08.2007 13:03:42