![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Încerc să port niște discuții, nu să vîr cuiva pe gît vreo idee. Discuția e o mașinuță de transportat niște declarații dintr-o parte într-alta și de stors sensuri noi. Citat:
Cultura religioasă mi-o fac prin observație directă și din cărți, singurele elemente bășcălioase din acest peisaj fiind unele personaje de pe saituri ortodoxe. Să reformulez, apropo de bun-simț: imprecațiile și invectivele nu-mi stau în stil (nu că n-aș fi în stare, dar pot găsi și un stil civilizat de exprimare), în schimb acestea mi se aplică de către cei care mă acuză că n-aș ști să mă comport. Curat murdar! |
|
|||
|
|||
![]()
O alta intrebare? Cum poate un ortodox ''adevarat'' sa jigneasca un ateu , in loc sa incerce cu rabdare si sirguinta sa-i explice dogma ortodoxa?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
unii mai au si zile grele si uita ca trebuie sa aiba rabdare :) |
|
||||
|
||||
![]()
Se sustine ca nu avem ce invata de la alte religii pentru ca in Ortodoxie Hristos este intreg, nu partial. Deci, Ortodoxiei nu-i lipseste nimic. Problema apare atunci cand ortodoxul nu-si asuma viata din Biserica. Adica, Biserica vesteste intr-un fel si omul actioneaza altfel. De la acest dezacord, se tot invoca faptul ca avem de invatat de la alte religii. Daca omul nu ar trai pe un alt registru, diferit de cel vestit de Biserica, nu am mai avea de ce sa spunem: avem de invatat de la alte religii. Ortodoxia are raspunsuri pentru toate problemele. Ce frumos spunea parintele Galeriu: nu aveti voi intrebari, pentru cate raspunsuri am eu.
|
|
|||
|
|||
![]()
de acord cu tine, dar mie de exemplu imi place la penticostali o chestie faina, am niste prietene care sunt penticostale si se intalnesc periodic ca sa studieze din Sfanta Scriptura, sa povesteasca despre problemele lor, sa se roage si sa se sustina una pe cealalta. Si asta nu am vazut la prietenele mele ortodoxe (sau cel putin nu stiu eu) :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Afla ca si in Biserica Ortodoxa se fac intalniri in biserica, pe diverse teme. Probabil, prietenele tale nu sunt interesate. Mai e un alt aspect la ortodocsi: duhovnicul. Ori de cate ori are o problema, el nu cere o adunare a prietenilor, pentru a primi un sfat, ci merge la duhovnic. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate sunt putini duhovnici care te asculta cu adevarat. Pentru mine conteaza foarte mult sa am prieteni care sa ma ajute, cu care sa crestem impreuna spiritual, sa stiu ca sunt intotdeauna acolo pentru mine. Nu pot sa ma duc la duhovnic de 2 ori pe saptamana. in timp...nu cred ca e ok :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mai manca lamaie dimineata ca nu iti face bine :P
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
diavolul invata ca oamenii ?!?!? | omulet | Generalitati | 59 | 31.07.2010 15:02:55 |
Preotul - ce invata el la facultate? | sophia | Preotul | 40 | 15.11.2009 19:36:50 |
Biserica noastra invata ca... | amatyyy | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 12.11.2009 13:53:12 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
well , daca tot e despre alte religii | Nitro | Alte Religii | 7 | 14.06.2007 13:18:16 |
|