![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Un copil crede orice ii spui, cred ca esti constient
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnul meu, n-ai tinut cont de atentionare. Tot literal ai citit...
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu am vorbit literal
|
|
||||
|
||||
![]()
topcat:
Nici eu nu am vorbit literal ------ Pai, domnul meu, ceea ce ai afirmat, numai la modul literal are logica. La modul simbolic, sa spui ca un om cu mintea pura e acelasi lucru cu un om credul, e cel putin ilogic, ca sa ma exprim frumos.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu ai facut comparatia intre mintea de copil si cea pura, nu eu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, un copil adreseaza si ridica intrebari; cand creste realitatea ii va confirma ori ba cele asimilate in prima instanta intr-un mod necritic..discernamantul se capata functie de experiente. La fel si un credincios, intra in spectrul credintei cu o seama de neintelegeri si paradoxuri mentale, numai ca el nu se mai adreseaza unei autoritati omenesti (pe care in cazul celui ce raspunde copilului il putem banui de rea-vointa), ci celei divine. La fel cum realitatea il "loveste" pe copilul avansat in varsta si este un mod de verificare, in planul credintei constiinta e cea care confirma cele ce tin de interioritate si de autenticitatea trairii crestinesti.
|
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|