![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Bastet
Incerc sa ma fac mai bine inteles. Am propus punctul de vedere al jertfei nu ca optiune individuala, ci ca pe un principiu al vietii. Nu iarba se jertfeste, ci e jertfita, nu antilopa se jertfeste, ci e jertfita, doar omul se poate jertfi pentru ca e nevoie de liber arbitru in actul jertfirii. Macelarul nu "ajuta" oaia sa se jertfeasca, nici leul antilopa. Deci problema e ce principii punem la baza vietii. Punem principiul reproducere-supravietuire? OK. Dar ce facem cu sensul sau sensurile de care ati amintit: "Curiozitate-cunoaștere-creație ar fi una, mai avem conștiință-rațiune-moralitate, altruism, umanitate, interrelaționare/comunicare."? Prin ce justificam aceste sensuri? Ar trebui sa existe un principiu sau macar un pui de principiu care sa justifice posibilitatea aparitiei lor in mintea mea. Altfel sunt suspendate in "aer" chiar mai mult decat ceea ce crede credinciosul, pentru ca acesta pune macar un principiu la baza. Ca acest principiu e contestat, e alta problema... Deci intrebarea e: ce principiu pui la baza vietii, care sa-ti permita sa extragi un sens "valabil" si nu "suspendat" in nimic? Dupa cum spunea un ganditor: pe termen lung cu totii suntem morti. Ii continui logica lui: pe termen lung nu rezista nici o valoare, pe termen lung nu rezista nici un sens, pe termen lung totul e absurd!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|