![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Constat ca v-ati indepartat de la subiectul initial.
Intrebarea se referea la cum sa se imbrace si sa apara barbatii si la ispitele femeilor. Despre femei se tot vorbeste peste tot, fara rezultat si cu multa discriminare. Cineva spunea aici ca femeile n-au ispite ca sunt mai cerebrale. Oho! Gresit. Femeile au ispite mari, caci au suflet mult. Daca ar fi asa cerebrale n-ar mai fi atatia copii facuti aiurea si chinuiti si facuti cu te miri cine si avorturi si etc. Am deschis subiectul pentru ca ma dernaja sa tot criticam femeile, purtarea lor, vesmintele, parul, fardurile, podoabele etc. si sa-i plangem pe barbati pentru ca sunt slabi si usor de ispitit. Vroiam sa discutam despre barbati si ispitirea femeilor. Vi s-a intamplat sa vedeti un preot sau un calugar mai atragator, mai fin, cu ochi frumosi, care sa va ispiteasca in suflet? Si pe urma cum sa se imbrace si sa se poarte barbatii in biserica si in afara ca sa nu ispiteasca femeile? Sa-si puna si ei val pe fata? Sa se infasoare? Unii umbla descheiati pana la buric, cu pantaloni prin care ghicesti totul, altii cu cercei, cu frizuri nebune, sau plete, sau rasi in cap, cu barbi si mustati. E bine, e rau? Revenind la intrebarea de mai sus cu preotul sau calugarul frumos, am sa concluzionez spunand ca "ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place". Nu poti sa te acoperi de tot si sa anulezi ispita, nici ca femeie si nici ca barbat. Preotul, calugarul, sunt infasurati Slava Domnului, dar si asa, daca sunt inalti, supli, cu ochi frumosi, maini fine si voce placuta, tot te atrag. Si nu este voia lor de obicei. Indiferent cum umbli si te imbraci: daca ai interesul poti isipti pe cine te place cum esti, si daca nu ai interesul, este vina celui care totusi este atras si ispitit. Sa nu chinuim si sa judecam pe altul pentru slabiciunea noastra proprie, fie ca suntem barbati sau femei. Sa nu dam cu femeia de pamant pentru ca noi barbatii avem o problema (ca o mimoza ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ps: si evident, fara pantaloni skinny (da, ii poarta si barbatii!), camasi descheiate si atitudine mitocaneasca, in general. |
|
|||
|
|||
![]()
apropo de asta, val nu trebuie sa-si puna, dar sa-si lase barba ar fi ideal.
![]() ![]() solutia problemei la ambele sexe: sa nu ne uitam prea mult imprejur (la propriu, dar si la figurat) si sa ne vedem mai bine de ale noastre (sa luam aminte ca ce dam, cam tot aceea primim). |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, sa stii ca in unele biserici (printre care si cea din cartierul meu) unt puse niste afise care tintesc imbracamintea necorespunzatoare. Stii ce imagini sunt? Niste slapi (barbatesti), un tricou barbatesc si niste pantaloni scurti (tot barbatesti)! Satisfacuta?! :)
Ce-i drept, pe o icoana este pus un mic afis pe care scrie sa nu fie sarutata de buze cu ruj, insa nu a avut succes, pentru ca imediat s-au si impregnat niste buze rosii exact pe acea bucatica de hartie ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
@glykys - cred ca biserica ta este unicat in aceasta privinta, in afara de manastiri. Dar nici acolo nu se mai uita la basma pe cap, sau alte cele. Bine, imbracaminte decenta fara slapi si panataloni scurti ar trebui sa fie peste tot.
Unele lucruri tin de bunul simt, ca de ex. chestia cu rujul, sau panatalonii scurti si slapii, altele sunt mai de domeniul severitatii religioase (basmaua, fusta pana la pamant etc.) Ca sa se rateasca preotul la tine pentru basma nu mi se pare normal. Cum sa te oblige? Iar cu interdictia, chestia cu rujul pe icoana a fost cel mai bun exemplu. De obicei fix ceea ce este interzis atrage mai tare sa faci. Eu una n-am vazut femei rujate la nici o biserica pe unde am fost. Da, in mod normal ar trebui, cum spune Mirela, sa nu ne uitam in jur nici barbatii si nici femeile. Exista o singura problema: preotul este in fata ta, il vezi tot timpul, sau stai cu ochii inchisi/in pamant. Si as adauga eu: trebuie sa fim cu totii tari in fata ispitei ("cainii latra, caravana trece..."). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Trebuie sa fim atenti la slujba si sa traim fiecare moment si in atmosfera aceea de evlavie nu ne mai putem gandi la nimic. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, bineinteles ca ispita exista. Parca nu foarte demult cineva se plangea ca s-a indragostit de duhovnicul ei. Poftim. De obicei femeile sunt atrase fara sa vrea de barbatii seriosi, cu un scop in viata, care stiu sa vorbeasca frumos, care nu sunt vulgari, si daca sunt si in vreun fel de uniforma si mai ceva.
![]() Important este sa fii constienta de aceasta slabiciune, si ca de obicei trece, si sa nu iti treaca prin cap sa faci vreun prim pas, sau sa dai curs pasiunii. Cat despre ce/cum ar trebui sa se imbrace barbatii/femeile ca sa nu fie ispite...cred ca raspunsul este in limita decentei, cu modestie, fara a incerca sa epatezi. Si din nou cu constiinta ca, in afara daca iti pui un sac din cap pana in picioare cu doua gauri pentru ochi, nu spui niciodata nici un cuvant, nu te speli o luna in asa fel incat sa fie un miros neplacut in jurul tau cam 5 metri, tot o sa se gaseasca cineva sa te gaseasca atragator/oare. Este in legea pe care a lasat-o Dumnezeu sa ne placa oamenii de sex opus. Dar este in puterea noastra sa fim rationali. Nu ca stai cu capul in pamant tot timpul, ci pur si simplu te porti ca o persoana decenta si cu bun simt. Da, mi se pare ca pantalonii scurti si maieurile sunt nepotrivite cu o biserica. De fapt mie mi se par destul de nepotrivite cu orice atmosfera in afara de plaja...Am vazut restaurante in SUA in care nu ti se permitea sa intri in pantaloni scurti sau flip-flops (slapi). |
|
||||
|
||||
![]()
Idealul cui este asta?
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 10:46:50 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 17:40:59 |
|