![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cu o conditie, Fani, sa tinem patul nespurcat, ca de ispite nu duce lipsa lumea. Curatia omului nu va fi niciodata o cantitate neglijabila.
|
|
||||
|
||||
![]()
Depinde de la om la om !
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
La curăția omului în general ! Pentr unii această problemă nici nu există în viața lor, pentru că nu-i interesează efectiv, trecând nesimțitori peste toate ispitele ce vin asupra lor.
|
|||
|
|||
![]()
Cristian, iar eu ma refeream putin mai sus la curatia omului din punctul de vedere al Bisericii, caci vorbeam de persoana, care poate face prescura.
Ca oamenii nu pun pret pe curatie, unii pe cea corporala, iar altii pe cea sufleteasca, este stiut, dar nu despre asta discutam aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
'Pastrarea patului nespurcat' este o expresie care inseamna fidelitatea conjugala, pazirea de adulter. Evident, adulterul este un mare pacat, si daca il comiti nu poti sa te impartasesti, nici sa-ti aduci hertfa la altar, dupa sf. Pavel.
|
||||
|
||||
![]()
Da, [COLOR=darkred]curatenia din casatorie[/COLOR] nu inseamna a lipsa celor trupesti, ci doar o curatenie a sufletului si a mintii in vremea lor, o vedere a acestora ca firesti, ca puse de Dumnezeu, fiind luate cu dreapta masura si cu multumire.
Este trista [COLOR=darkred]raportarea multor calugari la cei casatoriti[/COLOR], pe care ii vad curpinsi de toate poftele si de toti diavolii. Acelora trebuie sa li se spuna ca degeaba s'au facut calugari, ca nu au priceput nimic, ca tot din familie au iesit si ei, ca acea curatie ceruta crestinului au avut'o toate sfintele desfranate, care s'au intors la credinta, ca toate caderile mirenilor sunt si spre rusinea calugarilor, care nu au rugaciunea puternica, spre a ridica lumea, etc. Nu problema trupului constituie piedica ori privilegiu in Biserica !!!
|
|||
|
|||
![]()
Duminica trecuta s-a deschis putin usa la altar si am vazut si eu discul acela cu anafura pe el si ce facea parintele cu el. Am vazut numai cateva secunde si m-am bucurat.
Oricum este interesant si pacat ca noi nu putem vedea. Si nu m-am lamuri cu unele aspecte: de ex. de unde stie preotul cati vor veni la impartasit ca sa taie atatea bucatele, sau cate taie de fapt pentru popor si cate pentru el si pentru...morti? Of, tainele astea... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|