![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Si Sfantul Chiril al Alexandriei respinge teoriile chenotice protestante din sec.XIX, potrivit carora Fiul lui Dumnezeu a renuntat prin intrupare la atotputernicia ,atotprezenta,cunostinta si constiinta sa dumnezeiasca
Auzi ce zice Sfantul Chiril:"Dar cum a saracit? Prin aceea ca fiind Dumnezeu cu firea Sa si Fiul lui Dumnezeu si Tatal, S-a facut om si S-a nascut trupeste din samanta lui Adam,imbracand masura cuvenita unui serv, adica ceea ce este omenesc. Dar El n-a incetat sa fie si Dumnezeu, caci Cel ce nu a socotit lucru vrednic de dispret a Se face ca noi, in ce chip ar renunta la cele prin care s-ar putea cunoaste ca S-a facut ca noi?" |
|
|||
|
|||
![]()
pt. MariS: scuzele mele, eu credeam ca esti nelamurita si nu ca vrei sa-i provoci pe sectari la discutii care nu cred ca se vor termina vreodata.
Dupa cum am postat si mai inainte, nu cred ca avem de ce sa polemizam cu sectarii. Mai intai ca nu este deloc duhovnicesc discutiile numai de dragul discutiilor, iar mai apoi riscam sa ne ratacim si noi in hatisul acesta al deosebirilor dintre credinta ortodoxa si ereticiile sectare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|