![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Adevarat spune Pr.Teofil de la Sambata: [COLOR=red]"MASURA VIETII ITI ESTE MASURA CREDINTEI!!! DUPA CUM ITI DUCI VIATA ASA ITI ESTE SI CREDINTA!!! SI DUPA CUM ITI ESTE CREDINTA ASA ITI ESTE SI VIATA! AI CREDINTA SLABA, AI VIATA DE PACAT, AI CREDINTA PUTERNIA, AI VIATA DE SFINTENIE"[/COLOR]
[COLOR=black]A JUDECA UN PREOT ARATA CE CREDINTA AVETI FIECARE DINTRE FRATIILE VOASTRE, ARTA CUM VA DUCETI VIATA!!! ARATA CE CRESTINI SUNTETI, VOI CE CU OBRAZNICIE JUDECATI SLUGA LUI HRISTOS!!![/COLOR] [COLOR=red]ASTA VA ESTE VIATA DUHOVNICEASCA!!![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu cred ca e de preferat cuvantul care zideste , nu cel care darama.
|
|
|||
|
|||
![]()
Lasand la o parte experientele personale mai bune sau mai rele voi posta o poezie simpla despre preot:
"Unii spun ca nu au pastor Asa bun in parohia lor Si incep a-l judesca De ce traieste asa... O! Ce mare nedreptate Ca nu isi plang a lor pacate! Cei ce judeca un pastor Iau pacatul asupra lor. Frati crestini,va rog sa stiti E PACAT SA_L OSANDITI! Caci tot preotul primeste Duhul sfant cand se sfinteste, Iar prin graiul gurii lui, Primim harul Domnului! Har care lucreaza in toate! Preotul ne iarta de pacate, Dansul ne boteaza pruncii, El cununa taina nuntii El ne duce mortul la groapa Si tot el de iad ne scapa!" .....................Ma rog la bunul si milostivul Dumnezeu sa ma scape de pacatul osandirii si judecarii vreunui preot chiar daca eu cred ca m-a ranit!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aviz celor care judeca preotii. In fond sunt si ei oameni |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Observ ca s-au mai schimbat lucrurile in marile orase. In parohiile mari sunt prezenti mai multi preoti. Nu stiu care a fost motivul pentru care in unele biserici, cu mii de familii, era prezent un singur preot.
In ceea ce priveste cazul relatat de "urzicuta", e o mare tristete. Ar trebui ca parohia sa fie impartita pe sectoare. Asa nu am avea cazuri cand un preot sta la mana altui preot si am avea mai multe sanse ca preotul sa-i cunoasca pe toti cei din parohie. |
|
|||
|
|||
![]()
Dom-le ce conteaza de unde e preotul.
Daca preotul s-a facut preot si are foarte mare vocatie nu se plange ca nu are bani ca de... Dar nu toti sunt preoti cu foarte mare vocatie. Eu nu stiu de unde sunt legendele astea cu preotul care nu te ingroapa fara bani ca eu preotii de i-am vazut nu faceau deloc asa ceva. Poate or fi si care fac asa da foarte rari. Nu se spune aici ca sunt multi preoti care au un servici ca sa aiba cu ce trai si slujesc ca sa le faca un bine altora pe langa servici. Nu imi dau seama cum poate fi numit poporul roman crestin caci din toate popoarele ortodoxe romanii isi judeca cel mai mult preotii. (din pacate si eu judec ierarhii deci nu prea am ce sa zic). In mod straniu conducatorii tarii de au permis avioanelor NATO sa bombardeze Serbia trecand peste spatiul aerian al Romaniei nu au primit nici macar o mustrare publica din partea BOR. Poporul roman nici macar nu a iesit in strada sa protesteze... Asta dupa ce Sfantul Stefan cel Mare a aparat crestinismul cu sabia in mana. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu stau la tara, intr-un mic cartier al Onestiului. E adevarat ca preotul stie numele fiecarui enorias, deoarece, slujind de peste 10 ani in aceasta parohie, cunoaste toti oamenii. Si mai ales cand in post trece pe la fiecare casa. In oras, preotii au de trecut pe la multe case/ blocuri, nu pot sa memoreze toti credinciosii. Dar, intr-adevar, eu ma simt mai bine intr-o biserica mica de la tara, decat intr-una mare de la oras:). Si cel mai mult imi place la Biserica in saptamana patimilor, in Vinerea mare, deoarece la mine la biserica avem trei grupuri: femei, barbati si copii/ tineri. o strofa din prohod barbatii, apoi femeile, apoi tinerii. E foarte frumos.
~Munceste ca si cum nu ai muri niciodata, dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine!~ ~Cand oamenii te cinstesc si te lauda, spune-ti in sinea ta:" Nu eu merit asta, asta nu se cuvine mie, ci, Tie, Doamne!"~ |
|
||||
|
||||
![]()
Intr-adevar nu vad diferenta intre un preot de la oras sau unul de la tara. Exista diferente omenesti intre ei, dar nu pot fi clasificati dupa locurile unde pastoresc. De fapt aici cred ca este marea problema pe care unii din voi si-au exprimat-o vis-a-vis de abaterile materiale sau morale ale preotilor. Problema este ca a fi preot nu este o meserie, ci un har. Asta trebuie sa stie orice tanar care doreste sa devina preot. Din pacate se s[une ca "orice padure isi are uscaturile ei" si se pare ca nici preotii nu sunt scutiti de acest lucru. Insa vreau sa cred ca acestea sunt cazuri izolate si care oricum nu ne intereseaza pe noi, pentru ca are cine sa-i judece.
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoti de tara sau preoti de oras? | paulac | Preotul | 38 | 26.06.2013 10:55:03 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
Preotii din tara, cu parohii minuscule | bmd | Preotul | 46 | 24.02.2010 17:16:11 |
Cum reusesc preotii din tara sa construiasca biserici? | sophia | Preotul | 37 | 18.02.2010 11:34:27 |
cununia religioasa la tara sau la oras? | crista | Nunta | 2 | 02.06.2009 12:20:44 |
|