![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul Deci orice manifestare in duh este satanica?Ce zici despre ingeri?Ce zici de Dumnezeu?Ce zice Scriptura "duh este Dumnezeu, si cine i se inchina trebuie sa i se inchine in duh si adevar" si despre ingeri : "Cel ce face pe ingerii Sai duhuri si pe slujitorii Sai para de foc". Citat:
Citat: În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul Luca 11:24Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieșit. unde este "casa" duhurilor necurate?pe pamant? Citat:
Citat: În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul Pe scurt, in momentul de fata exista Rai si Iad? Citat:
Iuda1:6 Iar pe îngerii care nu și-au păzit vrednicia, ci au părăsit locașul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanțuri veșnice, spre judecata zilei celei mari. Unde sunt ingerii astia?Ce zici despre iudeii aceia care au fost dusi de vii in Iad, in foc? Citat: În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul Ai spus mai sus ca moartea e ca un somn si ai comparat-o cu somnul nostru.Intre somn si trezire se mai intampla ceva.Activitatea cerebrala nu este moarta sau oprita in intregime, iar in timpul somnului avem parte de vise.Deci in intervalul dintre culcare si trezire se intampla ceva, e drept nu la fel ca si atunci cand suntem treji ci intr-o alta dimensiune.La fel este si cu sufletul dupa moarte. Citat:
Iarasi cred ca pierzi... macar e bine ca se convinge lumea de cat de falsa e religia ta. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă oamenii posedați sunt pe pământ, normal că acolo este și "casa" duhurilor necurate.
La această întrebare nu cred că pot răspunde. Tu ai un răspuns (unul bazat pe Biblie desigur)? Citat:
"43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai." (Luca 23) Citat:
Citat:
Citat:
N-am nimic de pierdut, e doar o discuție... Cât despre convingerea lumii, trebuie doar să citească Biblia și apoi să compare cu ce găsește într-o religie sau alta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Iustin45; 26.10.2009 at 21:56:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Acești „morți” auziseră și primiseră Evanghelia în timpul vieții, iar la judecată vor fi socotiți vrednici „să trăiască după Dumnezeu în duh”.
Aceste cuvinte pot să însemne „așa cum trăiește Dumnezeu”, adică vor fi făcuți nemuritori; sau „așa cum voiește Dumnezeu”, adică după voia lui Dumnezeu pentru viața lor, așa cum va fi decretat la judecată. "în duh", adică având trupuri nemuritoare, proslăvite, ca acela pe care L-a avut Domnul Hristos când a ieșit din mormânt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
SUB Intuneric, IN LANTURI VESNICE SPRE JUDECATA ZILEI CELEI MARI.Unde este asta sub intuneric? Core,Datan,Abiron pe care pamantul i-a inghitit si focul i-a mistuit. Tu ai scris cu mainile tale , ca moartea e ca un somn si invierea la venirea Domnului e ca trezirea din somn, atunci inseamna ca si ce se intampla intre somn si trezirea de somn e la fel cu ce se intampla intre moarte si Invierea cea de apoi.In plus nu stiu cum va invia cineva fara suflet, punete si fa niste dezhumari si vezi ca din unele cadavre nu mai raman nici oasele, ca ele se descompun, s-au sunt mancate de tot felul de animale. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai." (Luca 23) Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție astăzi, vei fi cu Mine în rai. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In toate versiunile virgula e pusa inainte de "astăzi", am sa dau si cateva exemple:
NIV© Jesus answered him, "I tell you the truth, today you will be with me in paradise." NAS© And He said to him, "Truly I say to you, today you shall be with Me in Paradise." ISV© Jesus said to him, "I tell you with certainty, today you will be with me in Paradise." GWT© Jesus said to him, "I can guarantee this truth: Today you will be with me in paradise." KJV And Jesus said unto him, Verily I say unto thee, To day shalt thou be with me in paradise. AKJ And Jesus said to him, Truly I say to you, To day shall you be with me in paradise. ASV And he said unto him, Verily I say unto thee, To-day shalt thou be with me in Paradise. BBE And he said to him, Truly I say to you, Today you will be with me in Paradise. DRB And Jesus said to him: Amen I say to thee, this day thou shalt be with me in paradise. DBY And Jesus said to him, Verily I say to thee, To-day shalt thou be with me in paradise. ERV And he said unto him, Verily I say unto thee, Today shalt thou be with me in Paradise. WBS And Jesus said to him, Verily I say to thee, This day shalt thou be with me in paradise. WEY "I tell you in solemn truth," replied Jesus, "that this very day you shall be with me in Paradise." WEB Jesus said to him, "Assuredly I tell you, today you will be with me in Paradise." YLT and Jesus said to him, 'Verily I say to thee, To-day with me thou shalt be in the paradise.' καὶ εἶπεν αὐτῷ, Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai intai trebuie sa ii spun lui Ovidiu -s ca nu o sa ii aduc nici un argument,nu pentru ca nu am,pentru ca vad bine ca daca as face-o,as face-o degeaba si atunci nu ar fi mai bine se ne folosim timpul mai cu folos?Asta e parerea ta,si ai dreptul la pareri desi nu ai dreptate.
Si tricesimusseptimus are dreptul,dar el il foloseste din plin :)).Mi-ai raspuns la intrebare.Ma asteptam sa imi vii iar cu „The Jewish Encyclopedia” :),ma bucur ca m-am inselat.Ai inceput sa gandesti singur,si asta e un pas inainte.Dar si de data aceasta nu mi-ai adus argumente biblice.Daca stai si tu sa te gandesti la raspunsul tau,vei vedea si tu cat de ilogic si tragi-comic este.Cica vor fi inviati ca sa fie judecati.Cum ti s-ar parea tie sa fie inviat cineva ca sa i se spuna de ce trebuie sa fie mort si apoi sa moara din nou?Pai daca omul e mort trup,duh si suflet si dupa inviere va fi din nou mort trup,duh si suflet pentru totdeauna,inseamna ca el isi ispaseste pedeapsa inainte de Marea Judecata,dar nu,biblia spune ca vor fi judecati dupa faptele ce le-au facut in trup si dupa Judecata isi vor primi rasplata.Pentru ca,de ce se face distinctia intre prima moarte si moartea a doua?Pentru ca moartea a doua e diferita de prima,e logic asta.Daca ar fi la fel atunci s-ar fi spus ca vor muri din nou,dar se vorbeste despre moartea a doua.Prima moarte este una trupeasca,a doua una spirituala vesnica.Si cei neprihaniti vor trai dupa inviere,dar o vor face ca pana acum?Nicidecum,vor trai vesnic.Tricesimusseptimus cum se poate ca cineva de factura ta sa spuna asa aberatii?Vad ca stii Scriptura,esti inteligent,cum poti sa vorbesti atat de pueril?Cine ar privi pe acest forum si ar face abstractie de seriozitatea subiectului s-ar binedispune copios.Dar totusi sunt lucruri serioase. Cei pacatosi vor invia pentru ca alta e pedeapsa.Daca pedeapsa ar fi disparitia lor pentru totdeauna,tu daca sustii ca la moarte omul moare cu totul,inseamna ca ei isi primesc pedeapsa imediat dupa moartea trupeasca.Dar Dumnezeu este drept.Fiecare isi va primi rasplata dupa judecata. Pentru ca trebuie sa iti spun ceva:si trupul celor pacatosi va fi schimbat.Uite ce spune Pavel: 1 Corinteni 15:51 Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați, (nu se face o deosebire intre pacatosi si neprihaniti,Pavel spune TOTI). 1 Corinteni 15:52 într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii, și noi vom fi schimbați. Toti oamenii vor primi un trup vesnic,evident unii pentru rasplata iar altii pentru pedeapsa. Cu trupul acesta pamantesc omul nu are cum sa se infatiseze inaintea lui Dumnezeu la Judecata(ne amintim cred momentele cu Moise si Ilie si imposibilitatea ca omul sa vada chipul Lui Dumnezeu).Oamenii vor fi schimbati,pentru ca vor pasi intr-o alta "dimensiune" ca sa spun asa.Mai gandeste-te la intrebarea mea poate iti dai si tu seama ca n-are logica ce spui. Last edited by Totpeetor; 27.10.2009 at 19:38:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar ai adus in discutie despre acel pasaj din Petru.Ca sa te citez:
"Măi frate, predicarea a avut loc nu numai înainte de scrierea epistolei, dar chiar înainte ca acei oameni să decedeze. Ce sens are o predică aiurea-n cimitir fără oameni vii? Și ce sens ar avea chiar in absurdum că ar auzi morții? Că de pocăit tot nu se mai pot pocăi. Și chiar dacă in absurdum s-ar pocăi, mai e valabilă pocăința aceasta? La ziua de apoi, toti nelegiuiții se vor "pocăi" recunoscând că "drepte și adevărate sunt judecățile Tale Doamne". Înseamnă că va fi valabilă acea "pocăință" și că vor fi duși de-a valma cu toții în Rai?" In primul rand iti multumesc ca m-ai numit frate :).Ma mir,pentru ca m-ai facut spiritist si acum imi spui frate :)Si asta e un alt pas inainte. Toate intrebarile tale daca ar fi posibil cel mai bine ar fi fost sa le adresezi lui Petru,el a vorbit despre "duhuri din inchisoare".Cum acest lucru nu este posibil,poti vedea totusi raspunsuri chiar in ceea ce ne-a lasat Petru.Ai intrebat ce sens are predica asta.Predica asta a fost facuta in situatii exceptionale,care niciodata nu se vor mai repeta.Isus le-a predicat,dupa ce a murit,dar niciodata nu va mai muri Isus,pentru ca jertfa lui este de ajuns.El din pricina faptului ca a luat pacatul omenirii asupra sa a ajuns dupa moarte in locul unde ajung dupa moarte duhurile celor pacatosi,intr-o "inchisoare",inchisoare care ar putea face parte din Locuinta mortilor,pentru ca psalmistul vorbeste "despre sufletul care nu a fost lasat in Locuinta mortilor".Ajuns aici Petru ne spune ca le-a predicat duhurilor de acolo.Daca s-a pocait cineva nu stiu,cert este ca Petru afirma ca ceea ce au facut in trup nu poate fi schimbat( "pentru ca să fie judecați ca oameni în trup"),dar ceva totusi s-a putut face "să trăiască după Dumnezeu, în duh."Habar n-am ce sa iti spun daca vor fi primiti in rai.Biblia nu spune mai mult.Cert este ca a fost o situatie exceptionala care nu se va mai repeta.Isus a ajuns acolo din pricina pacatelor noastre si chiar si acolo a facut ce a facut cata vreme a fost pe pamant "a predicat evanghelia".Cand cineva predica evanghelia se presupune ca o face pentru ca cei care ascult sa se intoarca la Dumnezeu.In privinta trupului nu se mai poate face nimic,dar duhul poate "sa traiasca dupa Dumnezeu".Nu stiu ce sa iti raspund daca mai este valabila pocainta asta.Ne depaseste pe toti aceste intrebari.Probabil ca da probabil ca nu,dar asta nu inseamna ca de acuma proclamam purgatoriul(despre care nu stiu de ce tu ai amintit,desi nimeni nu a adus vorba despre el).Nimeni nu va fi adus de-a valma in rai.Biblia afirma ca nimic nu se mai poate schimba odata cu incheierea vietii noastre si trebuie sa credem biblia pe cuvant.Ceea ce s-a intamplat atunci a fost o exceptie universala unica in istoria universului,niciodata nu se va mai repeta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Întrebare: dacă Hristos în acea zi de vinere mare ("astăzi") S-a coborât în Iad, cum putea fi cu tâlharul de pe cruce în Rai? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|