![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta! Poate asa va rasari soarele si pe strada celor 6 copii.
|
|
|||
|
|||
![]()
ne rugam sa va ajute Dumnezeu
|
||||
|
||||
![]()
Toata admiratia mea pt toti cei care ati depus munca , suflet si nadejde , care v-ati straduit sa aduceti o raza de soare , un pic de sparanta in mai bine , acestei familii necajite . Domnul sa va ocroteasca , sa va ajute pe mai departe.
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mila și ajutorul luiDumnezeu peste noi toți. |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa te tina sanatoasa , Dorina !
![]()
|
|||
|
|||
![]()
nu pot sa cred ca mai exista astfel de familii dezorganizate acum in mileniul 3! nepasarea si nesimtirea lor dau de lucru la o armata de oameni care sa-i puna pe picioare si sa-i invete sa-si castige painea cea de toate zilele. care este procentul ca macar unul dintre copii sa ajunga sa nu fie tentat sa nu fure?!ha?macar bine ca vor copii sa mearga la biserica! dar lumea asta nu e facuta din pare malaiete in gura la nataflete! pentru paine tre sa lupti! nu cu tutunul, nu cu alcolul, nu cu nepasarea fata de copiii, nu cu nesimtirea. Sunt foarte revoltata pe tatal copiilor!avem si noi un caz in familie ceva de genul acesta! au 3 copii dintre care 2 dintr-o casatorie anterioara...copiii nu primesc nimic de la stat pentru ca parintilor nu le pasa iar parinti ..tatal e in concediu de paternitate iar mama nu lucra nicaieri! nu ca nu poate ci pentru ca nu vrea! asha ca in fiecare zi sunt la usa matusii care le da cate 20-30 lei/zi din pensia ei si a unchiului sa tina 5 guri! Cazul seamana izbitor cu cel prezentat de voi aici pe forum! de copii se va alege praful daca nu sunt insitutionalizati cei mici si nu li se va da o educatie minima....afectivitate n-or sa aiba nici unul nici la maturitate...atata au primit atata stiu sa dea innapoi...nu cere de la cel ce nu are!
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Raisa, din pacate uite ca exista, ceea ce noi nici nu concepem: familii care traiesc sub pragul saraciei, fara mesere, fara un viitor asigurat. Letargia lor este mare si totcmai de aceea trebuie putin impinsi de la spate, pentru a se trezi putin si a constientiza situatia lor imposibila, dar si posibilitatile pe care le au.
Iata aici o familie cu 6 copii, dintre care, unul este deja cu handicap, caci nu poate vorbi; iar restul, in lipsa oricarei educatii, vor fi o prada usoara pentru proxeneti sau bande de hoti. Tocmai aceasta perspectiva nu imi da liniste... Ma tot gandesc cum sa-i ajutam, dar nu cu un obiect, doua, ci cu consiliere, pentru a-i pune pe fagasul cel mai bun. Aici problemele sunt atat de mari, incat nu le poate rezolva un singur om, sau un grup de oameni, care se duc sporadic pe acolo. Trebuie asistenta sociala serioasa, care sa-i tina sub observatie cu tot ce tine de cei 7 ani de acasa, precum si cu scoala pentru cei mai mici; iar pentru cei mai mari, directionarea spre o meserie. Invatand pe rand o meserie, vor fi acceptati in societate si se vor putea descurca bine singuri. Primul de care ar trebui sa se ocupe primaria este tatal, care nu are nici o meserie, dar care ar putea invata meseria de vopsitor, zugrav, faiantar, etc. Acest lucru ar schimba f mult situatia din aceasta familie. Nu putem sa dam vina pe cineva anume, caci nu se stie, daca situatia nu a existat de mai multe generatii, tatal copiilor neavand nici el de la cine invata... Dar smerenia pe care am vazut-o la el si dragostea cu care inconjoara copii, adica fara bataie si glas ridicat, imi spune, ca este un om bun, vitregit de soarta, care a indurat tacand, si cate odata band un pahar, toate necazurile si lipsurile vietii. Acest caz a starnit mila si compasiunea multora, dar e departe de a fi rezolvat. Cred ca lupta cea mai mare e sa-i facem pe membrii acestei familii sa inteleaga situatia fara iesire in care se afla, si ca fara acceptarea ajutorului din afara se pot astepta la ce e mai rau, prin luarea pe cai gresite a copiilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta ca totul sa se rezolve in favoarea copiilor! Poate ca am sarit ca arsa mult prea devreme fara sa cunost toate problemele si toata situatia familiei. imi cer scuze ca m-am pripit si am tras concluzii necuviincioase. E greu sa nu-i judeci pe cei de langa tine si sa fii altruit pana in maduva oaselor...mai am de invatat din asta!....
|
|
|||
|
|||
![]()
Lasa, Raisa, ca nu ai spus nimic rau. Poate ca si noi ne-am precipitat la fel, pana cand i-am vazut...
|
|
|||
|
|||
![]()
A venit toamna cu frigul si ploaia. Ce o fi facand familia Balcan? Oare si-au pus burlan la sobe. Dar lemne au?!?
Ar fi bine daca i-am putea contacta pe acei doi preoti, pentru a afla, daca s-a mai facut ceva, sau daca mai e nevoie de ceva. Am cautat pe net firme sau persoane, care vand lemne in zona. Nu am gasit decat un comentariu din 2008 pe site-ul Primariei din Tg. Bujor, precum ca lemnele de fag se vand f scump de catre Ocolul silvic. Dar nu am reusit sa dau de cei care vand lemne, cu exceptia unei firme din Prahova. Poate cineva sa-mi spuna de unde cumpara lemne cei din Galati si imprejurimi, care stau la casa? Si eventual care e pretul, daca stiti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciuni pentru copii | urzicuta | Generalitati | 14 | 24.07.2012 21:28:09 |
Familia fara copii | anonim97 | Spiritualitatea ortodoxa | 9 | 08.07.2011 23:24:12 |
rugaciune pentru copii | ginabadea | Pocainta | 4 | 19.03.2010 00:38:42 |
postul pentru copii | MarinaAlca | Generalitati | 17 | 19.08.2009 12:31:55 |
|