Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2009, 14:12:30
diveinthesky's Avatar
diveinthesky diveinthesky is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Intr-adevar exista si varianta asta....dar de aflat oricum copiii afla mai devreme, si nu cred ca semnalul de alarma daca se trage abia in cl a VIII a, parintii ar trebui sa stea linistiti pana atunci. Poate ca e chiar mai bine ca au posibilitatea sa discute mai devreme, sa se gandeasca ce au de spus si cum si previna alte informatii eronate....

Imi imaginez ca e putin probabil ca toti copiii dintr-o clasa sa aiba parintii credinciosi, sau sa fie dusi la Biserica Duminica de Duminica...unii nu au nici o treaba si chiar am auzit de parinti care le arata " the genitals" pentru a sti copiii cum arata sau care ii lasa sa vada scene " hot" inca din primii ani de viata...
Problema este ca sexul estre prezentat intr-o lumina foarte buna copiilor, fireasca. Acest fapt e luat ca o incurajare. De unde mai pui ca masturbarea este de asemenea prezentata ca o descoperire a propriului corp ba chiar se spune ca este sanatoasa. In clasa a5a nu ai capacitatea sa distingi raul de bine asa de usor (si asa curentul este total anapoda).
Pe de alta parte, e clar ca mai toti stiu cate ceva, de la unul, de la altul. Si eu am aflat cand eram mic de la niste verisori si prieteni de familie mai mari "cum sta treaba". Majoritatea erau informatii eronate. Apoi un alt verisor mi-a explicat stintifiic in detaliu ce si cum. Eram prea mic, nu am inteles nimic, dar am devenit extrem de curios. Parintii ar trebui sa vorbeasca cu copii si sa le prezinte aceste lucruri dintr-un unghi crestinesc, dar si multi parinti cu credinta se rusineaza si prefera sa nu vorbeasca cu copilul lor, gresind enorm...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va cer un sfat Dreamm Generalitati 20 12.07.2011 09:46:19
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
un sfat va rog monacu Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.03.2011 15:01:31
Cer un sfat ! adriano Nunta 22 05.08.2009 12:19:26
un sfat de la voi pacifistul Generalitati 19 14.10.2008 19:30:25