|  |  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Genitiv Citat: 
 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Adjectivele se acorda in gen, numar si caz cu substantivele.
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Last edited by LapetiteMoc; 29.10.2009 at 17:33:39. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
    | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Ce bine este sa ne mai intoarcem in timp si sa ne mai reamintim gramatica limbii romane!!!! Spre rusinea mea, nu mi-a placut niciodata si uite ca, atunci cand mi se zice ca nu am scris corect am dubii... Ma duc sa-mi dau 2 palme.
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Ati legat se verb auxiliar si se foloseste cand intra in folosirea verbului la perfectul compus - ati vorbit, ati mancat, ati intrat A-ti dezlegat - dupa el urmeaza un verb la infinitiv (-ti este pron. pers). A-ti face patul (=a face patul tau), a-ti face rugaciunea, a-ti tine gura. 
				__________________ Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Trasnea 

"imi", "iti" , "isi"  nu se scriu niciodata cu cratima !
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Off-topic: Felicitari pentru bebe, sa aiba o viata binecuvantata de Dumnezeu!
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

sarumana mult >:D<
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

CUNOSTINTA (scris cu un singur i) -  provine de la vb a cunoaste+ sufixul - inta, nu provine de la STIINTA! A nu se confunda nici cu CONSTIINTA (care il are in componenta lui pe STIINTA)!  http://dexonline.ro/search.php?cuv=cunostinta http://dexonline.ro/search.php?cuv=constiinta 
				__________________ Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. | 
|  |