Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2009, 14:57:04
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sophia, nu ajungi calugar si preot in acelasi timp. Mai intai esti calugarit si dupa o vreme unii primesc si taina preotiei. Asa cum am mai spus este nevoie si de astfel de oameni pentru slujbele pe care le savarsesc. Daca nu am avea preoti calugari, ar trebui ca preotul de mir sa fie neincetat prezent acolo. In astfel de conditii, numai preot de mir nu ar fi. Sunt oameni care ajunsi in manastire doresc sa se spovedeasca. Ce le spunem: nu va puteti spovedi in aceasta manastire decat in intervalul orar .... ca atunci vine preotul de mir. Am saraci duhovniceste. E doar un exemplu, sunt si alte motive pentru a avea preot calugar in manastire.

Un preot de mir poate oricand sa slujeasca in manastire. Nu e precum un permis de conducere: cel de manastire are permis categoria B si cel de mir categoria A. Nu. Au acelasi har. Dar este nevoie de cineva neincetat in manastire.

Cat despre sefie, afla ca in Ortodoxie, pe masura ce primesti o treapata superioara fata de cea in care te afli, presupune mai multa slujire. Cei care nu fac asta, nu au inteles Ortodoxia. Sa ne ajute Dumnezeu, sa implinim voia Sa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? sophia Biserica Ortodoxa Romana 10 24.07.2012 13:04:20
un preot care dezleaga?! annan Vrajitoria 35 22.11.2011 14:36:01
ce este un preot de mir? ghetsimani Generalitati 6 03.09.2010 19:23:58
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10