Citat:
În prealabil postat de anna21
Influenta genetica si educatie? Ai mei parinti merg la biserica (au inceput acum cativa ani din "senin") si sustin ca nu inteligenta sau banii te ajuta in viata, ci Dumnezeu (inainte de a merge la biserica credeau in "noroc"/ nenoroc). Ai lui sunt convinsi ca omul isi este propriul stapan,ca diferenta dintre oameni este data de inteligenta si abilitati si felul in care sunt valorificate.
|
Pai au foarte mare dreptate aici...oamenii primesc diferiti talanti pe care trebuie sa ii valorifice. E clar ca unii sunt mai inteligenti decat altii, unii au caracter mai puternic, altii mai slab...si chiar mi-ar fi greu sa cred ca ar putea exista o societate fara oameni care sunt facuti pentru functii de conducere, care stiu sa managerieze firme, industrii, tari. Omul slab nu este un ideal, e doar unul dintre prototipurile lasate de Dumnezeu pe pamant. Moise a fost binecuvantat de Dumnezeu si a putut conduce un popor, a scapat de nesiguranta caracterului sau si a putut vorbi liber si convingator; Sfintii Parinti au avut de asemenea caractere puternice si au demonstrat ereticilor ca gresesc, au fost fermi in convingerile lor si in credinta lor implicit
Parerea mea....