Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2009, 15:54:20
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DiannaS Vezi mesajul
Drosida, esti crestina ortodoxa? Cum poti vb atat de urat despre alti oameni despre care nici macar nu stii mare lucru? Oare nu suntem "frati"...iubiti-va aproapele? Mai intai cunoaste, apoi judeca!
Suntem toti frati pentru ca suntem fii lui Dumnezeu. Insa ei sunt inselati de dracu. Allah nu este Dumnezeu ci dracu. Tre' sa avem toleranta zero cu ereticii, asa cum au zis si Sfintii Parinti!
Vechi 14.10.2009, 15:36:36
valeria85
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Suntem toti frati pentru ca suntem fii lui Dumnezeu. Insa ei sunt inselati de dracu. Allah nu este Dumnezeu ci dracu. Tre' sa avem toleranta zero cu ereticii, asa cum au zis si Sfintii Parinti!
Dar pe ortodocsii inselati de Satan cum ii recunosti mata? Si pe ereticii din cadrul ortodoxiei? Daca Dumnezeu ii tolereaza, cine suntem noi sa ne opunem? Ce usor ne este sa jignim...
Vechi 14.10.2009, 15:38:44
valeria85
Guest

Implicit prin care Hristos a rasturnat legea iudaica) si întoarcerea la razbunare, razboi si e

Unde scrie ca Iisus a rasturnat legea iudaica?
Vechi 14.10.2009, 15:44:14
valeria85
Guest

Implicit Daca ma duc la o moschee, aia ma "scuipa" intre ochi!

Ai fost la o moschee si te-au 'scuipat'? Ca eu duminica mai faceam cumparaturi pe la moschee( restul magazinelor erau inchise) si nu avea nimeni treaba cu mine...Daca te vei duce sa le spui ca sunt slujitori ai necuratului, cu siguranta vor face mai mult de-atat, dar si ei daca ar veni la biserica cu asemenea afirmatii, si noi 'le-am trage pe cocoasa'?! Sau nu?
Vechi 14.10.2009, 15:54:43
valeria85
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iulia11 Vezi mesajul
Mie mi se rupe inima cand vad o Europa de vest care uitand de fundamentul crestin vechi, primeste tot mai multi emigranti muslumani care aproape o inghit si o sufoca....facand copii multi, cerand ajutoare sociale, umbland murdari pe strada, afisandu-si ostentativ insemnele religioase pe un pamant pur european si crestin. Situatia e una trista...
Hai ca asta e strigator la cer!!!! Dumneata ce faci in Strasbourg? Te-ai deromanizat? Bravo lor ca fac copii, ca asa ne-a zis si Dumnezeu insusi. Care inima ti se rupe mai draga? Care inima? Slava Domnului ca ti se rupe inima asta asa de egoista, ca poate capeti prin voia lui Iisus Domul., Mantuitorul una curata si buna.

Sa ma scuzi pentru cuvintele mele, sunt constienta ca nu se cade, dar ceea ce mata scrii aici chiar intrece orice limita. Ce-ti fac musulmanii matale? Ca si romanii fac copii prin Spania, Italia etc si cer ajutoare sociale. Un popor atat de discriminat ca noi in Europa ar trebui sa- si tina gura. Pai meriti chiar o bataie de la unul din cei'murdari'de pe strada
Vechi 14.10.2009, 16:04:10
valeria85
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ginutzzza_dolce Vezi mesajul
[color=red]Salut! Am si eu o problema ...sunt cu un musulman de vreo 6 luni pe care il iubesc si el ma iubeste foarte mult ...vrea sa ne casatorim si eu sa trec la religia lui si nu stiu ce sa fac...eu sunt de parere k exista decat un singur D-zeu ...dar nu stiu! Sincer il iubesc si nu as fi crezut vreodata sa ajung sa fac asta dar simt k suntem facuti unul pt celalat! daca este cineva care imi poate spune mai multe despre asta astept...in concluzie m`ar interesa sa stiu daca este pacat sa ma convertesc la o alta religie!!! multumesc
Gina, sa sti ca pentru casatoria cu un musulman femeia crestina/iudaica nu trebuie sa se converteasca. Asta spune islamul, iar din prisma crestinismului este unul dintre cele mai grave pacate impotriva Duhului Sfant. Iar daca el iti cere sa te convertesti, eu un egoist fara masura.

Incepe cu astfel de conditii, mai tarziu doar lat nu-ti pune...Iar prin casatorie capeti un partener de viata, nu un sef care sa-ti determine fiecare miscare. Iubirea e boala grea...dar cand vei cobori toate scuturile, vei deveni doar o victima a propriilor alegeri...

O relatie implica compromisul, dar nu lipsa de demnitate...
Vechi 01.11.2009, 20:36:54
stardust
Guest

Smile

Cine te opreste Ginuta sa fii impreuna cu iubitul tau? Oare Dumnezeu in bunatatea lui s-ar opune dragostei?
Am intrat pe forumul acesta sa caut informatii despre biserica noastra ,despre bunatate,despre oameni sfinti...si despre ce dau aici?! URA,xenofobie,atata rautate...

Gina,eu sunt de 2 ani casatorita cu un baiat musulman si contrar a tot ce spun multi ignoranti,multi care doar isi dau cu parerea din ce au vazut ei pe utube si au auzit de la prieteni la fel de ignoranti ca si ei ,ei bine ,noi doi avem o casnicie fericita.

Daca nu stii ,la fel cum ti-a mai spus cineva mai sus ,un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie de o alta religie,crestina sau iudaica.O sa fiu sincera cu tine si iti spun ca are acest drept considerandu-se ca urmasii vor avea religia tatalui,din cauza asta femeile musulmane nu au acest drept.
Religia noastra nu ofera acest drept,dar am prieteni care s-au casatorit in biserica si stiu ca se fac derogari ,asa cum mi se pare si normal de altfel.
Exista oameni si oameni pe lumea asta,a generaliza spunand ca toti musulmanii sunt rai sau fanatici mi se pare o mare prostie.iar cei care arunca cu pietre in aceasta religie habar-n-au despre ce este vorba.Eu traiesc zi de zi intr-o familie musulmana ,aici in Romania si niciodata nu m-am simtit exclusa ,nu am fost obligata sa fac ceva ce nu vreau...ma imbrac normal,ma port normal, merg la biserica la fel ca si voi .Si stiti ceva ,vad mult mai multa deschidere la ei ,cei pe care ii hulitit si va considerati superiori ,decat la noi,la ortodoxi.
Cine spune ca biserica ortodoxa este mai buna ca cea catolica,ca cea evreiasca .,ca cea musulmana???Oare Dumnezeu nu este acelasi pentru noi toti?Cine la impartit asa ,nu noi ,oamenii???Vorbiti de biserica ortodoxa cea mai buna ,cea mai cea,oare nu a fost ea pana acum cateva sute de ani una si aceeasi biserica cu cea catolica?
Fiecare crede despre religia cu care s-a nascut ca este cea dreapta,adevarata,este dreptul si poate ca povara noastra.aici ,nu prea avem libertatea de a alege...
Oare daca spun ca biblia si coranul se completeaza uneori o veti lua drept blasmenie? cititi-le pe amandoua si aflati cate asemanari sunt.cititi despre IIsus ,despre Fecioara Maria ,despre Sfintii pe care ii avem si noi in Biblie.

Imi pare rau pentru voi ,cei care sunteti atat de inversunati incat nu vedeti adevarata cale de urmat ,cea a pacii ,a dragostei fata de aproapele nostru ,fata de oameni si fata de noi,nimeni nu este mai presus de fratele sau si nimeni nu este judecatorul nimanui aici pe pamant.

PS. pentru userul care incerca sa faca un baiat musulman de 20 de ani parca sa treaca la ortodoxistm...lasa-l in pace,daca va vrea sa faca acest lucru il va face pentru ca asa ii dicteaza inima,credinta vine din inima ,nu din indoctrinare,nu face si tu ce blamati ca fac fanaticii cu copiii lor de mici.
Vechi 02.11.2009, 00:15:27
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Ne inchinam la acelasi Dumnezeu, doar ca ei au pe Allah, noi pe Dumnezeu, s.a.m.d. Ei au Mecca, noi Ierusalimul.

Bine ati intrat in Noul Ecumenism mondial! Dumnezeu sa va lumineze mintile!
Vechi 02.11.2009, 08:46:06
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stardust Vezi mesajul
Gina,eu sunt de 2 ani casatorita cu un baiat musulman si contrar a tot ce spun multi ignoranti,multi care doar isi dau cu parerea din ce au vazut ei pe utube si au auzit de la prieteni la fel de ignoranti ca si ei ,ei bine ,noi doi avem o casnicie fericita.

Daca nu stii ,la fel cum ti-a mai spus cineva mai sus ,un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie de o alta religie,crestina sau iudaica.O sa fiu sincera cu tine si iti spun ca are acest drept considerandu-se ca urmasii vor avea religia tatalui,din cauza asta femeile musulmane nu au acest drept.
Religia noastra nu ofera acest drept,dar am prieteni care s-au casatorit in biserica si stiu ca se fac derogari ,asa cum mi se pare si normal de altfel.
Exista oameni si oameni pe lumea asta,a generaliza spunand ca toti musulmanii sunt rai sau fanatici mi se pare o mare prostie.iar cei care arunca cu pietre in aceasta religie habar-n-au despre ce este vorba.Eu traiesc zi de zi intr-o familie musulmana ,aici in Romania si niciodata nu m-am simtit exclusa ,nu am fost obligata sa fac ceva ce nu vreau...ma imbrac normal,ma port normal, merg la biserica la fel ca si voi .Si stiti ceva ,vad mult mai multa deschidere la ei ,cei pe care ii hulitit si va considerati superiori ,decat la noi,la ortodoxi.
Cine spune ca biserica ortodoxa este mai buna ca cea catolica,ca cea evreiasca .,ca cea musulmana???Oare Dumnezeu nu este acelasi pentru noi toti?Cine la impartit asa ,nu noi ,oamenii???Vorbiti de biserica ortodoxa cea mai buna ,cea mai cea,oare nu a fost ea pana acum cateva sute de ani una si aceeasi biserica cu cea catolica?
Fiecare crede despre religia cu care s-a nascut ca este cea dreapta,adevarata,este dreptul si poate ca povara noastra.aici ,nu prea avem libertatea de a alege...
Oare daca spun ca biblia si coranul se completeaza uneori o veti lua drept blasmenie? cititi-le pe amandoua si aflati cate asemanari sunt.cititi despre IIsus ,despre Fecioara Maria ,despre Sfintii pe care ii avem si noi in Biblie.

Imi pare rau pentru voi ,cei care sunteti atat de inversunati incat nu vedeti adevarata cale de urmat ,cea a pacii ,a dragostei fata de aproapele nostru ,fata de oameni si fata de noi,nimeni nu este mai presus de fratele sau si nimeni nu este judecatorul nimanui aici pe pamant.
Biserica nu da voie la astfel de casatorii. Amorul nu e ceva de care sa asculti mai mult decât de Dumnezeu.

Cine spune ca Ortodoxia e mai buna? Judecata sanatoasa poate vedea care doctrine sunt benefice si care inutile sau distructive. Fiecare crede ca religia lui nativa e cea mai buna dar asta nu înseamna ca nu exista si o religie de origine divina precum si religii inventate de nebuni si mincinosi.

islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.

Tu te simti bine în România dar cum se simt crestinii în tarile musulmane? Egipt, Irak, Iran, Pakistan, Sudan, Turcia, Arabia Saudita, aproape orice tara musulmana terorizeaza, atât prin politica cât si prin actiunile populatiei, pe crestinii si cei de alte confesiuni nemusulmane.

Sa se completeze Biblia cu curanul? Tu ai citit curanul? Si un copil ar putea scrie ceva mai logic si mai inteligent. Da un singur exemplu de verset care sa aiba ceva inteligent sau macar normal.

Ce spune curanul despre Iisus, Maica Domnului si dreptii VT sunt minciuni si stupiditati, nici nu poti sa aduci un verset care sa faca referire la ei si care sa fie macar acceptabil.
Vechi 02.11.2009, 18:49:47
stardust
Guest

Implicit

Cine spune ca Ortodoxia e mai buna? Judecata sanatoasa poate vedea care doctrine sunt benefice si care inutile sau distructive. Fiecare crede ca religia lui nativa e cea mai buna dar asta nu înseamna ca nu exista si o religie de origine divina precum si religii inventate de nebuni si mincinosi.

islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.

Tu te simti bine în România dar cum se simt crestinii în tarile musulmane? Egipt, Irak, Iran, Pakistan, Sudan, Turcia, Arabia Saudita, aproape orice tara musulmana terorizeaza, atât prin politica cât si prin actiunile populatiei, pe crestinii si cei de alte confesiuni nemusulmane.

Sa se completeze Biblia cu curanul? Tu ai citit curanul? Si un copil ar putea scrie ceva mai logic si mai inteligent. Da un singur exemplu de verset care sa aiba ceva inteligent sau macar normal.

Ce spune curanul despre Iisus, Maica Domnului si dreptii VT sunt minciuni si stupiditati, nici nu poti sa aduci un verset care sa faca referire la ei si care sa fie macar acceptabil.

De unde stii tu ca religia ta este mai buna ca a lor? Ca judecata ta este mai dreapta ca a lor? A venit Dumnezeu pe pamant si a spus ca ortodoxia este cea mai buna si dreapta religie? Dumnezeu este acelasi pentru noi toti,Budha ,Allah sunt tot numele Lui.Observ ca multi de pe acest forum se apropie de fanatism religios .Dragi colegi ,crestinismul este o religie a pacii ,nu a urii si discriminarii.
Stii ce este cu adevarat important ? cum te porti cu oamenii ,cum gandesti ,ce suflet ai,daca stii ce este compasiunea ,altruismul ,bunatatea,smerenia ,dragostea ,daca stii sa alini durerea cuiva cu o vorba buna,daca esti un om corect,harnic ,toate calitatile astea conteaza .Nu in ce religie te-ai nascut ,ci daca ii aplici invataturile.Asa cum si draga noastra Bibie are pilde intelepte ,asa si Coranul este plin de invataminte.Pentru cine are ochi sa citeasca ,nu pentru cine are ura in suflet si interpreteaza. Si te rog ,ai putin respect pentru credinta milioanelor de oameni pentru care Coranul este o carte sfanta.CORAN/Quran ,nu mizeriile pe care le scrii tu.Asta dovedeste doar ce suflet si minte inteleapta ai

''islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.''

Nu asa ca te-ai plictisit sa dai copy/paste la prostiile debitate de unul care se crede inteligent aruncand cu gunoi in lucruri mai presus de intelectul lui? Macar ,daca iti apartineau maretele cuvinte de mai sus :) genul asta e oameni fac de ras orice religie a lumii ,cu atat mai mult una care se bazeaza pe " daca cineva iti da o palma ,intoarce si obrazul celalalt"
Nu vreau sa fiu rea ,nu vreau sa jignesc pe nimeni ,dar dragule ,simtomele descrise de tine mai sus ,pot fi foarte bine aplicate unor personaje din Biblie .Cel putin asa ar gandi un ins indoctrinat dintr-o alta religie. Tu nu cunosti Islamul ,nu ai legatura cu oamenii care au aceasta religie,tu vorbesti din bloguri,din utube,din pareri ,nu din experienta ta.Nu vorbi fara sa cunosti cu adevarat despre ce vorbesti ,altfel te faci de ras si nu ai niciun fel de credibilitate. Eu iti spun ,islamul este o religie la fel de importanta ca si crestinismul si daca Dumnezeu a vrut sa se faca cunoscut unor oameni sub numele de Allah ,trebuie sa respectam fapta lui ,e mai presus de noi.
Cunoscand indeaproape aceasta religie ,pot spune ca am intalnit oameni mai deschisi la ei decat la noi.Intra pe un forum islamic si vei vedea cum iti vorbesc cei de acolo ,si intra pe unul crestin ,o sa simti o diferenta care pe mine ma doare.
daca ai inima deschisa ,poti vedea asemanarile dintre crestini si musulmani.de fapt asemanarile dintre toate religiile lumii.Suntem atat de diferiti ,atat de altfel unul de celalalt ,incat Dumnezeu in mare Lui bunatate ni s-a aratat tuturora dupa mintea noastra,pentru ca toti sa-L stim ,pentru ca toti sa-L urmam.
Eu iti sugerez ca atunci cand vei avea bani si nu vei avea ce face cu ei ,sa faci o vizita in Iran ,uite asa ,cea mai "musulmana" tara din lume.Asta ca ai ce povesti apoi din experienta ta,nu din Tv. Ai idee cate biserici crestine sunt acolo? haba-n-ai nu-i asa ?! Cat e de-al naibii presedintele ala al lor discreditat de americani ,n-a avut omul nimic de impartit cu crestinii.Pot sa se duca linistiti la biserica ,sa-si tina sarbatorile ,la fel ca si tine.Am fost in Iran ,sunt crestina ,am fost la biserica ,am stat in familia sotului meu ,crezi ca ma poate convinge cineva care n-a fost in viata lui intr-o tara musulmana de cum stau treburile acolo? Atata dezinformare cata exista acum in lume cu privire la Islam ,nu cred ca a fost vreodata.Deh ,cum sa-si justifice unii razboaiele ??Convingand pe cei slabi de inger ca au dreptate.

o seara placuta si luati-va ochelarii de cal de pe nas,lumea asta e mult mai mare si mai frumoasa decat o stim noi in cerculetul nostru.

Last edited by stardust; 02.11.2009 at 18:52:33.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! mihailt Generalitati 5 09.09.2009 08:59:24
Despre relatii bobby Nunta 15 21.03.2008 12:55:49
Relatii posibile pe net? viviana Generalitati 13 11.01.2008 10:17:39
relatiile crestini-musulmani loredana Religia Islamica 175 23.05.2007 01:39:19