Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 23:27:33
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Prietene, n-o sa ai ocazia sa intalnesti asa o biserica ortodoxa ca cea despre care-ti povesteam si nici eu n-o sa mai gasesc in alta parte. Aia sunt, vorba parintelui, "prea-ortodocsi", nu ortodocsi... Oameni cu mintile destupate, draga domnule, care traiau si traiesc credinta!

Acum sa nu-ti imaginezi ca era cineva care venea la cateheze sa cante la chitara clasica de amorul artei sau eventual trash la chitara bass pe boxele date tare. :) Se cantau melodiile ortodoxe pe care presupun ca le cunosti si tu, acompaniate de chitara si uneori de orga.

Dar sa te intreb si eu ceva: la tine in parohie se fac cateheze? Se face studiu biblic? Exista activitate extra-liturgica? Se intereseaza preotul vostru de voi si in afara programului obisnuit?

Si eu cunosc o astfel de biserica si chiar am participat de cateva ori la seri catehetice unde se folosea orga si chitara, asa cum ai spus si tu, sa nu-si imagineze cineva ca eram cu mainile in aer pe ritmuri saltarete
nu, se canta pricesnele ortodoxe specifice zonei ardealului
preotul nu vede o problema in folosirea instrumentelor deoarece nu se folosesc in timpul sfintelor slujbe ci la intruniri de tineret cu caracter religios

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 12:59:58
AnaOprea AnaOprea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.07.2011
Implicit

In cazul in care te hotarasti sa iti insusesti tainele pianului, iti recomand cu multa caldura cursurile de la Boem Club. Cu calm si multa disciplina, cu siguranta poti sa incanti multe urechi cu acordurile melodioase ale pianului. O zi buna!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 13:31:21
misteria
Guest

Implicit

Vioara este un instrument absolut minunat! E o binecuvîntare divină ca ea există! În general ador tînguirea arcușului în plimbarea peste corzi .
Tchaikovsky , Bach,Paganini, Mozart,Sibelius și mulți alții au creat partituri nemuritoare.
o mostră de frumos cu un interpret de renume

http://www.youtube.com/watch?v=3SvAf-QbuvQ
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Buchet muzical athonit danutz.gabitza Muzica Bisericeasca 0 01.07.2010 02:43:55