Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2009, 20:21:10
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit off topic

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
....si ma gandesc la ce fel de concluzii pot trage cei de alte confesiuni/nationalitati atunci cand se gandesc la romani/ortodoxism???
Ieri a fost conferinta intitulata "Ionesco - de la antiteatru la noul clasicism". In prezentarea pe care a facut-o un cercetator al operei lui Eugen Ionescu, un renumit profesor de la Sorbona, spunea, printre altele, "imaginati-va, Ionesco traia in Franta, dar avea la el acasa icoane bizantine." La final, in momentul discutiilor libere, i-am spus profesorului ca nu vad nicio contradictie in acest aspect. Viata sociala a unui artist este un aspect care de multe ori nu are vreo legatura cu radacinile lui intim-spirituale. Ortodoxismul l-a ajutat sa fie inca viu intr-o societate franceza ostila strainilor. Sa nu uite ca Ionescu era scriitor in Franta, dar isi castiga existenta muncind intr-o fabrica de suruburi ca muncitor, desi avea diploma universitara de profesor in limba si literatura franceza. Societatea franceza, mentalitatea locala nu i-au permis sa aiba in Franta o profesie intelecuala. Singura lui salvare spirituala a fost pastrarea legaturii intime cu credinta ortodoxa, care de altfel transpare la un nivel foarte subtil, dar pronuntat, in toate piesele, dar mai ales in "Rinocerii". Nu cred ca l-am convins, nu cred ca a inteles ce inseamna legatura aceasta intim spirituala a unui artist cu radacinile, dar macar am incercat sa-l fac sa inteleaga ca ratiunea nu reprezinta sursa tuturor explicatiilor docte.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Talentatii romani Scotianul Generalitati 18 13.02.2012 19:25:31
ipocrizia la romani Mari28 Generalitati 1 11.02.2011 16:21:17
ROMÁNI NEDREPTATITI C-tin Teologie si Stiinta 16 12.01.2009 21:45:14