![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Si eu imi iubesc tara foarte mult, de aceea am fost asa socata. Nu ma asteptam de la "iubitii" romani sa-mi faca una ca asta
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
Am norocul sa lucrez intr-un domeniu care ma pune in relatie directa cu oamenii (romani sau straini) si pot spune ca indiferent de tara in care ne nastem ,atitudinea pe care fiecare o avem in societate tine doar de educatia fiecaruia(nu doar de cei 7 ani de acasa). De obicei primesti in schimb ceea ce oferi.Daca zimbetul tau este unul impus de sef ,atunci vei vedea fete crispate si romani certareti si frustrati,dar daca ceea ce faci vine din sufletul tau ,daca spui" multumesc" fiecaruia fara deosebire ,daca raspunzi cu aceeasi amabilitate tuturor nu ai cum sa nu imblinzesti si pe cel mai inrait client.Te asigur ca vorbesc din propria experienta.Cu cat incerci sa intelegi mai mult caracterul oamenilor cu atat mai surprinsa vei fi sa constati ca de fapt in societate oamenii uneori se comporta atipic ,ca de fapt sunt cu totul altfel doar ca au senzatia ca traiesc intr-o jungla si se comporta ca atare.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si eu am locuit un timp in strainatate(in vest) si am avut aceeasi impresie ca majoritatea romanilor care ajung sa traiasca acolo. Nu zice nimeni ca nu exista si romani politicosi si amabili, dar acestia sunt exceptii, pe cand in occident politicoasa si amabila e majoritatea.E vorba de mentalitate, de atmosfera generala. Din pacate la noi saracia isi spune cuvantul.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si mai e ceva : da, ortodoxia isi spune cuvantul in comportamentul unui om, dar numai ortodoxia traita, asumata, nu cea de forma. Nu degeaba e vorba: ,,omul asta nu prea e dus la bisericašŽ. Un crestin practicant in adevaratul sens al cuvantului se comporta si civilizat. Sunt multi care se mira cum poate trai cineva fara sa injure, i se pare imposibil. Sunt intrebata adesea? dar ce? tu nu injuri niciodata? Nu numai ca eu nu injur, dar cunosc multe alte persoane care traiesc bine mersi fara sa injure.
Dar oare ce se promoveaza la tv? bun simt? educatie? politete? Sunt parinti care se distreaza f mult cand copilul invata o injuratura:Vai ,dar ce destept e! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Trebuie lucrat putin la spargerea gastilor si a comportamentului de strada care promoveaza supravietuirea prin orice mijloc si "ajungerea peste ei, dusmanii frate".
Cam atat nu-mi place in Romania A da,ne mai trebuie o generatie de sacrificiu care sa curete tot,sa puna la punct tot si sa lase tara curata pentru copii.La acest capitol stam cam prost caci la un mandat de 5 ani..."trebuie sa fur ca dupa aia ce fac?"
|
|||
|
|||
|
Citat:
intradevar, romanca fiind si traind afara vad atitudinea multora dintre semenii mei si cum bine spunea cineva....nu trebuie sa cautam un pres sa ascundem gunoiul...marea majoritate domina minoritatea. respectul fata de om cam lipseste la marea majoritate dintre romani...fie ca sunt afara fie ca sunt in tara. nu cred ca cineva care posteaza aici sa nu fie mandru de ceea ce este... |
|
|
||||
|
||||
|
am observat ca sintem certareti, mandrii, frustrati.....asa am fost incercati si asa amprenta a ramas pe noi.
dar dupa o viata destul de lunga petrecuta in afara tarii, am putut sa fac comparatii intre neamuri si am ajuns la concluzia ca asa cum e romanul, totusi sint si ma rai ca noi. noi parem a fii certareti dar ne trece repede. alte natii ( in special cei care provin din tari asa zice dezvoltate) sint draguti in fata, dar in spate sau la greu se dovedesc a fii foarte cruzi, reci si distanti. in concluzie: romanul e ca si cainele care latra dar nu musca. tot linga romani m-am simtit mai in siguranta. la greu nu m-as baza pe alte natii. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by AndruscaCIM; 05.11.2009 at 14:09:19. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mari Romani | lore86 | Generalitati | 31 | 31.07.2013 19:30:46 |
| Mentalitatea la romani | costel | Generalitati | 13 | 12.03.2012 23:04:33 |
| Talentatii romani | Scotianul | Generalitati | 18 | 13.02.2012 20:25:31 |
| ipocrizia la romani | Mari28 | Generalitati | 1 | 11.02.2011 17:21:17 |
| ROMÁNI NEDREPTATITI | C-tin | Teologie si Stiinta | 16 | 12.01.2009 22:45:14 |
|
|