Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2009, 16:43:45
celmaipacatos celmaipacatos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Desigur, pentru asta trebuie sa ii restringi lui Dzeu raza de actiune, sa il faci mai putin omnipotent, omniscient, omnibenevolent etc.
Eu is mai putin cultivat in ce priveste astfel de exprimari, asa ca am cautat in DEX si am aflat, mai putin partea cu omnibenevolent, dar am sa mai caut.
Ideea este ca el nu ma tine pe mine si pe tine inhamat intr-un singur loc, ci ne-a dat libertate sa alegem in ce directie sa mergem. Pe cand a dat el aceasta libertate sa stii omul era inca sfant.

Citat:
Daca ai sa intelegi ca omul nu a fost creat sa fie politicos si sa fie un om de valoare, ca nu a fost creat defel, ai sa intelegi ca vinovatia are alte valente decit cele biblice.

Sigur ca nu. Dar afirmatia ta presupune ca existenta mea sa aibe un scop anume. Ceea ce nu e cazul.
Deductia ta e eronata.
Pai existenta ta chiar are un scop anume, si acela de a veni si a sedea pe scaunul de imparatie de sus din Cer! Dumnezeu nu vrea sa te tarai printre porci si sa mananci laturi, El deja a taiat cel mai gras vitel si e pus pe masa, acuma numa tu sa vrei sa lasi laturile lumii deoparte si sa iei parte la masa Lui.

Citat:
Cred
Nu stiu insa pe ce se bazeaza afirmatiile tale.
Pai afirmatiile mele se bazeaza pe o credinta intr-un Dumnezeu Viu!
Acum hai sa vorbim putin si despre afirmatiile tale.

Tin minte ca acum jumate de an ma tot uitam pe la televizor aiurea si de cateva ori am prins niste emisiuni cu niste concursuri. Erau niste concursuri relativ usoare cu intrebari din viata de zi cu zi.
Treaba e ca cine raspundea corect primea un premiu, acela fiind de 100 euro aprox. la inceput. Dupa care pe parcursul emisiunii mareau mereu acel premiu pana ajungea la 10.000 de euro.
Acuma suna o gramada de lume in speranta ca o sa castige ceva, totii cu ideea ca stiau raspunsul la intrebare. Mirarea mare mi-a fost ca nu o data au fost persoane care intr-adevar au raspuns corect si au castigat, dar in momentul cand vorbeau ei la telefon cu cel de la TV pe ecran spunea ca premiul e de 10.000 de euro, insa in momentul cand omul dadea raspunsul corect premiul sarea la 100 euro. Si uite asa omul era pacalit si platea la telefon mai mult decat castiga.

E, uite asa si lumea de azi tot alearga dupa astfel de premii prin viata asta, si cand vad ca in fata se afla sacul ala mai mare alearga si mai tare uitand ca de fapt platesc un pret extraordinar de mare si ca e posibil ca nici macar acest sac mare sa nu il prinda, ca legile pe care lumea se bazeaza se schimba de la o zi la alta.
Pe cand Dumnezeu, a zis ceva si ce a zis aia ramane, iar eu garantez cu tot ce am ca cununa care o da el la sfarsit nu se compara cu toata averea lui Bill Gates.
Acuma na, in viata asta poti sa iti vinzi sufletul pe cat vrei tu, dar oare ai tu ce sa dai sa cumperi sufletul inapoi?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este sclavia un pacat ? Viceroy Morala Crestina 42 23.02.2015 12:35:30