![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
<< Sfarmă întărâtările celor din Agar , care asupra turmei tale adesea năvălesc . Potoloește despărțirile Bisericii, potolește viforul ispitelor, cel fără de măsură. Izbăvește de nevoi și de primejdii pe cei ce cu dragoste te cinstesc pe tine și alegrgă sub acoperământul tău, Gavrile, mai-marele voievod, cel ce te rogi pentru sufletele noastre >> . ( Stihira a 8- a de la "Doamne , strigat-am" , de la Vecernia cea Mare a zilei ) .
După Tradiția Bisericii , ceata Arhanghelilor este cea care stabilește legătura directă între oameni și Dumnezeu. Îngerii duc rugăciunile noastre la Dumnezeu și îi ocrotesc pe cei drepți , așa cum ne arată și Sfânta Scriptură : pe Lot de foc, pe Ilie de Ahab, pe cei trei tineri în cuptorul din Babilon, pe Apostolul Pavel de Irod. Tot ei vestesc nașterea Domnului, suferința din Ghetsimani , Învierea Domnului și A DOUA LUI VENIRE .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
<< Mai - marilor Voievozi ai oștilor cerești, rugămu-vă pe voi , noi , nevrednicii , ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiți pe noi , cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupești, păzindu-ne pe noi cei ce cădem cu deadinsul și strigăm : izbăviți-ne din nevoi, ca niște mai-mari peste puterile celor de sus. Amin ( * La mulți ani în liniște sănătate și bucurii tuturor forumiștilor , și în mod special celor ce - și serbează onomastica . Doamne ajută ! + )
|
||||
|
||||
![]()
" Cu cuvintele tale cele de aur , Biserica , ca și cu o podoaá de aur împodobindu-se , Ioane Gură de Aur , ca o mireasă bucurându-se , strigă către tine : Săturatu-m-am de apele tale ce cu aur curgătoare , veselindu-mă cu învățăturile cele în chipul aurului , și cu must de aur. Că din lucrare la privirea cea de sus mă ridic , prin învățăturile tale cele blânde, și cu Hristos Mirele cel sufletesc mă unesc , impreună împărățind cu Dânsul. Pentru aceasta și noi, adunându-ne întru pomenirea ta , strigăm : Nu înceta rugându-te pentru noi către Domnul , ca să mântuiască sufletele noastre". Astăzi 13 noiembrie , Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Gură de Aur, cel ce a alcătuit Sfânta Liturg4e care-i poartă numele și a scris aproximativ 500 de predici pentru îndreptarea năravurilor, împotriva luxului , a lăcomiei și pentru Evanghelia iubirii de oameni. Sfântul Ioan Gură de Aur a ostenit mult pentru răspândirea credinței și convertirea la Ortodoxie.
|
||||
|
||||
![]()
"Pe cel ce este frumusețea ierarhilor și fala părinților , izvorul minunilor și preamarele ocrotitor al credincioșilor , adunându-ne , să-l lăudăm , o , iubitorilor de prăznuire , cu cântări de laude, zicând : << Bucură-te , păzitorul celor din Mira , cinstit întâistătător și stâlp neclintit ! Bucură-te , luminatorule preastrălucit , care cu minunile luminezi marginile lumii ! Bucură-te , bucuria cea dumnezeiască a celor necăjiți și apărătorul cel prea cald al celor nedreptățiți ! Și acum, preafericite Nicolae , nu înceta rugându-te lui Hristos Dumnezeu pentru cei ce cu credință și cu dragoste cinstesc pururea pomenirea ta cea de bucurie și întru tot lăudată" . ( SLAVA DE LA "DOAMNE, STRIGAT-AM " DE LA VECERNIA MARE A ZILEI ) +
|
||||
|
||||
![]()
"Maria , fiica lui Dumnezeu , cea gătită ca locaș Împăratului lumii și al veacurilor și ca înoire neamului nostru , măreția cea tainică pentru îngeri și pentru oameni , taina cea uimitoare, ascunsă în veac, prunc se face astăzi în pântecele înțeleptei Ana ; pe care cu cuget curat să o rugăm , strigând către dânsa : roagă-te Fiului tău și Dumnezeu , ca ceea ce ești ocrotitoarea noastră, a creștinilor , să mântuiască sufletele noastre ".
Slavă Tatăului și Fiului și Sfântului Duh , și acum și pururea și în vecii vecilor ! Amin ! + ( << Doamne , strigat-am >> de la Vecernia zilei ) .
|
||||
|
||||
![]()
<< Fiului , Celui născut, fără stricăciune din Tatăl mai înainte de veci , și mai pe urmă din Fecioară întrupat , fără sămânță , lui Hristos-Dumnezeu să-I strigăm : Cel ce ai înălțat fruntea noastră , SFÂNT EȘTI DOAMNE . Vino spre cântarea robilor Tăi , Bunule , smerind sprânceana înălțată a vrăjmașului ; păzind , Fericite Atotvăzătorule , pe cântăreți , mai presus de păcat , întăriți neclintit pe temeiul credinței >> .
|
||||
|
||||
![]()
<< Tinerii , în dreapta credință fiind crescuți, păgâneasca poruncă nebăgând-o în seamă , de groaza focului nu s-au spăimântat ; ci în mijlocul văpăii stând , au cântat : Dumnezeul părinților, bine ești cuvântat >>. "De dragostea Împăratului a toate fiind aprinși , tinerii batjocorit-au păgâna limbă cea hulitoare, a tiranului celui ce se mânia fără măsură ; de la care s-a depărtat focul cel mult , de la cei ce grăiau Stăpânului : ÎN VECI BINE EȘTI CVVÂNTAT ".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se cântă cântările din Minei ? | STEPHAN | Muzica Bisericeasca | 5 | 21.05.2012 18:24:11 |
cantarile de Inviere | raisa2006 | Muzica Bisericeasca | 20 | 03.05.2012 21:52:08 |
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: | PuiMicGeorgiana | Muzica Bisericeasca | 1 | 05.11.2010 22:23:15 |
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? | sophia | Muzica Bisericeasca | 4 | 26.06.2010 00:41:44 |
Cor, strana, cantarile preotilor | sophia | Muzica Bisericeasca | 17 | 13.08.2009 21:37:05 |
|