Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2009, 23:15:07
gabriel196 gabriel196 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.11.2009
daca preotul respectiv a dat dezlegare pt construirea bisericii, inseamna ca stie foarte bine de ce a facut-o sa nu-l judecam noi daca a gresit sau nu , are cine, dar odata cand eram la mine in cartier la biserica dupa slujba parintele paroh a cerut ajutorul barbatilor din biserica pt descarcarea unui tir de ciment, primise o donatie de la un credincios, ne-a dat dezlegare pentru acest lucru si am descarcat tirul. ce trebuia facut in acest caz sa spunem ca nu se poate ca e duminica, in concluzie preotul stie foarte bine ce se poate face si ce nu dar mai mult pentru ce.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2009, 17:02:41
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

e adevarat ca sunt urgente care uneori trebui rezolvate duminica.uneori se mai intampla.sau sunt situatii cand oamenii care ar putea ajuta nu pot decat duminica restul fiind la serviciu.dar astea sunt exceptii.
dar a incalca o regula voit si a mai da si"blagoslovenie" ptr asta, mi se pare deja exagerare. si sunt multi care exagereaza. am mai auzit dezlegari ptr nunti in post sau vinerea, sau in saptamana luminata sau te mai miri ce...
cred ca trebuie pastrata dreapta masura in toate. sa nu facem mai mult decat ne cere Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DUMINICA ORTODOXIEI georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.03.2008 00:46:06