Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2009, 18:23:58
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit pentru mirelat

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
eu una cred ca nu ortodoxului ii este rezervata cea mai inalta treapta, ci omului smerit. in fine, nu ca s-ar sta talmes-balmes in Rai, dar cred ca ordinea pana la urma nu tine de "trepte" ci de "cine se aseamana, se aduna".
Draga surioara,daca stii ca o sa sarim ca arsi,ma gandesc ca stii de fapt si ca afirmatia ta nu are un suport si ca este gresita,nu-i asa?
Cea mai inalta treapta a smerenei se obtine doar in adevarata credinta ortodoxa,de ce?Pentru ca avem de partea noastra ajutorul Harului Duhului Sfant.Duhul Sfant este cel care lucreaza si inalta omul pana la cea mai inalta treapta a smereniei(desigur,in masura in care se straduieste si omul).Daca celelalte confesiuni religioase nu au partasie la har,cum vor atinge cea mai inalta treapta?
Si apoi in Imparatia Cerurilor avem 9 trepte ale cerului si fiecare va primi treapta dupa masura smereniei sale.Cine se aseamana se aduna dar nu toti la aceasi masura.

Last edited by ghemis; 08.11.2009 at 18:26:36.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15