Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2009, 13:08:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cat priveste afirmatia ca sectantii astia se bazeaza numai pe Biblie, sa stii ca nu e chiar asa, pentru ca ei au alta Biblie decat a noastra, au scos niste pasaje din ea, au modificat-o prin parti esentiale... Uite, citeste cum i-a combatut Parintele Cleopa folosindu-se de afirmatiile lor din Biblie! - http://www.ortodoxia.md/despre-marto...am-cu-sectarii
Când faci o afirmație de o asemenea gravitate, trebuie să ai și argumente pe măsură.

1. Despre ce Biblie vorbești? Neoprotestanții au aceeași Biblie scrisă de prooroci, evangheliști și apostoli (sub inspirația Duhului Sfânt) pe care o au și ortodocșii.
2. Ce pasaje anume ''au scos" ?
3. Care părți esențiale au fost modificate?

Pentru a răspunde la aceste întrebări nu ai nevoie de părintele Cleopa, e suficient să iei Biblia în mână și să verifici!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 13:15:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Tot de la parintele Cleopa citire

http://bisericasecreta.wordpress.com...apta-credinta/

In rest, sa ne lumineze Dumnezeu pe toti! Extra Ecclesia nulla salus! (Sf. Ciprian al Cartaginei, sec. III)
Vechi 11.11.2009, 22:54:09
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Când faci o afirmație de o asemenea gravitate, trebuie să ai și argumente pe măsură.

1. Despre ce Biblie vorbești? Neoprotestanții au aceeași Biblie scrisă de prooroci, evangheliști și apostoli (sub inspirația Duhului Sfânt) pe care o au și ortodocșii.
2. Ce pasaje anume ''au scos" ?
3. Care părți esențiale au fost modificate?

Pentru a răspunde la aceste întrebări nu ai nevoie de părintele Cleopa, e suficient să iei Biblia în mână și să verifici!
mai corect este sa iei Bibliile, si sa verifici. un indiciu, verifica in cele 2 biblii psalmul 48 sau I Regii 2,6 sau cartea lui tobit, a iuditei, a lui baruh, etc, care sunt numai la ortodoxi. si cred ca mai sunt si alte exemple. :)
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 23:07:46
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
mai corect este sa iei Bibliile, si sa verifici. un indiciu, verifica in cele 2 biblii psalmul 48 sau I Regii 2,6 sau cartea lui tobit, a iuditei, a lui baruh, etc, care sunt numai la ortodoxi. si cred ca mai sunt si alte exemple. :)
Tobit, Iudita și Baruh nu sunt cărți canonice.
Mai concret, la ce te referi în Psalm (în afară de numărătoarea capitolelor și versetelor) și în 1 Regi (care e 1 Samuel în celelalte traduceri ale Bibliei)?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 09:06:12
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Tobit, Iudita și Baruh nu sunt cărți canonice.
Mai concret, la ce te referi în Psalm (în afară de numărătoarea capitolelor și versetelor) și în 1 Regi (care e 1 Samuel în celelalte traduceri ale Bibliei)?
In Biblia ortodoxa Psalmul 48 are 21 de versete, la neoprotestanti sunt 14 si nu seama unele cu altele.
1 regi 2,6 - Domnul omoara si invie, El coboara la locuinta mortilor si si iaras scoate - ortodox
- fa dupa intelepciunea ta si sa nu lasi ca perii albi sa se pogoare in pace in locuinta mortilor - neoprotestant
cred ca mai sunt si altele, dar nu fac acum o analiza a bibliilor, ca-s prea mica pentru asa ceva. :) am vrut doar sa stii ca exista diferente.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 09:13:40
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
In Biblia ortodoxa Psalmul 48 are 21 de versete, la neoprotestanti sunt 14 si nu seama unele cu altele.
1 regi 2,6 - Domnul omoara si invie, El coboara la locuinta mortilor si si iaras scoate - ortodox
- fa dupa intelepciunea ta si sa nu lasi ca perii albi sa se pogoare in pace in locuinta mortilor - neoprotestant
cred ca mai sunt si altele, dar nu fac acum o analiza a bibliilor, ca-s prea mica pentru asa ceva. :) am vrut doar sa stii ca exista diferente.
Asta spuneam: nu te uita la numărătoarea Psalmilor sau la versetele lor.
- Psalmul 48 din Biblia ortodoxă este Psalmul 49 din celelalte biblii.
- 1 Regi din versiunea sinodală este 1 Samuel din restul bibliilor.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 09:44:26
hristofora hristofora is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit cititi si nu pricepeti

Vad ca ati citit bibliile si tot nu pricepeti...apoi sa stiti fratilor ca Mantuitorul a spus"Un Domn,OCredinta,Un Botez".Iar daca a spus "o credinta"apoi e numai una ,cea pe care a lasat-o prin apostoli-ORTODOXA-pe care o poti afla citind Biblia si Noul testament -ORTODOXE_nu sectante.Toti cei care s-au despartit de Biserica Ortodoxa sunt sectanti,cazuti de la adevar,oricum i-ati mangaia voi...nu va mai inselati si smintiti lumea caci e "vai de cel prin care vine sminteala".Pai daca faci pomeni cu ai casei si cu prietenii ce bine faci? ce pomana?
pomana sa o dai celor sarmani,iar preotul are datoria de a sfinti tot ce daruiesti. Ma intreb cum puteti gandi asa de distorsionat?sau poate ca asta vreti sa pricepeti..ori esti Ortodox si crezi ortodox,ori esti un amarat de ratacit sau sectant sau eretic.asta este tot!
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 10:15:56
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hristofora Vezi mesajul
Vad ca ati citit bibliile si tot nu pricepeti...apoi sa stiti fratilor ca Mantuitorul a spus"Un Domn,OCredinta,Un Botez".Iar daca a spus "o credinta"apoi e numai una ,cea pe care a lasat-o prin apostoli-ORTODOXA-pe care o poti afla citind Biblia si Noul testament -ORTODOXE_nu sectante.Toti cei care s-au despartit de Biserica Ortodoxa sunt sectanti,cazuti de la adevar,oricum i-ati mangaia voi...nu va mai inselati si smintiti lumea caci e "vai de cel prin care vine sminteala".Pai daca faci pomeni cu ai casei si cu prietenii ce bine faci? ce pomana?
pomana sa o dai celor sarmani,iar preotul are datoria de a sfinti tot ce daruiesti. Ma intreb cum puteti gandi asa de distorsionat?sau poate ca asta vreti sa pricepeti..ori esti Ortodox si crezi ortodox,ori esti un amarat de ratacit sau sectant sau eretic.asta este tot!
eu nu am citit bibliile doar incerc sa buchisesc Biblia Ortodoxa, am intrebat unde gasesc despre rugaciunea pentru cei morti. intrebarea fiindu-mi pusa de o persoana neortodoxa. nu incerc sa smintesc pe nimeni, si nici sa intorc spatele nimanui. daca dai voie diavolului sa stea cu tine va sta, daca nu - NU. o sa ma exprim mai putin distorsionat si cand am zis: pomana = COMEMORARE cu rudele si prietenii, in traducere o cafea si un biscuite. comemoram nu facem chiolhan. pomana, adica mancarea propriu-zisa la nevoiasi. daca te uiti in jur sunt multi ortodoxi, care se cred ortodoxi.... credinta ioc, si sunt in stare sa te faca arsice in numele ortodoxiei, si daca le pui 2-3 intrebari elementare iti vorbesc o ora doar de "obiceiuri", nu de Sfanta Scriptura sau Sfanta Traditie. si eu fac parte dintre ei, dar acum vreau sa invat, sa pot purta o discutie cat de cat compententa. poate ca nu fac bine ca intreb, poate trebuie sa bag capul in nisip ca strutul daca vad un sectar, poate trebuie sa iau totul de-a gata si sa cred pentru asa trebuie, asa e bine, pentru ca , vorba ta, asa e tot! multi gandim distorsioant, sau poate asa ti se pare tie sau mie.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 11:39:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Vad ca ati citit bibliile si tot nu pricepeti...apoi sa stiti fratilor ca Mantuitorul a spus"Un Domn,OCredinta,Un Botez".Iar daca a spus "o credinta"apoi e numai una ,cea pe care a lasat-o prin apostoli-ORTODOXA-pe care o poti afla citind Biblia si Noul testament -ORTODOXE_nu sectante.
Puteți să credeți ce vreți, eu dacă aș mai fi ortodox m-aș feri să folosesc acest verset. El m-ar autoexclude din adevărata credință, deoarece Biserica Ortodoxă nu mai ține credința apostolică, ca să nu mai vorbim și de botez.

Citat:
Toti cei care s-au despartit de Biserica Ortodoxa sunt sectanti,cazuti de la adevar,oricum i-ati mangaia voi...
Acesta e punctul de vedere ortodox, el nu coincide cu punctul de vedere divin exprimat în Sfânta Scriptură. Biserica ce nu mai ține credința lui Iisus și a apostolilor e cea "căzută de la adevăr". Verificați-vă punctele de doctrină, comparați-le cu ce au crezut apostolii, apoi puteți emite judecăți de valoare (dacă vă mai dă mâna).

Citat:
pomana sa o dai celor sarmani,iar preotul are datoria de a sfinti tot ce daruiesti. Ma intreb cum puteti gandi asa de distorsionat?
Distorsionată e practica de a da celor sărmani cu surle, trâmbițe și implicarea preotului.

2. "Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
3. Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta,
4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție." (Matei 6)
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 10:16:55
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Asta spuneam: nu te uita la numărătoarea Psalmilor sau la versetele lor.
- Psalmul 48 din Biblia ortodoxă este Psalmul 49 din celelalte biblii.
- 1 Regi din versiunea sinodală este 1 Samuel din restul bibliilor.
sectar?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un raspuns va rog ! cristian98 Botezul 10 08.01.2013 01:11:14
un răspuns..! myself00 Generalitati 5 16.03.2012 17:17:29
raspuns verona Generalitati 2 23.10.2006 19:44:56
raspuns pompi Vrajitoria 1 06.07.2006 15:20:47