Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 08:34:23
lumineaza lumineaza is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Question

Citat:
În prealabil postat de lumineaza Vezi mesajul
Romantism? Tu esti serioasa?
As putea scrie multe aici despre casatorie, dar esti mica si te sperii.
Romantism = el se ofera sa faca baie copilului, sa duca gunoiul sau sa spele pe jos in baie. Daca iti face o salata sau o omleta, ceva.. a atins culmile romantismului.
Trezeste-te la viata!
Plimbare? Si eu am facut azi o plimbare.. pana la farmacie ca a racit copilul.

Despre infidelitate.. da, daca vrei sa nu mai ai liniste restul vietii, sa te doara dimineata/pranz/seara sufletul, dar nu pentru tine, ci pentru copiii tai, da, intoarce-te la primul. Gandeste-te cum el va cheltui cu amante (ca trebuie sa fie bine imbracat, masina buna, cadouri, hotel etc.) in vreme ce copiii au nevoie de haine, incaltaminte... cum nu te poti baza pe el niciodata, cum nu mai stii ce este adevar, ce este minciuna..
Am o cunostinta al carei sot o inseala in permanenta.. ea traieste un iad. Copiii se imbolnavesc, el nu raspunde la telefon, ea nu stie nici macar daca el e in oras sau nu.. lipseste cu zilele de acasa etc. Nu are probleme financiare, dar daca mai bagi niste discutii despre bani (ca majoritatea familiilor nu o duc roz), atunci obtii o viata cumplita.

In legatura cu romantismul nu am specificat cele 2 exemple*plimbatul si mersul pe jos*,sa nu fie inteles gresit.Stiu f bn ce inseamna romantism si asta am trait pe pielea mea,dar nu pot specifica pe acest site ortodox multe detalii(de ex mi-a darut, cand am facut 18 ani, un inel de aur intr=un trandafir la 12 npt sub luna plina...).
Eu doar vreau sa ies din aceasta stare ce ma leaga de trecut,e greu sa spui desprinde-te definitiv,dar inima nu ma lasa,nu-i pot dicta.Eu VREAU,dar o forta mai puternica nu-mi da pace sa traiesc in armonie,sa uit ce-a fost...[/quote]
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 08:40:53
Junior Member

Implicit

Se pare ca "se voteaza " in unanimitate. Probabil nu s-a obosit nimeni sa citeasca ce-am scris mai sus:
Ideea este ca incalcam cu prea multa usurinta un legamant facut in fata Sf. Altar. O casatorie pecetluita in biserica nu se abandoneaza oricum si mai ales, nu ne pastram suferinta in noi daca slabiciunile celuilalt fac viata un infern. Intotdeauna exista o cale de rezolvare, dar ea vine de la Dumnezeu, nu de la 600 de km distanta. De aceea visele si nesomnul de acum. Subconstientul lucreaza, iar pacatul este aproape in totalitate facut.
Dumnezeu sa va dea gandul cel bun si mintea de pe urma! [/i]

Nu judec pe nimeni daca-si traieste viata dupa propria vointa, dar sunt impotriva sfaturilor care contravin legilor lui Dumnezeu, pe un forum care s-ar fi dorit... ortodox. Cred ca peste 90% din divorturi au loc datorita sfaturilor "binevoitoare". NU va erijati in "avocati ai diavolului", numai fiindca va imaginati anumite scenarii! Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!

lumineaza (mi-e cam greu sa ma adresez tie cu nikul asta, dar, ma rog), tu spui: M-am rugat la Dumnezeu sa-mi lumineze mintea,sa ma ajute sa-l uit definitiv,dar parca e din ce in ce mai intensa dorinta de a-l revedea.Aceste vise atat de dese nu-mi dau pace,imi aduc amintirile in prezent,va dati seama cum e sa dormi langa viitorul sot si sa-ti visezi trecutul?Nici nu-i pot spune logodnicului deoarece nici nu vrea sa auda de asha ceva,ar crede cu totul altceva.Nu stiu ce sa fac,sunt intr-o situatie...ma simt si vinovata,dar visele iti sunt date,nu ti le poti alege...
Nu exista casatorie perfecta. Daca o sa continui cu "testatul" dupa fiecare 3 ani o sa fii judecata mult mai aspru decat va fi el pentru slabiciunile lui. Si sigur tot dezamagita. Nu era acesta raul cel mai rau care ti se putea intampla. Cauta-ti singura partile tale rele, partile lui bune, fa o judecata limpede si raspunde-ti singura, care STII TOT. De fapt eu nu stiu daca vrei un sfat pe care sa-l urmezi sau vrei neaparat sa auzi doar un anumit gen de raspuns. Nu ma bag in... "ciorba" voastra, dar daca ati fost casatoriti religios, el era "crucea ta" si-ti statea in putere sa schimbi in bine situatia voastra.[/quote]

Nu am specificat nimic de casatorie,sunt adepta credintei,am recunoscut ca acum traiesc in pacat.Mi-am dorit dintotdeauna sa gasesc un suflet bun,sa ne intelegem,sa fie primul si ultimul din viata mea.Credeti ca n-am luptat indeajuns>?De ce atatea iertari,de ce atata suferinta...am zis ca se va schimba cel din trecut si vom fi fericiti pe urma...nu vreau sa ma inteleaga cnv gresit,eu deja ma condamn singura pentru ca mi-am dorit atat de mult sa fie doar al meu si uite-ma deja la a doua relatie...e mult pentru mine,poate m-am grabit,dar acea dorinta m-a facut sa merg mai departe cu capul sus,sa uit trecutul,insa n-am reusit.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 08:50:04
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
OK. In acest caz, imi cer scuze si ma abtin de la orice sfat si orice comentariu. Mai bine decat ea nu stie nimeni ce i se potriveste. Dar "concubinajul" nu-i solutia unei vieti linistite! Parerea mea!
Sunt total de acord ca solutia unei vieti linistite nu e concubinajul,sunt foarte constienta de ceea ce am facut si cat mai curand voi rezolva aceasta parte.
Va multumesc pentru postari,incerc sa ma adun,conteaza un sfat din partea altora.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 08:59:39
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Din pacate nu putem avea pretentia ca cei ce vin si posteaza pe-aici, sa aiba o viata duhovniceasca oarecum rezonabila. Oamenii, chiar daca nu prea stiu ce-i aia biserica (desi isi fac semnul crucii cand trec prin fata ei) au framantari, nu neaparat legate de mantuire, ci de scopuri mai... mercantile. Si cine-i poate judeca? Poate, nu cu mult in urma si noi gandeam cam la fel. In alte imprejurari poate as fi fost tentat sa ma avant in polemici, sa fac glume, sa ironizez... Dar am constatat ca asta nu numai ca nu face bine nimanui, ci imi dauneaza mie in primul rand si mai ispitesc si pe altii sa fie rautaciosi, sa barfeasca, sa judece!... E o lupta: lupta ei. A venit; a vazut; a inteles - sper!!! Sfatul meu: Casatoria e oricum o loterie. Doar ca numerele extrase vin de la Dumnezeu sau din... alta parte. Primim intotdeauna EXACT ce meritam. Postul si rugaciunile sunt metode sigure prin care Dumnezeu se lasa... mituit! Pentru celalalt nu trebuie sa facem nimic. Dimpotriva chiar! Oricum e un... "altruist"!
Nu trebuie sa ma laud pe acest site ca eu chiar si cand merg pe strada ma rog.Dumnezeu e in inima oricui,iar cand vorbim cu sinele Dumnezeu ne asculta...La Biserica ma duc nici foarte des,dar nici rar pot spune.Cand imi fac semnul crucii,zic o mica rugaciune de obicei("Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,milueste-ma pe mine,pacatoasa." "Doamne,Te iubesc si am nevoie de Tine.Vino in inima mea,binecuvinteaza-ma,binecuvinteaza casa,familia,pe prieteni si pe cei apropiati,in numele lui Iisus.Amin").
Omul te schimba,tu vrei sa fii bun,vrei sa ajuti,sa fie si ei ca tine,dar in ziua de astazi cate persoane se mai gandesc la cei de langa ei? Ai dreptate,nu face bine nimanui,pentru ca daca faci rau,acel rau ti se intoarce,asa e oranduit de Dumnezeu.Am primit replici la cele spuse de mine,am luat in considerare,am recunoscut "buba"(referitoare la casatorie),acum doar timpul va rezolva totul cu ajutorul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 09:35:31
Adriana Cluj
Guest

Implicit Iata un raspuns la obiect

Citat:
În prealabil postat de eu-cristina83 Vezi mesajul
Traiti in pacat si sunteti fff aproape sa scapati de ac. mare pacat prin casatorie, iar asta celui rau nu prea ii place si atunci ce are de facut decat sa tot iti dea vise cu iubirea trecuta pt. ca tu sa tragi de timp. In afara de asta gandeste-te ca fostul iubit daca nu s-a schimbat in atata timp nici de acum inainte nu o sa o faca. Iar despre fam. lui ca te iubea.....nu te mariti cu fam, ci cu el. Asa ca mergeti, spovediti-va, casatoriti-va si o sa vezi ca nu o sa mai visezi trecutul.
Cristina ti-a raspuns foarte bine.
Iar cand ai de luat o asemenea hotarare nu mai compara pe unul cu celalalt.
Fiecare om cu calitatile si defectele lui.
Vezi sa nu-l subapreciezi pe cel din prezent, datorita "romntismului, plimbarilor prin padure, etc".
Viata nu-i deloc romantica si n-o s-o tii intr-o plimbare continua.
Cand te vei lovi de lucruri, situatii, probleme grele in viata o sa ai nevoie langa tine de un om cu care sa poti merge la drum greu, nu doar la plimbare.....
Daca ai hotarat candva sa renunti la cel de dinainte, asuma-ti decizia, mergi mai departe.
iar acu , in hotararea pe care urmeaza sa o iei, tine seama doar de acest om, pune in balanta + si -, raspunde-ti sincer si cinstit la intrebari si nelamuriri, si vezi daca rezultatul e de natura sa te faca sa te incumeti la un drum lung in doi.
Nu uita sa o rogi in fiecare zi pe Maica Sfanta sa te ajute!
Toate cele bune.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 18:14:35
moment31 moment31 is offline
Member

Data înregistrării: 11.11.2009
Implicit

Citat:
Am sa va povestesc pe scurt cate ceva din viata mea si daca aveti nelamuriri va rog sa le postati pe site sa va pot raspunde.
Am avut o relatie ce a durat 3 ani,apoi m-am despartit de el dupa nenumarate infidelitati iertate,crezand ca se va schimba in timp,insa fara nici un rezultat.Deci am pus punct.L-am iubit enorm de mult si am simtit ca si la el au fost aceleasi sentimente,insa in ultimul an s-a indepartat de mine prin toate ispitele ce au aparut(de la neserioasele femei din ziua de azi ca sa nu spun altfel pana la internet,tot felul de site-uri si anturaj).M-a cautat timp de cateva luni,eu sufeream cu un zambet fals in fata tuturor pentru a nu-si da seama ce e in sufletul meu.Am avut ocazia sa ma impac cu el de n ori dar am gandit cu mintea si nu cu sentimentele.Adica un om naravul nu si-l prea schimba,decat cu prea multa ambitie si regret de ceea ce a facut.Dar el avea aspiratii catre alte lucruri mai putin ortodoxe...
Dupa 4 luni am inceput sa vorbesc pe internet cu un baiat (locuieste la 600 km distanta) pt ca altfel nu ma puteam detasa de amintirile dureroase.Dupa 2 luni ne-am intalnit,iar dupa 8 luni ne-am mutat impreuna la ai mei parinti.Acum avem deja 1 an si 8 luni si am stabilit nunta pentru la anul.Stiu ca e neortodox,ca e foarte pacat ceea ce am facut,n-am nici o scuza in afara de acea distanta ce ne obliga sa ne vedem la 1-2 luni.Ne iubim si suntem credinciosi unul altuia,avem planuri de viitor,dar uneori am retineri in ceea ce priveste umbra din trecut ce revine tot timpul in prezent.
Din 3 nopti se intampla chiar si 2 nopti sa-l visez pe el,cel din trecut.II visez familia rostindu-mi numele(ma iubeau foarte mult,caci m-am implicat in acea relatie si eram o fata de treaba cum se spune),il visez pe el cu mine impacandu-ne,parca traiesc aceste vise,cand ma trezesc imi dau seama de realitate.E tot timpul in mintea mea,m-am gandit chiar si ca mi-a facut farmece,dar stiu sigur ca nu e in stare de asa ceva.
M-am rugat la Dumnezeu sa-mi lumineze mintea,sa ma ajute sa-l uit definitiv,dar parca e din ce in ce mai intensa dorinta de a-l revedea.Aceste vise atat de dese nu-mi dau pace,imi aduc amintirile in prezent,va dati seama cum e sa dormi langa viitorul sot si sa-ti visezi trecutul?Nici nu-i pot spune logodnicului deoarece nici nu vrea sa auda de asha ceva,ar crede cu totul altceva.Nu stiu ce sa fac,sunt intr-o situatie...ma simt si vinovata,dar visele iti sunt date,nu ti le poti alege...
Ce parere aveti,va rog sa ma jutati cu sfaturi.Va multumesc anticipat!
Draga eu ma gandesc ca poate Bunul Dumnezeu incearca sa iti arate ca trebuie sa te intorci la fostul sot..Pt ca doar o singura data te poti casatori in fata lui Dumnezeu..Ca doar a-ti jurat pana ce moartea va va desparti..Si daca sotul tau te-a inselat,poate ca si tu ai avut partea de vina pt ca i-ai dat prea multa libertate..si poate prea mult timp liber...Si sa stiii ca foarte putini barbati din romania sunt fideli si se comporta frumos cu o femeie.Dupa casdatorie totul se va putea schimba....Dupa ce te va vedea pe numele lui.Ca daca cu fostul sot,a-i fii stat cu ochii pe el,ca pe butelie..Mai ales stiind ca nu are principiii si la cata de stricata este societatea...Eu zic sa ai grija si sa vorbesti cu un duhovnic bun care insista in credinta,,Sa te ajute Bunul Dumnezeu ca sa iei decizia potrivita
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 23:03:35
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit lupul isi schimba parul...

Citat:
În prealabil postat de moment31 Vezi mesajul
Ca doar a-ti jurat pana ce moartea va va desparti..Si daca sotul tau te-a inselat,poate ca si tu ai avut partea de vina pt ca i-ai dat prea multa libertate..si poate prea mult timp liber...Si sa stiii ca foarte putini barbati din romania sunt fideli si se comporta frumos cu o femeie.Dupa casdatorie totul se va putea schimba....Dupa ce te va vedea pe numele lui.Ca daca cu fostul sot,a-i fii stat cu ochii pe el,ca pe butelie..Mai ales stiind ca nu are principiii si la cata de stricata este societatea...Eu zic sa ai grija si sa vorbesti cu un duhovnic bun care insista in credinta,,Sa te ajute Bunul Dumnezeu ca sa iei decizia potrivita
lumineaza, tu mai bine urmeaza sfaturile postate aci mai sus de eu-cristina83 si OmBun, ca sunt mai intelepte si mai realiste.

'Dupa casdatorie totul se va putea schimba...' in mai rau, poate - Doamne fereste!... Vba ceea: 'sa nu te inseli [...] ci afla ca nici lupul nu se face vreodata oaie, dupa proverb, nici diavolul nu se face vreodata doctor' s.a.m.d.

"Dupa ce te va vedea pe numele lui." - Aiurea! Vba ceea: 'Lupul isi schimba parul, dar naravul, ba!'... sau 'Naravul din fire, n-are lecuire'...

... sau, poate ca ma insel, cine-stie... poate ca unii oameni se mai si schimba, intre timp - adica Dumnezeu ii schimba. Mai bine tu, lumineaza, cere ajutor de la Bunul Dumnezeu, de la Maica Domnului si de la Sfintii Sai in aceasta problema, caci sunt Singurii care te pot ajuta cu adevarat. Mergi si discuta asta si cu un preot duhovnic, vezi ce te sfatuieste etc. Uite aici un link la un website despre unele minuni ale Sfintei Parascheva de la Iasi: http://www.sfantaparascheva.com/minuni.php
Si un mic fragment relevant, extras: '17. O fată farmacistă foarte cuminte, având 32 de ani, tot voia să se căsătorească. Prin mine a dat rugăciuni la Sfânta Paraschiva și la 1 ianuarie 1968 a făcut cunoștință cu un doctor văduv. Acela începe s-o curteze, dar ceva serios nu spunea. Apoi o lasă și se duce la altele. Ea, disperată, tot vine și mi se plânge, iar eu îi spun: "Să continuăm cu rugăciuni la Cuvioasa Paraschiva". Și într-o duminică, pe neașteptate, vine doctorul la familia fetei și o cere în căsătorie. Peste zece zile s-a făcut nunta și sunt fericiți. [...]
6. Mi-a povestit un preot din Ardeal că în parohia lui a fost o fată care trebuia să se căsătorească cu un băiat. O fată cuminte, însă băiatul a fost rău, a lăsat-o și s-a căsătorit cu alta. Ea, fiind foarte necăjită, a venit la preotul paroh și i-a povestit durerea sa. Preotul a sfătuit-o să meargă la Iași, să se închine la moaștele Sfintei Paraschiva și să dea un pomelnic. L-a ascultat. Peste o lună s-a căsătorit cu un băiat foarte bun și e fericită.'

lumineaza, fie ca Bunul Dumnezeu sa te ajute si sa-ti lumineze mintea sa iei decizia corecta si potrivita pt. tine!

Last edited by cherub; 02.03.2010 at 14:27:29.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 14:17:35
Teste Psy Teste Psy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.03.2010
Locație: Jud. Neamt
Thumbs up sfat

Stima de sine este cea la care trebuie sa lucrezi... Cu cat esti mai increzatoare in propriile forte, cu atat vei reusi sa transmiti celorlalti, cu o putere de convingere mai mare, gandurile, trairile si dorintele tale.

Recomandare privind casatoria:"O casnicie este ca o lunga calatorie intr-o barcuta cu vasle: cand cineva incepe sa scuture ambarcatiunea, celalalt trebuie sa o echilibreze; daca nu, se vor scufunda amandoi." (David Reuben).

Acelasi lucru e valabil si pentru relatii, in general, nu numai pentru casatorii..

Vezi cine si cum "vasleste", in ce directie si sa aveti grija sa nu fiti fiecare pe cont propriu, ci un intreg din doua elemente catre o finalitate comuna...

P.S.: Incearca noaptea, inainte de culcare sa asculti muzica relaxanta, placuta, sa bei un pahar de ceai aromat, sa vezi o comedie sau un TV-Show mai haios, pentru a-ti reechilibra nivelul de stress acumulat in timpului zilei si a avea vise mai putin tensionate ca si tematica...
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 15:40:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu imi place sa fac comparatie,dar cel din prezent nici nu se compara cu cel din trecut.Sunt foarte diferiti.Cu cel din trecut ma potriveam foarte bine,doar ca nu mai puteam continua cu acele infidelitati ale lui,iar in relatia din prezent imi lipsesc cateva lucruri pe care le gaseam la cel din trecut si eu daca am stat 3 ani cu el am fost invatata cu acestea.(de exemplu romantismul -viitorul sot e total pe langa;plimbarile chiar si pe ger,mergeam tot orasul pe jos,iar acum actualul daca s-ar putea sa-i vina o masina la scara...si multe altele).Il iubesc pe cel din prezent,are un suflet foarte bun in "lipsa acestor lipsuri" ,are si parti bune,e mai calm si cel mai mult apreciez ca e fidel.Vreau sa decurga totul asa cum curge un izvor lin la vale,insa se pare ca e tulbure un pic apa...
Cred ca este destul de evidenta problema.

Iti lipseste maturitea afectiva, pentru ca afectiunea ta nu se cladeste pe criterii solide.

Nu esti indragostita de viitorul tau sot (actualul prieten) pentru ca iti lipsesc acele nimicuri care la celalalt te incanta.

In schimb, esti inca indragostita de fostul care desi ii lipseste ceea ce conteaza cel mai mult, are acele nimicuri de care se pare ca ai nevoie mai mult, pentru ca te incanta mai mult decat calitatile care conteaza cu adevarat intr-o casatorie.

Problema este exclusiv la tine si ar fi bine sa nu va casatoriti pana nu o rezolvi.

Altfel s-ar putea sa te trezesti casatorita fiind, cu "fostu'" la usa cu o poveste induiosatoare si cine stie ce mai iese de aici.

Iar chestia cu comoditatea, romantismul..se mai pot educa pe ici pe colo daca chiar nu poti trai fara ele, dar ar fi mai bine sa le evaluezi la adevarata lor valoare.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 15:42:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moment31 Vezi mesajul
Draga eu ma gandesc ca poate Bunul Dumnezeu incearca sa iti arate ca trebuie sa te intorci la fostul sot..Pt ca doar o singura data te poti casatori in fata lui Dumnezeu..Ca doar a-ti jurat pana ce moartea va va desparti..Si daca sotul tau te-a inselat,poate ca si tu ai avut partea de vina pt ca i-ai dat prea multa libertate..si poate prea mult timp liber...
Hai ca e tare!!
Ca si faza aia ca "nu el m-a inselat, aia mi l-a furat"

O femeie care cred ca trebuie sa stea cu ochii pe sotz "ca pe butelie" ori are ceva probleme, ori nu s-a maritat cu cine trebuie.
Valabila reciproca si pentru barbati.

Last edited by AlinB; 03.03.2010 at 15:46:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce reprezinta aceste obiecte myself00 Generalitati 26 29.07.2012 10:09:24
Unde gasesc aceste cantari? sophia Muzica Bisericeasca 3 07.02.2011 19:04:27
Cum interpretati Apocalipsa Sfantului Ioan?... lacrimi Din Noul Testament 63 24.08.2010 10:27:20
Va rog, interpretati... silverstar Generalitati 4 13.08.2009 22:55:21
Cunosteati aceste intamlpari adevarate? TeoH Intamplari adevarate 3 24.09.2008 12:59:03