Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 13:57:35
mihnea45
Guest

Implicit Paisie Aghioritul - Flori din Gradina Maicii Domnului

Bolile ne pricinuiesc mare folos și plată cerească dacă le suferim cu răbdare

Cu câțiva ani în urmă un oarecare Stareț a fost mult chinuit de boli și în cele din urmă a murit, fără să cârtească deloc. După puțin timp s-a îmbolnăvit și ucenicul lui și, deoarece nu se mai îmbolnăvise vreodată, a intrat în panică și se pregătea să meargă în lume la medici, ca să se tămăduiască. Noaptea însă vede în somn pe Starețul lui, care îi spune:

- Fiule, dacă vrei ascultă-mă și să nu mergi nicăieri. Fă răbdare. Eu n-am aflat aici nici un folos din faptele mele, ci numai boala m-a folosit. Stai așadar în Grădina Maicii Domnului și fa puțină răbdare în dureri, și mult folos va afla sufletul tău.

S-a bucurat atunci ucenicul, a prins curaj și a făcut răbdare. După aceea simțea multă bucurie lăuntrică de la dureri, pentru că mintea lui se afla lângă Sfinții Mucenici și se veselea.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatistul Cuviosului Părintelui nostru Paisie Aghioritul andreuza Mari Duhovnici si predicile lor 29 09.01.2018 15:10:58
Cuviosul Paisie Aghioritul OvidiuO Mari Duhovnici si predicile lor 21 14.07.2011 18:52:04
Despre evlavie - Parintele Paisie Aghioritul Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:37
CUV PAISIE AGHIORITUL iuda Moaste 35 18.04.2010 15:25:50
ARE NEVOIE DE INNOIRE BISERICA? - Cuviosul Paisie Aghioritul andrei_im Generalitati 1 12.03.2010 20:43:16