![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai dreptate andrei.Nici un parinte cat de rau ar fi ca parinte nu isi indruma copii spre necazuri.
Iar daca acestia o iau pe cai gresite nu sunt numai parintii de vina ,ci societatea in care traim .Este foarte dureros pentru un parinte sa isi vada copilul ca se indreapta spre pierzanie si mai ales cand de la o anumita varsta nu mai poti sa il aduci pe calea buna. Dar un parinte este dator sa incerce totul.Ca isi primeste sau nu rasplata asta numai Dumnezeu o stie.
|
||||
|
||||
![]()
Cuvintele sunt ale Pr.Arsenie Boca, asa ca citind acestea am vrut sa vi le impartasesc si voua, daca fratiile voastre nu sunteti de acord, nu e problema mea!!! Fiecare are dreptul la exprimare! Dar stiu de la Pr.Teofil spunandu-mi ca sunt unii care nu accepta ceea ce spune pr.Arsenie Boca din cauza ca Pr.Arsenie spune direct ceea ce are spus si ca oamenii nu vor sa recunoasca acestea!!!
IARTA-MA!! |
|
|||
|
|||
![]()
..eram aproape sigur ca sunt ale lui
Faptul ca lumea "nu voiau sa inteleaga ce spunea parintele la modul DIRECT" sunt doar artificii de comunicare verbala., nu denota cunoastere reala a situatiei unei familii in ziua de astazi. O indrumare duhovniceasca de calitate( adresata unei famiii) nu tine de timp si spatiu, trebuie sa fie universal valabila! Last edited by andreicozia; 13.11.2009 at 18:00:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Parintii nu sunt 10% vinovati, ci mult mai mult... ati citit Demonii de Dostoievski? Am citit-o cand aveam vreo 14 ani si ma intrebam... despre ce este cartea asta? Despre cum ideile unora nasc mostrii (demoni) in generatiile urmatoare? Asta intelegeam dar nu-mi venea sa cred. Pana cand am vazut cu ochii mei ca ceea ce parintii sadesc in copii da roade la maturitate! Dupa ce a trecut nebunia tineretii, dupa ce omul atinge un oarecare echilibru... vezi clar roadele educatiei primite! In bine sau in rau. Este uimitor, cred eu. Si cred partea cu desfranarea parintilor care se transmite la copii.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In caz ca nu ti-ai dat seama nici acum la batrinete "Demonii" nu este o carte pentru copii. Pentru a intelege poate un sfert din cartea asta trebuie sa fi trecut deja prin viata....evident ca te intrebai despre ce este cartea asta :)) ..singurele "pacate" care se transmit de la parinti(evident cei care-si vad de treaba, nu cei nepasatori fata de copii, si alte nereguli...) sunt din categoria mostenire genetica! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar incearca sa ramai la subiect. (Aici nu este vorba de mine). Ca fapt divers, poti intelege mult din ceea ce nu intelegi.. Nu e un paradox. Daca retii lucrurile neintelese (fara sa le negi) si te gandesti la ele, la momentul potrivit vor primi explicatie. Eu merg pe acest principiu cand ii invat pe copiii mei cate ceva.. le dau mult mai multa informatie decat pot intelege, o repet ca sa ma asigur ca o vor retine... si evident ca ei incep sa o inteleaga pe masura ce se maturizeaza. Asa ii invat elementele de baza din crestinism: despre Treime, despre Duhul Sfant, despre bine-rau-pedeapsa, iad (da cu focul!)..etc. Nu vreau sa ajunga la 30 ani si sa nu stie ca Dumnezeu este Sfanta Treime (cum s-a intamplat cu unii de pe forumul acesta)... ba sa mai creada ca alte credinte se inchina la acelasi dumnezeu si alte erezii contemporane. Last edited by anna21; 13.11.2009 at 18:17:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Dumnezeu nu si-a dat nici un nume(si a interzis la modul vehement sa fie numit intr-un fel sau altul cum poti tu afirma ca Dumnezeul la care se roaga musulmanii, budustii, hindusii, catolicii, protestantii, masonii, iudeii samd nu este acelasi cu Dumnezeul Ortodocsilor? Cumva noi avem o intelegere secreta de club privat ortodox cu Dumnezeu?, in care ne-a spus ca el este doar al romanilor ortodocsi, PACT de care pur intimplator nimeni nu stie? Sf Apostol Pavel a fost clar pentru globalizare, integrare a credintelor locale in crestinism prin adaugarea la intelegerea conceptului de Dumnezeu si NOUL CONCEPT revelat de el, a lui Hristos Mintuitorul. Astfel a avansat el in lumea "dumnezeului vechi" care de fapt nu era vechi ci doar incomplet. Deci acum fiecare face ce vrea cu aceast nou CAPITOL introdus de Apostoli in completarea intelegerii revelatiei divine lasate oamenilor spre IMBUNATATIRE Unii au acceptat altii inca se mai scarpina pe cap ce sa faca, si nu-i grabeste nimeni. Dumnezeu are rabdare, iar daca nu inteleg, vor fi judecati dupa legile locale care se invirt in mare parte in JURUL INIMII ...cele(Iudeice, budiste, musulmane, samd) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii Crezul? Copilul meu il stie! Nu este Dumnezeu marturisit in crez? Inseamna ca ei se inchina la altceva! La produsul imaginatiei lor, adica. Iaca am explicat pe intelesul unui copil. Si nu avem mult timp sa ne scarpinam in cap, cum spui tu. http://www.youtube.com/watch?v=qzwT4TplAaM Last edited by anna21; 13.11.2009 at 18:50:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca - Despre dragostea lui Dumnezeu fata de oameni | cristian67 | Intrebari utilizatori | 0 | 08.09.2010 12:09:06 |
Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 12:44:31 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|