![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca te simti diferit, ca nu te simti complet si intreg decat cu celalalt, ca e un soi de dependenta. Ai mei gandeau prin ochii celuilalt. Dupa aproape un an, nu vad inca acea sudura care era intre parintii mei. Poate si la ei asta a venit in timp. Una dintre intrebarile mele ar fi daca e normal ca acea sudura sa vina in timp sau... poc, la cununie. Adica, nu simt legatura deosebita din cauza slujbei de cununie. Poate voi simti pe parcurs?...
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca asta se intampla in momentul cununiei. Daca nu ai simtit asta inainte, n-are cum sa se faca magie in momentul cununiei.
Nu trebuie sa fie dependenta. Nu exista un "trebuie". Relatia e arta intr-un fel, e creatoare. Relatia e muzica, dans, poezie, pictura. Incearca sa gasesti partea creatoare in relatia voastra, sau s-o impulsionezi. Vezi ce ai in suflet si ofera-l pe altarul relatiei. Sau incearca sa faci ceva cu sotia ce n-ati mai facut niciodata. Spune-mi ceva ce iti place foarte mult, sau la care aspiri, ca sa-ti dau un exemplu. De asemenea spune-mi ceva ce iti place foarte mult la sotia ta, sau ceva ce te face s-o pretuiesti mult.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
theofan ...tu simti afectiune,eu sunt sigura ca daruiesti ocrotire .....cand iubesti pe femeia ta te gandesti tot timpul la ea...ai un zambet pe buze aparte,chiar si atunci cand ea e mofturoasa,va cautati din priviri chiar si atunci cand sunteti despartiti intr-o imensa masa de oameni,vi se intalnesc privirile...grija ta e ea...
"ai mei gandeau prin ochii celuilat"...si tu trebuia sa simti acelasi lucru chiar inainte de casatorie...acum ce sa iti mai zic ai grija de femeia ta, sa nu o ranesti... Last edited by speranta; 14.11.2009 at 16:32:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mancati impreuna doi saci de sare dar cu grija, cumpatat, cu respect reciproc si cu grija unul fata de celalat. Dupa ce ati ispravit de mancat sarea, deja sunteti intelepti, va cunoasteti suficient, iar un copil, pe care niciunul din voi nu-l poate face singur, cu siguranta ca va suda legatura dintre voi. Daca va feriti de copii, relatia se poate raci si ca o pedeapsa pentru egoismul vostru. Mai cunosc astfel de cazuri. Rugati-va unul pentru celalalt. Exista rugaciuni pentru sot/ sotie. Iar rugaciunea alunga duhurile cele rele care umbresc fericirea crestinului si lasa sa se instaureze nelinistea. Dumnezeu sa te ajute. Curaj, frate! Sa nu suferi prea mult din cauza ca relatia ta nu e ca a parintilor tai. Fiecare casatorie are ceva unic. Suntem diferiti. Probabil ai vrea ca sotia ta sa se asemene mai mult cu mama ta pe care o adori. Ai grija si incearca sa-i fii sprijin moral sotiei si sa nu-i creezi un complex de inferioritate pentru ca nu se aseamana cu mama ta. De fapt, aici e aici! Trebuie sa fiti impreuna la bine si la greu. Ajut-o, discutati tot ce aveti pe suflet, nu va lasati influentati de toti. Luati-va in serios misiunea de gospodari. Iarta-ma pentru interventia mea. Iti doresc in primul rand mantuire tie si familiei pe care ai intemeiat-o. Si iti las aici un acatist util pentru cei casatoriti. Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo |
|
||||
|
||||
![]()
"Cel mai mult m-a atras la sotia mea faptul ca ma iubeste cum nimeni nu m-a mai iubit. Mi-a dovedit asta de mii de ori."
theofan...daca ai stii cat de tare ma bucur,sotia ta te iubeste...crede esti salvat...era mai rau daca nu erai gelos ... "E posibil ca sa uiti de prima persoana cu care ai fost, mai ales daca s-a terminat prost relatia? "...da e posibil sa iubeasca din nou,si eu am trait experienta de a iubi din nou,cand iubesti uiti de trecut,sentimentele din urma nu te mai ating...totul conteaza ca tu sa ai putere sa o iubesti cu tot cu trecutul ei...Dumnezeu e cu tine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desi am murit, sunt viu- Sfantul Ioan Maximovici | razvan_m | Biserica Ortodoxa Romana | 43 | 04.06.2013 00:43:46 |
Musulman casatorit religios la Catedrala | Dia20_diana | Religia Islamica | 4 | 14.11.2010 01:22:44 |
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + | cristiboss56 | Pocainta | 0 | 26.01.2009 18:46:57 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|