![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Theophan - problema aceasta a mai fost amplu discutata pe 2 topicuri, poate iti vor fi de folos - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...a+este+virgina
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...a+este+virgina
|
|||
|
|||
![]()
Problema este la tine, nu la ea.
Ea te iubeste si ii pare rau de trecutul ei. Toata lumea greseste. Ceea ce conteaza este sa-ti dai seama de greseala si sa te indrepti. Si mai ales pentru ca nici nu va cunosteati pe vremea acestei greseli nu ai nici cel mai mic motiv sa fi gelos. Sa o vezi pe acea persoana nu iti va face niciun bine, mai mult va tulbura apele. Adevarata problema sunt insecuritatile tale. De acolo se trage si gelozia si nevoia de a te compara cu el. Presupun ca faptul ca sotia ta a mai avut un partener sexual alimenteaza aceasta neincredere in tine. Tu esti foarte nesigur pe tine, nu stii daca o satisfaci, ti-e frica ca el sa nu fi fost mai bun. Acest lucru te roade, este un sentiment mai puternic decat logica, care iti spune ca acum este cu tine, ca pe tine te-a ales si pe tine te vrea. Nu ea este problema, ci TU trebuie sa te vindeci. Trebuie sa discuti cu ea, dar nu despre acel fost iubit (discutie care banuiesc ca s-a purtat de nenumarate ori, fara finalitate de fiecare data. Si daca tot am ajuns aici: nu mai deschide acest subiect. Oricat de rabdatoare ar fi sotia ta, la un moment dat vei ajunge sa o exasperezi cu gelozia ta nefondata, va avea impresia ca nu ai incredere in ea - ceea ce in caz ca nu stii, nu e bine. Trebuie sa renunti la trecut, la ceea ce nu mai poti schimba. Trebuie sa ierti si sa uiti ca sa poti inainta) Discuta deschis cu ea despre sentimentele tale si incercati impreuna sa aflati de ce esti asa de nesigur (si nu este din cauza fostului iubit! Acesta este rezultatul, nu cauza). Apoi incearca impreuna cu ajutorul ei sa te vindeci. Acesta este un proces si nu se va intampla peste noapte si nici nu va fi usor. Dar la sfarsit veti avea o legatura mult mai stransa stiind ca ati trecut peste aceasta problema impreuna. Vorbesc din experienta. Primul pas este sa realizezi ca problema nu este nici la ea, nici la fostul iubit, ci la tine. Apoi sa vorbesti cu sotia ta si sa o rogi sa te ajute sa treci peste asta. Veti discuta mult, va veti si certa, dar daca vreti amandoi acelasi lucru, o sa reusiti. Iar in tot acest timp rugati-va! |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc tuturor... ma simt mai bine acum, daca am zis, nu mai simt acum aproape deloc. Si sfaturile voastre intelepte m-au ajutat enorm!!! Dumnezeu sa va rasplateasca inmiit pentru rabdarea si dragostea pe care o aratati!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cele mai multe "cereri in casatorie" le-am primit inainte de 18 ani! Este o prostie asta! (Sotului nici nu i-am zis vreodata cati zapaciti de cap mi-au propus sa ne casatorim.. ca sa nu aiba probleme ca ale tale). Citat:
Citat:
Uite, eu am trait-o si pe asta: cea care-i place sotului meu este mult mai urata decat mine. Crezi ca ma incalzeste cu ceva? Pai eu ma fardam nu cand plecam de acasa, ci cand venea el acasa! Mergema la fitness ZILNIC, ma imbracam frumos doar ca sa fie el mandru. NIMIC NU A CONTAT. (ba chiar a considerat ca sunt lipsita de profunzime!) Iubirea este oarba. Chiar urat sa fii, bucura-te ca te iubeste! |
|
|||
|
|||
![]()
Sub protectia anonimatului, scriu si eu ce ma apasa.
Povestea mea este asemanatoare: sotul meu a avut o prietena pana sa ne cunoastem. Pana la ea si dupa, el se masturba. Odata sau de 2 ori, a facut acest pacat si dupa ce ne-am cunoscut, pana in casatorie. Si el a fost de acord sa nu pacatuim pana in casatorie. Spune ca in momentul acela, al masturbarii, ii aparea imaginea fostei. Fiind dupa ce ne-am cunoscut (inainte de casatorie), credeti ca m-a inselat in sinea lui? El s-a spovedit de acest pacat si l-a parasit, si ii pare rau. Dar traiesc cu gandul ca m-a inselat in sinea lui. Duhovnicul meu spune ca e normal sa se fi gandit in acele momente la fosta, de vreme ce cu mine nu fusese. Se referea la femeie in general cand a pacatuit? Last edited by filotheea_m; 14.11.2009 at 21:30:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Theofan, eu am o teorie.. care este a mea, nu stiu in ce masura este adevarat, dar pentru mine functioneaza.
Eu consider ca dracul ne priveste tot timpul si in functie de ce facem noi gaseste metode sa ne ispiteasca. De exemplu, daca sotul meu intarzie acasa, desigur ma nelinistesc, il banuiesc etc.. Cel mai bine este sa ma comport CA SI CUM NIMIC NU S-AR INTAMPLA, sa-mi tin gandurile pentru mine. Daca fac greseala sa-l sun sa-l intreb unde este, sa verific telefonul lui (pot face asta in timp real in tara unde locuiesc.. pot afla cand si cu cine vorbeste!).. Deci daca fac orice in directia asta, atunci se declanseaza un vartej de ganduri pe care nu le pot controla (tulburare, neliniste, nesiguranta.. tot ce vrei). Ca si cum nu mi-ar apartine, zic eu.. este ispita! Abtine-te de la comentarii si banuieli cat poti! Daca le dai glas, vrasmasul iti va sufla si altele la ureche. Nu este vorba de ignoranta, ca nu vreau sa aflu (desi unele lucruri nu vreau sa le aflu cat timp nu le pot gestiona emotional), dar evident ca unele probleme le creez sau le amplific singura. Tu crezi/simti acum ca ea ti-a gresit tie! Implicit, tu esti mai bun decat ea, in mintea ta. Esti? Last edited by anna21; 14.11.2009 at 21:39:58. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=theofan;181615]Am si eu o problema. Sunt casatorit de aproape un an, si... nu ma simt casatorit. Simt afectiune fata de sotia mea, dar NU o simt jumatatea mea sau o parte din mine. Nu am pacatuit pana la cununie, avem oarecare liniste (mici certuri, firesti), dar nu stiu daca mai trece cineva prin asa ceva. Cum v-ati simtit dupa casatorie? V-ati simtit schimbati? In ce sens? In afara de faptul ca acum avem relatii trupesti, nu simt nicio schimbare la mine, nici in bine, nici in rau fata de perioada anterioara.
Poate e o intrebare retorica, dar... casatoria se invata? In cat timp?[/QUOT cu siguranta se invata ,si nu intr-o zi doua.trebuie sa ai rabdare.daca spui ca in afara de faptul ca aveti relatii trupesti ,nu s-a schimbat nimic intre voi doi,ca nu simti nimic in plus fata de perioada anterioara casatoriei,asta nu este un lucru rau.este bine ca sentimentele sunt la fel.poate fara sa iti dai seama te-ai schimbat.incearca sa faci ceva fara ea si atunci iti vei da seama daca inseamna ceva pentru tine sau nu.daca te vei simti vinovat ca nu ai facut acel lucru cu sotia ta sau daca ii simti lipsa ,atunci cu siguranta inseamna ca te-ai schimbat.daca nu o simti ca pe jumatatea ta inseamna ca nu ai incercat sa o intelegi.ai rabdare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot sa spun ca sotul meu gateste pentru mine si acum si este romantic ;-) Asta nu inseamna ca nu avem si greutati de sus si de indurat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu consider ca dumnezeu trebuie sa fie pus inaintea noastra in tot timpul vietii si asa nu vom simti in asa stare de amortealea sufleteasca, doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si acum sincer, femeile mint fara sa clipeasca! daca tu ai fi avut o alta femeie inainte de ea si inca te mai gandeai la fosta, iar ea te-ar intreba daca ai ai sentimente pt. fosta nu cred ca ai fi zis "da"! din p.d.v. nu trebuie sa intrebi asa ceva iti faci singur rau! se paorta ciudat... ai rabdare! se poarta tot ciudat... ai rabdare! adevarul iese intotdeauna la iveala! acum daca tu te porit ciudat fara ca ea sa fie de vina s-ar putea s-o impingin inapoi in bratele celuilalt! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desi am murit, sunt viu- Sfantul Ioan Maximovici | razvan_m | Biserica Ortodoxa Romana | 43 | 04.06.2013 00:43:46 |
Musulman casatorit religios la Catedrala | Dia20_diana | Religia Islamica | 4 | 14.11.2010 01:22:44 |
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + | cristiboss56 | Pocainta | 0 | 26.01.2009 18:46:57 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|