Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 10:02:16
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my Vezi mesajul
Eu imi imaginez ca trebuie sa fie tare dificil pentru acesti bieti copii care probabil ca nu primesc o vorba buna, nu primesc macar o pereche de sosete de la Mos Nicolae sau macar o bucata de paine.

Ceea ce cu adevarat ar trebui sa se faca, dupa ajutorul temporar, este sa "fie invatati sa pescuiasca", degeaba le dam peste zilnic..

Din pacate, in Romania, sunt categorii sociale care asteapta si carora li se pare ceva absolut norman sa PRIMEASCA de la stat sau de la altii mancare, bani, imbracaminte..exista categorii care nu concep ca ceilalti AU pentru ca MUNCESC. Nu mi se pare corect, desi nu sunt in masura sa vorbesc despre asta...

Vin fete lasate gravide de cine stie cine in strainatate, si aici, in Romania asteapta si injura statul ca nu ii da la timp ajutorul social..Fiecare om care are o cicatrice, un ochi mai mic, o operatie, se decalara handicapat si primeste bani pentru asta. Isi ia si un insotitor care primeste si el bani, vechime pe cartea de munca si alte beneficii..Suntem o tara de pensionati pe caz de boala (evident bolnavi psihici,ca sa nu aiba cum sa demonstreze comisiei ca nu au ceva), de handicapati inchipuiti, oamenii asteapta toti de la stat bani si totul pe degeaba..

Nu as vrea sa fiu in locul lor, nu stiu cum si ce as face...

Solutii gasim usor noi, cei cu burta plina care stam la caldut..acum insa trebuie gasita o metoda prin care parintii acestor copii sa isi gaseasca de lucru, e de apreciat ca sunt cinstiti si saraci decat sa fure si sa aiba ce pune pe masa..

Dorina, un pachet cu hainute la ce adresa putem trimite?
Cred că ar fi de folos ceva încălțăminte pentru copii ,hăinuțe mai groase și niște dulciuri de sărbători.
Am numele CHIRIAC DIDINA(care lociuește în casa din prima poză și este singură cu patru copii) oraș Târgu Bujor jud Galați (puteți scrie lângă Cantonul silvic căci nu au o stradă)
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 15:19:03
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Cei care îi ajuta pe tigani trebuie sa fie constienti ca tiganii vor deveni tot mai numerosi (fiindca au mult mai multi copii ca românii) si nu stiu cât de frumos se vor purta atunci când vor constitui un procent important din populatie, adica în câteva decade când toti acesti copii vor constitui tineretul tarii.

Nu cred ca trebuie sa ajuti pe cineva care lucreaza împotriva ta, asa cum sunt ungurii si chiar tiganii. Ambele etnii doresc sa transforme teritoriul României în propria lor tara si se poarta frumos doar atât timp cât interesele le-o cer, vezi ce au facut ungurii când au luat vremelnic nordul Ardealului înapoi.

Discernamântul e superior oricarei fapte bune, milostenia poate fi si o greseala. Porunca Domnului de a iubi pe vrajmasi se refera la cei ce pot fi schimbati printr-un comportament binevoitor, nu la oricine.
Vechi 13.11.2009, 16:19:16
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cei care îi ajuta pe tigani trebuie sa fie constienti ca tiganii vor deveni tot mai numerosi (fiindca au mult mai multi copii ca românii) si nu stiu cât de frumos se vor purta atunci când vor constitui un procent important din populatie, adica în câteva decade când toti acesti copii vor constitui tineretul tarii.

Nu cred ca trebuie sa ajuti pe cineva care lucreaza împotriva ta, asa cum sunt ungurii si chiar tiganii. Ambele etnii doresc sa transforme teritoriul României în propria lor tara si se poarta frumos doar atât timp cât interesele le-o cer, vezi ce au facut ungurii când au luat vremelnic nordul Ardealului înapoi.

Discernamântul e superior oricarei fapte bune, milostenia poate fi si o greseala. Porunca Domnului de a iubi pe vrajmasi se refera la cei ce pot fi schimbati printr-un comportament binevoitor, nu la oricine.
Deja sunt din ce în ce mai mulți și cu sau fără o pâine pe care o dăm sau nu acestora sunt mulți și vor fi din ce în ce mai mulți -murdari,bolnavi cu handicpuri grave din părinți alcolici sau drogați vor crește și vor fi un procent tot mai mare din populația țării.
M-au apostrofat că mă blestemă dacă nu scriu despre ei și iată am scris!
Dacă vreți să ajutați bine dacă nu nu dar existența lor este o certitudine și nimeni nu poate spune că ei nu există!
Și niște câini dacă îi vedeam însetați și flămânzi le dădeam ceva de mâncare darămite acestora care sunt după chipul și asemănarea noastră.
Sunt o fire mai sensibilă și îmi este milă și de ei.
Problema lor este una extrem de gravă și dacă nu vor fi întegrați în programe de civilizare și educare va fi vai și amar de noi!
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 16:51:40
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Problema lor este una extrem de gravă și dacă nu vor fi întegrați în programe de civilizare și educare va fi vai și amar de noi!
Nu vreau sa par cinic, dar nu neaparat va fi rau pentru noi, sa zicem pentru cei ce muncesc. In nici un caz nu trebuie sa ne panicam din lipsa de expunere la cest fenomen ci sa invatam de la altii.
Statele centru si sud americane, Asia, sunt in aceasta situatie de poate mai bine de 150 de ani iar bogatii in spatele zidurilor de trei-patru metri traiesc alaturi de shanty-towns( oarasele din cartoane si burlane in care traiesc milioane de saraci, si care se inmultesc ca iepurii)
Deja in Romania au inceput sa apara conclavele-comunitati ingradite cu ziduri si sirma ghimpata unde nu mai intra fara pass nici macar o musca :)

Sunt de acord cu Andrei-traditie desi felul in care pune problema este a unui om ingrijorat nu a unui om induhovnicit care ia lucrurile asa cum se prezinta in timp ce traverseaza locurile si priveste la toti si toate. Sfintii umblau pe toate coclaurile, Andrei, si nu le pasa ca tiganii si ungurii se inmultesc si intr-o buna zi il vor stringe de git.
Stai calm, ca prin metode (adevarat) crestine nu poti opri aceasta avalansa de nasteri in rindul lor.
Poate doar daca treci la o religie extremista sau partid legionar sau nazist, ceea ce nu este cazul tau, sper
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 16:58:05
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

Sa incercam sa intelegem exact ce a zis Traditie fara sa exageram interpretand.
Vechi 13.11.2009, 17:09:34
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Cind gindesc lumeste, mie-mi merge la suflet ce spune Traditie, insa in acelasi timp ceva ma doare
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 23:59:58
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul

Rationalul din mine imi spune ca ai dreptate,Traditie, ca tiganii si ungurii vor o Romanie a lor, dar acesti bieti copii vor doar apa si o bucata de paine,poate si o hainuta ca sa nu le fie frig..Ei ce vina au ca s-au nascut? Domnul ii iubeste si pe ei si din dragoste s-a rastignit si pentru ei, si ei au inger care ii vegheaza si care plange pentru suferinta lor..
In fata Domnului, ei si noi suntem egali..Poate ei chiar au virtuti pe care noi ne chinuim cu anii sa le dobandim..

Eu nu cred ca cu o floare putem face primavara, dar macar putem nadajdui ca acesti bieti copii nu sunt cei care maine ne vor agresa pe strada sau ne vor sparge casele, ca daca le vom darui cat de putin vor aprecia si nu vor crede ca li se cuvine, astfel incat sa stea mereu sa astepte sa le vina "ajutor". Poate ca un mic gest al nostru pentru ei inseamna enorm, poate ca ei nu au avut o mama iubitoare si care sa ii invete ce este iubirea si poate noi, printr-un mic ajutor, putem sa sensibilizam in ei ceva..

Deocamdata eu apreciez ca bietii oameni nu fura, nu agreseaza pe nimeni, nu isi mutileaza copii ca sa ii trimita la cersit, nu isi vand copii, etc
Ar putea gasi o solutie de a scapa de saracie, o solutie murdara, vreau sa zic, dar uite ca tiganii astia ne arata ca oricat de grea ni se pare viata, sunt oameni care sufera mai mult decat noi, si mai ales ne arata ca copiii nu trebuie ucisi asa cum noi, cei care avem o paine si mai mult pe masa, o facem..

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 02:22:30
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my Vezi mesajul
Rationalul din mine imi spune ca ai dreptate,Traditie, ca tiganii si ungurii vor o Romanie a lor, dar acesti bieti copii vor doar apa si o bucata de paine,poate si o hainuta ca sa nu le fie frig..Ei ce vina au ca s-au nascut? Domnul ii iubeste si pe ei si din dragoste s-a rastignit si pentru ei, si ei au inger care ii vegheaza si care plange pentru suferinta lor..
In fata Domnului, ei si noi suntem egali..Poate ei chiar au virtuti pe care noi ne chinuim cu anii sa le dobandim..

Eu nu cred ca cu o floare putem face primavara, dar macar putem nadajdui ca acesti bieti copii nu sunt cei care maine ne vor agresa pe strada sau ne vor sparge casele, ca daca le vom darui cat de putin vor aprecia si nu vor crede ca li se cuvine, astfel incat sa stea mereu sa astepte sa le vina "ajutor". Poate ca un mic gest al nostru pentru ei inseamna enorm, poate ca ei nu au avut o mama iubitoare si care sa ii invete ce este iubirea si poate noi, printr-un mic ajutor, putem sa sensibilizam in ei ceva..

Deocamdata eu apreciez ca bietii oameni nu fura, nu agreseaza pe nimeni, nu isi mutileaza copii ca sa ii trimita la cersit, nu isi vand copii, etc
Ar putea gasi o solutie de a scapa de saracie, o solutie murdara, vreau sa zic, dar uite ca tiganii astia ne arata ca oricat de grea ni se pare viata, sunt oameni care sufera mai mult decat noi, si mai ales ne arata ca copiii nu trebuie ucisi asa cum noi, cei care avem o paine si mai mult pe masa, o facem..

Doamne ajuta!
Nu e numai atitudinea fata de români ci în general e vorba de o traditie a necinstei si urii.

Scopul faptelor de milostenie nu e material ci urmareste îndreptarea morala iar în anumite cazuri cea mai buna milostenie e ignorarea, ca respectivii sa se caiasca de calea lor. Fata de un om patimas nu e bine sa arati bunavointa fiindca va persista în rautatea sa.

Last edited by Traditie1; 16.11.2009 at 02:24:35.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 09:46:18
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Ce am invatat eu de pe forumul asta, este ca credinta se traieste cu sufletul, ca nu este rigida ci deosebit de flexibila atunci cand avem masura. Nu cred ca cineva traieste dupa un manual al crestinului in care sa gaseasca tot felul de situatii si el sa le aplice. Viata crestinului este o lupta nici pe departe usor de incadrat in tipare. Singurul tipar ar trebui sa fie "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"

Parintele Arsenie Boca, pe care toata tara il considera un sfant datorita harismelor pe care s-a invrednicit sa le dobandeasca, spunea acum mai bine de 20 de ani ca tiganii se vor inmulti si vor acoperi Romania. Acelasi Parinte, din marturiile pe care cei care l-au cunoscut le dau, in perioada razboiului, aduna banii si alimentele aduse de credinciosi la manastire pe care pe urma le impartea. Cineva marturiseste: "era o tiganca lacoma care baga mana si statea la rand de mai multe ori". Parintele nu avea cum sa nu stie ce este in capul ei, o "cunostea", dar tot o lasa..

Tu ai dreptate, unii tigani nu respecta nici o regula a societatii si a bunului simt, cred ca totul li se cuvine si cumva traiesc o copilarie permanenta in care toate le sunt permise. Inspira teama in cadrele medicale, in jandarmi, in oamenii de pe strada, in vecini, intre ei. Dar nu putem generaliza.

Copiii astia nu au ce invata daca noi ne purtam "ca niste crestini" si nu ii ajutam.Ei nu vor intelege nimic daca noi ramanem indiferenti, ei nu stiu de ce trebuie sa se caiasca.. Ei sunt flamanzi si desculti, iar omul la nevoie face orice..

Nu cred ca trebuie ajutati niste oameni la 18-20 de ani capabili de munca, dar copiii ar trebui sa ne inspire mila. Ei nu au nici o vina ca nu au nici dupa ce bea apa, si astia nici macar apa nu au..

Tu ai dreptate, nu trebuie sa ii ajutam sa creada ca li se cuvine totul, dar hai sa nu lasam ura sa ne cuprinda. Puteau la fel de bine sa fie si copii de romani.

Eu nu am timp decat sambata cand nu imi mai vad capul de treburi si de obicei aman de pe o samabata pe alta treburile pe care nu reusesc sa le fac, asa cum altii amana de pe o zi pe alta. Ii rog pe cei care au mai mult timp sa ma ajute sa facem un pachet cu hainute si ghetute, eu nu am cand sa merg la cumparaturi,majoritatea magazinelor sunt inchise cand plec si cand vin eu spre casa..

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde