Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2009, 20:18:49
christyan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Din asta sa inteleg ca ai avut note mici la religie si ai fost iritat? Din cate stiu eu, se practica ca elevii sa primeasca numai 10 la anumite materii precum religie, desen, muzica (pentru ca nu poti defavoriza pe cel care nu e talentat), purtare...
nu sunt elev imi exprim punctul de vedere...poate am copii
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 20:19:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de christyan Vezi mesajul
DUMNEZEU nu te obliga sa crezi in el...si singurul care trebuie sa te judece pentru credinta este El.
si cum te judeca?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 20:23:59
christyan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
si cum te judeca?
Nu sunt de acord nici eu cu asta...dar m-am saturat sa le demonstrez intr-un anumit thread ca se inseala ... asa ca am sa ma conformez credintei lor si am sa le dau sfaturi in functie de cartea - idol pe care o iubesc atat de mult. Este frumos sa respecti o credinta , pentru ca pana la urma in afara de scopul de a indoctrina oamenii... are si aspectele ei pozitive...
(PAREREA MEA!!!!!PERSONALA ASA CA NU VERAU SA IMI COMENTATI OPINIA DE DATA ACEASTA nu in acest thread- si sa nu interpretati gresit...chiar vreau sa cred in biblie insa nu pot :)) sunt sigur ca or sa zica multi ca asta a fost scopul meu principal , de a va convinge)

Last edited by christyan; 18.11.2009 at 20:38:43.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 21:01:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu sunt de acord nici eu cu asta
Ma asteptam ca dupa ce indepartez balastul din posturile tale sa mai ramina ceva. Vad ca nu e cazul
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 21:08:30
christyan
Guest

Implicit

Citat:
Ma asteptam ca dupa ce indepartez balastul din posturile tale sa mai ramina ceva. Vad ca nu e cazul
balast?in posturile precedente fata de cel care l-am postat ultima oara sau inclusiv ultimul?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 21:21:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
balast?in posturile precedente fata de cel care l-am postat ultima oara sau inclusiv ultimul?
pai si ultimul, ca nu sint sigur ca esti sigur ca e mai bine sa propavaduiesti o credinta, oricare ar fi aceea, in detrimentul unui spirit critic
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 21:27:54
christyan
Guest

Implicit

Citat:
pai si ultimul, ca nu sint sigur ca esti sigur ca e mai bine sa propavaduiesti o credinta, oricare ar fi aceea, in detrimentul unui spirit critic
Nu incercam sa le demonstrez ca se inseala crezand in ceea ce cred in acest topic.
Voiam sa le demonstrez ca ceea ce fac ei se opun legilor morale ale bibliei.
Am vorbit despre respect.(adica sa nu mai incerci sa le demonstrezi ca se inseala pentru ca nu vor sa se insele chiar daca reusesti sa le arati ca ai dreptate)
Am spus ca are aspecte pozitive.Poti nega asta?(inseamna ca "propavaduiesc"?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 23:12:58
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
oare ,...daca ora de religie nu se mai introduce in programul scolar,invatamantul va culmina?

Tinerii vor radia de-ntelepciune si ratiune?

Lumea va fi mai buna?

Lucrurile se vor aseza in aceasta tara?

Va fi mai multa iubire,intelegere si respect?
Ratiunea se educa, dar nu in invatamantul romanesc. Faptul ca religia si-a facut loc in scoli e dovada.

Probabil ca nimic din ce ai enumerat mai sus nu se va intampla, dar esti naiva daca iti imaginezi ca se vor intampla odata cu introducerea religiei in scoli.

Citat:
Cu ce "arde"religia?
Religia "arde" pentru ca face parte din spatiul privat, nu public. Si mai "arde" pentru ca ar trebui sa fie o alegere personala, nu impusa de Stat, in scoli de Stat. Si mai "arde" pentru ca o groaza de "profesori" de religie habar nu au despre ce vorbesc. Am niste prieteni, au decis sa isi lase fetita sa frecventeze orele de religie. La prima ora, li s-a explicat in amanunt cum li se vor implanta cipuri in frunte si cum vor fi manipulati de catre evrei si masoni. Imi arati si mie unde e asta in programa de religie?

BOR are destui bani, de la Stat si aia. Adica din taxe platite de noi toti. Daca vor educatie religioasa, sa isi faca scoli.

Citat:
Ca-ti spune sa-ti iubesti aproapele,sa nu furi...etc...
Moralitatea nu este monopolul religiei, oricare ar fi ea. Exista nenumarate exemple de tari in care o mare parte din populatie e majoritar ne-religioasa, dar nivelul de civilizatie, toleranta si educatie civica e cu mult peste unde va ajunge Romania in urmatorii 50 de ani. Deci, se poate foarte bine moralitate fara religie. Dovezi exista, destule.

Mai mult, crestinii selecteaza foarte atent fragmentele care le conving din biblie atunci cand aduc vorba de moralitate. Nici un cuvant despre ce zice dumnezeu in VT despre ce ar trebui sa faci cu fetele care sunt dovedite a nu fi virgine inainte de casatorie, sau ce obligatii are un violator fata de victima sa. Nu stii despre ce vorbesc? Deschide sfanta carte, la Deuteronom.

Biblia e izvor de moralitate doar daca alegi foarte atent exemplele cu care vrei sa iti prezinti punctul de vedere asupra moralei. Si daca e nevoie sa selectezi ca sa nu iti dea cu virgula, de ce sa nu folosesti alta carte, pur si simplu?

Last edited by konijiro; 18.11.2009 at 23:15:24.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 23:19:57
christyan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Ratiunea se educa, dar nu in invatamantul romanesc. Faptul ca religia si-a facut loc in scoli e dovada.

Probabil ca nimic din ce ai enumerat mai sus nu se va intampla, dar esti naiva daca iti imaginezi ca se vor intampla odata cu introducerea religiei in scoli.

Religia "arde" pentru ca face parte din spatiul privat, nu public. Si mai "arde" pentru ca ar trebui sa fie o alegere personala, nu impusa de Stat, in scoli de Stat. Si mai "arde" pentru ca o groaza de "profesori" de religie habar nu au despre ce vorbesc. Am niste prieteni, au decis sa isi lase fetita sa frecventeze orele de religie. La prima ora, li s-a explicat in amanunt cum li se vor implanta cipuri in frunte si cum vor fi manipulati de catre evrei si masoni. Imi arati si mie unde e asta in programa de religie?

BOR are destui bani, de la Stat si aia. Adica din taxe platite de noi toti. Daca vor educatie religioasa, sa isi faca scoli.

Moralitatea nu este monopolul religiei, oricare ar fi ea. Exista nenumarate exemple de tari in care o mare parte din populatie e majoritar ne-religioasa, dar nivelul de civilizatie, toleranta si educatie civica e cu mult peste unde va ajunge Romania in urmatorii 50 de ani. Deci, se poate foarte bine moralitate fara religie. Dovezi exista, destule.

Mai mult, crestinii selecteaza foarte atent fragmentele care le conving din biblie atunci cand aduc vorba de moralitate. Nici un cuvant despre ce zice dumnezeu in VT despre ce ar trebui sa faci cu fetele care sunt dovedite a nu fi virgine inainte de casatorie, sau ce obligatii are un violator fata de victima sa. Nu stii despre ce vorbesc? Deschide sfanta carte, la Deuteronom.

Biblia e izvor de moralitate doar daca alegi foarte atent exemplele cu care vrei sa iti prezinti punctul de vedere asupra moralei. Si daca e nevoie sa selectezi ca sa nu iti dea cu virgula, de ce sa nu folosesti alta carte, pur si simplu?
am ajuns sa apar religia nu imi vine sa cred...:)) in fine
Trebuie bagata ... si sa se axeze mai mult pe ce scrie in biblie...sa se citeasca biblia...de asta se merita facuta....pentru a-i lasa pe elevi sa interpreteze cum vor ei in intimitatea lor si sa aleaga ce vor ei si ce cred ei mai bine. ++ ca inveti multe lucruri folositoare.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 23:22:56
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
am ajuns sa apar religia nu imi vine sa cred...:)) in fine
Trebuie bagata ... si sa se axeze mai mult pe ce scrie in biblie...sa se citeasca biblia...de asta se merita facuta....pentru a-i lasa pe elevi sa interpreteze cum vor ei in intimitatea lor si sa aleaga ce vor ei si ce cred ei mai bine. ++ ca inveti multe lucruri folositoare.
vasazica te ajuta mai mult cei care sunt impotriva religiei decat cei care sunt pro! Bun, atunci ma bucur pentru asta!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44