![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si inca ceva: eu stiam ca la spovedanie se iarta si pacatele pe care le-ai uitat. Nu stiu care este rostul indoielii fata de sfanta taina a spovedanii, dar nu e bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Odata, la Manastirea Adormirii Maicii Domnului din Odessa a venit o femeie care avea trei copii. Toti trei erau orbi din nastere. Era insarcinata si pe cale sa-l nasca pe al patrulea. A venit la manastire si s-a asezat pe o bancuta, spunand: “Unde se afla oare acum parintele Kuksa, ca sa vada ca il caut?” Iar batiuska, asezandu-se alaturi pe aceasta bancuta, ii spuse ei: “Va asteptam”. “Cum asa?” “Iata cum. Eu sunt batiuska Kuksa“. Si el indata ii spune: “Marturiseste, de ce copiii tai sunt orbi?“ Ea si-a marturisit pacatele pe care le facuse pana atunci. Insa el i-a spus: “Nu sunt toate pacatele. Mai gandeste-te si vino maine”. Ea a venit in ziua urmatoare, adaugand pacatele de care isi adusese aminte. Insa parintele i-a spus: “Nu, nu-i totul. Vino si maine, mai gandeste-te”. Sosind a doua zi, femeia i-a spus: “Nu-mi mai aduc aminte“. “Ei, atunci sa te ajut. Iti aduci aminte cand erai in clasa intai?” Ea a raspuns: “Imi aduc aminte“. “Si cand se terminau lectiile, unde alergai?” Ea s-a gandit si i-a spus: “La cimitir”. “Da, si acolo, intr-un maracinis, ce-ai gasit?” “Ah, da, batiuska, acolo se afla un cuib de pasarele si in el patru puisori. Eu i-am luat si cu un pai le-am scos lor ochii“. “Iata, deci, pentru ce Domnul nu a daruit vederea copiilor tai si de aceea ei s-au nascut orbi. Haideti deci sa ne rugam, ca macar cel de-al patrulea sa vada”. sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ksa-de-odessa/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si atit de clare sunt lucrurile legate de spovedanie... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu ca nu doar pentru fiecare fapta, ci si pt. fiecare CUVANT vom da socoteala. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai explica-mi cum anume invatatura acestui sfant se impaca cu cea a Bisericii. Eu am spus ca este o contradictie, fiindca asa mi se pare, explica cum nu este.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar acea relatare subliniaza doua lucruri: importanta impartasaniei si felul in care pacatul este pedepsit si prin urmasi. Ea are rol educativ, de trezire.. (ca nu exista pacat mic). Nu este o invitatie la sminteala, la judecarea judecatii lui Dumnezeu. Nu incerc sa te conving pe tine personal de nimic. (Cunosc persoane care au facut avorturi si isi spun "crestine", dar tot se indreptatesc! Ca pe vremea lui ceausescu era altfel si nu aveau incotro etc. Iar copiii care au trait sunt convinsi ca avortul este lucru bun, pozitiv pt societate - eu numesc asta o urmare a pacatului parintilor! Fiecare vede lumea prin ochelarii propriilor patimi. Nici eu nu fac exceptie. Dar nu mi se pare normal sa minimizam avertismentele sfintilor, toate aceste relatari sunt facute pentru binele nostru!) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai adultii sunt constienti de gravitatea greselilor?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ajutati-ma sunt disperata | patricia2006 | Umanitare | 7 | 02.09.2012 23:47:20 |
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul | diannaalex | Umanitare | 5 | 23.06.2010 09:05:36 |
|