|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 

__________________ Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

LA MULTI ANI tuturor! Si sa nu uitam sa ne corectam si in anul 2010... Am observat ca se "uita" articolul hotarat la singular masculin, si se scrie: baiatu, cazu, crezu, elevu, etc. Articolul hotarat masculin este -l; dar pentru o mai usoara pronuntie, se introduce litera de legatura -u-. Deci corect este: baiat-u-l= baiatul; cazul, crezul, elevul si asa mai departe. Chiar daca in vorbirea de zi cu zi putem spune baiatu, totusi in scris, trebuie sa scriem baiatul, caci ... ceea ce spunem zboara, dar ce e scris ramane si se vede daca nu e corect. Inca odata La Multi Ani! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Am gasi scris "voi citii"; corect este "voi citi", caci viitorul verbelor il facem din viitorul verbului auxiliar a fi + infinitivul verbului : eu voi fi tu vei citi el va canta | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Si totusi nu era vorba de greseli de tehnoredactare, ci de greseli provenite din neinsusirea corecta a limbii romane!!!!!!! E o diferenta...foaaaaarte mareeee!   
				__________________ Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Uneori sapunul trebuie curatit el insusi :P
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Da...e bine si asa, numai ca greselile acestea nu sunt repetabile ci doar accidentale, pe cand celelalte cam nu   , la asta facusem referire 
				__________________ Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Sa-mi fie cu iertare, dar, referitor la discutia de pe alt topic, asta e atitudine si vorba de filosof de la oras sau de baba inteleapta de la tara? Nu stiu, intreb eu.    
				__________________ Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Fara doar si poate: am gasit scris. Asta am si vrut sa scriu, dar in graba am mancat un -t. Multumesc, Iustin. | 
|  |