Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2009, 12:37:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Danut nu incerca sa convingi tu pe altii de ortodoxie, ca nu reusesti. Numai Dumnezeu poate asta. Am cazut si eu in ispita asta. Daca te apuci sa faci teologie cu diavolul, sigur pierzi. Sa stii ca multi ortodocsi foarte ravnitori, dupa indelungate astfel de discutii, au parasit ortodoxia, fiind pacaliti, pt ca si-au pus prea mult increderea in ei. Sa nu crezi ca nu poti sa cazi. Toti suntem supusi caderii. Asa ca mare atentie! Lasa-i pe ei cu ale lor. Mult mai mult ii poti ajuta rugandu-te pt ei, si nu incercand sa-i convingi. Numai bine si Doamne ajuta!
Prietene uita-te la activitatea mea pe acest forum.Vezi unde am fost cel mai activ.Stai linistit nu te ingrijora de mine.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 12:43:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Doriana , dumneata stii ce inseamna succesiune apostolica?
Da. De ce?

Andrei, "teologie cu diavolul " ? Semenii tai nu sunt diavoli. Sunt la fel de iubiti de Dumnezeu ca si tine.

Last edited by Doriana; 24.11.2009 at 12:46:11.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 12:58:35
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
Prietene uita-te la activitatea mea pe acest forum.Vezi unde am fost cel mai activ.Stai linistit nu te ingrijora de mine.
Iertare! Am incercat sa ajut!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 13:01:05
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da. De ce?

Andrei, "teologie cu diavolul " ? Semenii tai nu sunt diavoli. Sunt la fel de iubiti de Dumnezeu ca si tine.
Nu am afirmat nicaieri ca semenii mei sunt diavoli. Si stiu ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii. Lucrurile sunt mai profunde decat crezi. Candva vei afla. Numai bine!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 13:37:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da. De ce?

Ce inseamna succesiunea apostolica?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 15:23:16
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 Isus alege oameni azi cum a facut-o si cand a fost pe pamant.Iar oamenii alesi de El primesc autoritate.Autoritatea este de la Dumnezeu,nu o da apostolii,Isus a dat-o prin apostoli.Si pastorii inainte de a face aceste lucruri sunt "randuiti" de altii in slujire,dar asta nu inseamna ca autoritatea au primit-o de la un om ci de la Insusi Dumnezeu.
Tu mi-ai cerut versete ti-am mai adus,nu cred ca mai are rost sa mai umplu forumul degeaba,oricum vei sustine iar ceea ce ai sutinut pana acum.
Andrei25 stai linistit,nu ma intereseaza sa atac ortodoxia.Daca asta credeti e parerea voastra,dar nu ma astept sa faceti si voi ca mine,adica sa nu atacati si voi pe cei de alta religie ca si voi.Important este ceea ce fac eu si incerc sa fiu obiectiv si corect,nu stiu in ce masura reusesc,dar incerc.Tu insusi spui ca "stii ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii",de ce sa nu facem si noi la fel?De ce sa ii consideram pe ceilalti care sunt diferiti de noi a fi "neoameni" ca sa ma exprim mai putin acid decat tine?O discutie nu iti poate face rau,atata timp cat discuti calm cu cei din jur,fie si daca discuti cu cineva care nu crede ceea ce crezi tu.Asa ii poti intelegi pe ceilalti mai usor si ii afli punctele sale de vedere.In ceea ce ma priveste pentru mine aceasta discutie ramane una placuta.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 15:51:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Iisus Hristos a dat cheile Imparatiei Cerurilor doar Apostolilor si urmasilor lor,atat!

Fapte 20:28 Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.

Nicaieri nu scrie ca Iisus ar fi dat cheile Imparatiei si altora, puterea de a lega si dezlega.Va rog sa verificati ce inseamna succesiune apostolica, toti ignorantii.

Pace.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 15:51:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ce inseamna succesiunea apostolica?
Hai, mai , ca am si eu google, chiar daca nu as sti, dar nu cred ca ai vrea sa-ti citez aici. Treci la subiect. Daca am contrazis cu ceva ideea ta de succesiune apostolica zi-mi unde.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 17:51:36
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 vad ca tot continui sa repeti "succesiune apostolica".Sa stii ca cultele se revendica de la biserica primara,deci se considera urmasa a ei.Ce rost are sa mai zabovim atat asupra acestei idei?
"Apostolos" este un cuvant grecesc care inseamna "trimis",deci apostolii sunt 'trimisii lui Dumnezeu".Tu cred ca vrei sa vorbesti despre cei doisprezece apostoli si ca doar ei sunt apostolii.Biblia insa ii numeste si pe altii "apostoli".Este cazul lui Barnaba:
Faptele apostolilor 14:14 APOSTOLII Barnaba și Pavel, când au auzit lucrul acesta, și-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului, și au strigat:
Pavel,Silvan si Timotei:
1 Tesaloniceni 1:1 Pavel, Silvan și Timotei, către Biserica Tesalonicenilor, care este în Dumnezeu Tatăl și în Domnul Isus Hristos: Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos.
1 Tesaloniceni 2:6 N-am căutat slavă de la oameni: nici de la voi, nici de la alții, deși, ca APOSTOLI ai lui Hristos, am fi putut să cerem cinste.
Chiar si Isus este numit apostol:
Evrei 3:1 De aceea, frați sfinți, care aveți parte de chemarea cerească, ațintiți-vă privirile la APOSTOLUL și Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,
Vezi bine ca nu doar cei 12 trimisi au fost considerati apostoli si faceau parte dintr-o categorie selecta cum vrei sa arati tu.Evident ca au primit slujbe speciale de la Isus,Isus Insusi i-a ales si au primit invatatura chiar de la El in mod nemijlocit.Isus insa alege si astazi oameni pe care ii trimite in diverse misiuni.Uite ce spune Pavel:
1 Corinteni 12:28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, APOSTOLI; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
1 Corinteni 12:29 Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
1 Corinteni 12:30 Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
1 Corinteni 12:31 Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.
Efeseni 4:11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alții, prooroci; pe alții, evangheliști; pe alții, păstori și învățători,
Sa lasam subiectivismul si sa vedem ca se vorbeste despre un "dar de apostol" care este valabil si astazi si tot Isus este Cel care il da.

Last edited by Totpeetor; 24.11.2009 at 18:15:57.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 18:36:56
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Ce este succesiunea apostolica pentru tine?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15