Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2009, 17:05:07
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doriana
Ieșirea 8:12
Ieșind deci Moise și Aaron de la Faraon, a strigat Moise către Domnul ca să piară broaștele pe care le trimisese împotriva lui Faraon.

Ieșirea 15:25
Atunci Moise a strigat către Domnul și Domnul i-a arătat un lemn;

Judecători 4:3
Și au strigat fiii lui Israel către Domnul;

Judecători 16:28
Atunci a strigat Samson către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeule, adu-ți aminte de mine și întărește-mă încă o dată, o, Dumnezeule, ca printr-o singură lovitură să mă răzbun pe Filisteni pentru cei doi ochi ai mei!”

1 Regi 7:9
și a strigat Samuel către Domnul pentru Israel și l-a auzit pe el Domnul.

3 Regi 17:20
Apoi a strigat Ilie către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeul meu, oare și văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?”

etc...

primitivi vechii evrei, nu-i asa? Dar erau poporul Domnului. Si chiar cei din Biserica

Faptele apostolilor 7:60
Și, îngenunchind, a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea, a murit.

Luca 18:38
Și el a strigat, zicând: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ți milă de mine!

Faptele apostolilor 4:24
Iar ei, auzind, într-un cuget au ridicat glasul către Dumnezeu și au zis: Stăpâne, Dumnezeule, Tu, Care ai făcut cerul și pământul și marea și toate cele ce sunt în ele

rugaciunea strigata vine din prea multa durere. E drept ca multi exagereaza, dar asta nu inseamna ca cei ce ii judeca sunt mai buni. Daca noi ne-am obisnuit intr-un fel, sa recunoastem ca e doar obisnuinta, nu principiu biblic.
Ai copiat aici toare veretele biblice în care apare termenul "a striga".
In cazul exemplelor tale oamenii se adunau cu același gând, cereau același lucru Faptele apostolilor 4Iar ei, auzind, într-un cuget au ridicat glasul către Dumnezeu..

Și în plus de asta nu se adunau în fiecare saptămână de câteva ori la ore fixe, la programul de urlete "căte Domnul".
Un om care e zguduit de pocăință și de cunoașterea păcatelor sale, ridică la Domnul rugăciuni în orice timp și orice loc și o face în liniște, nu ca să îl vadă alții cât e de "smerit" și cum "strigă la Domnul".
Unde scrie în versetele pe care le-ai dat mai sus că vechii evrei se adunau laolaltă ca să ceară de la Dumnezeu prin strigăte, fiecare ce vrea el în acel moment, asemenea demonizaților, bolnavilor psihic și penticostalilor? În acest fel unde mai e comuniunea de credință?

Matei 6.6 "Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
7 Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. "

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50