Citat:
În prealabil postat de Fani71
La unii catolici, de tendinta mai traditionalista, exista dragostea pentru slujbele bizantine si le slujesc uneori. Insa le mai schimba pe ici pe colo, mai scurteaza, de ex. partea cu catehumenii, sau chiar (am vazut odata cand am fost) 'Usile, usile..' (poate in ideea ca sa nu para ca dau pe cineva afara ;-)
Deci, nu sunt greco-catolici, ci invers, catolici simpatizanti ai slujbelor ortodoxe. In Belgia exista manastirea Chevetogne care are doua comunitati, una latina si una bizantina, insa sunt toti catolici din nastere. (nu provin din ortodoxie)
|
Aha! Multumesc, Fani :) De fapt am observat ca si la patriarhie la Bucuresti s-a renuntat la ectenia celor chemati. Chestia cu "Usile, usile..." cred ca nu o intelege marea majoritate a ortodocsilor, oricum. Cand eram copil tot ma intrebam ce o fi cu usile, mi se parea ca se potriveste exact ca nuca in perete...:D
Metanoia, spui ca Who the hack is Alice a fost aiurea. Vrei sa te amuzi? :D Uita-te aici:
http://www.youtube.com/watch?v=rh_nq...eature=related Eu m-am distrat grozav. Ma intreb daca oamenii aia chiar sunt catolici.