Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2009, 17:38:45
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

"voi" fiind cine? Nu cred in mantuirea prin cult, ci prin trairea personala. Eu am gasit ce cautam, pe Dumnezeu. Si multi din cei pe care ii cunosc. Viata lor demonstreaza asta.

P. S. Dumnezeu nu e ortodox sau penticostal. Dumnezeu imparte lumea in pacatosi si mantuiti.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:53:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
"voi" fiind cine? Nu cred in mantuirea prin cult, ci prin trairea personala. Eu am gasit ce cautam, pe Dumnezeu. Si multi din cei pe care ii cunosc. Viata lor demonstreaza asta.

P. S. Dumnezeu nu e ortodox sau penticostal. Dumnezeu imparte lumea in pacatosi si mantuiti.
Si totusi, de ce a aparut cultul penticostal, se considera cumva mai bun decat Crestinismul Adevarat...sau care e sensul lui, nu avea omenirea credinta si inainte, nu credea in Dumnezeu, nu credea in Mantuitorul fara sa apara el??? Inseamna ca aparitia lui se datoreaza erorii unui om...

Pai cum nu?...chiar crezi in mantuirea prin cult...de aia esti penticostala si crezi acest cult si nu in Credinta Adevarata

De ce iti aperi cultul daca nu are importanta si te simti jignita cand cultul penticostal este considerat ceea ce este???...daca pretinzi ca nu crezi in nici unul???? Faptul ca il aperi si te deranjeaza ca Ortodoxismul este Credinta Adevarata, inseamna ca aperi un cult....
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:58:23
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:

Voi fiind sectele. Care ati ales sa "ganditi" si sa "interpretati" de capul vostru Biblia.
Adica voi care la-ti gasit sunteti mantuitii si cei care nu, sunt pacatosii?

Si cum arata acel dumnezeu pe care la-i gasit? De ce nu ne vorbesti deloc despre "minunea" asta? Mai era unul pe aici caruia ii vorbea dumnezeu. Cred ca adventist.

Si daca nu crezi in mantuirea prin cult, ce cauti la penticostali?

Esti slab pregatita. Chiar ai nevoie de manual.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:02:49
Senior Member

Implicit

Pai, voua vi se pare ca penticostalii sunt aroganti si se considera mai buni. Lor li se pare invers. Macar nu sustin ca sunt singura biserica adevarata :)) Cred ca fiecaruia i se pare arogant altul care nu e ca el. Daca atacai baptistii ii aparam pe ei, pentru ca nu era drept ce se spunea. Si daca atacai adventistii sau ortodocsii, la fel.

Nu m-am simtit jignita, ci uimita, caci, marturisesc, ma asteptam la mai mult de la niste ortodocsi practicanti. Dar sunteti oameni si voi, cu temerile si indoielile voastre, deci va inteleg.

Observi ca nu am spus ca sunt penticostala pe undeva, dar tu si dedus deja? :) De fapt biserica noastra, desi are orientare penticostala, nu apartine de Cultul penticostal. Greu de explicat, dar , pe scurt, cam asta e.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:06:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Observi ca nu am spus ca sunt penticostala pe undeva, dar tu si dedus deja? :) De fapt biserica noastra, desi are orientare penticostala, nu apartine de Cultul penticostal. Greu de explicat, dar , pe scurt, cam asta e.
Vezi ce folositor este manualul meu?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:09:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Voi fiind sectele. Care ati ales sa "ganditi" si sa "interpretati" de capul vostru Biblia. .
Nu ma consider secta. E doar un cliseu de limbaj la tine. Si suna urat si nepoliticos. Pai nu trebuie sa gandesti cu capul tau? De ce il mai tii?

Ti-as vorbi de Dumnezeu, dar nu cred ca vrei sa afli. Vrei sa ai doar ce comenta, iar eu am un principiu: "Nu ajuta pe cine nu vrea sa fie ajutat. " Sa cunosti Adevarul e un har, trebuie sa-ti doresti sa-L afli , nu e pentru bataia de joc a unora.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:11:59
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Voi fiind sectele. Care ati ales sa "ganditi" si sa "interpretati" de capul vostru Biblia.
Adica voi care la-ti gasit sunteti mantuitii si cei care nu, sunt pacatosii?

Si cum arata acel dumnezeu pe care la-i gasit? De ce nu ne vorbesti deloc despre "minunea" asta? Mai era unul pe aici caruia ii vorbea dumnezeu. Cred ca adventist.

Si daca nu crezi in mantuirea prin cult, ce cauti la penticostali?

Esti slab pregatita. Chiar ai nevoie de manual.
Cult, ca notiunea de religie...nu le face bine auzului , de aia umbla ei cu ajutoare gandind in sinea lor " Poate ajunge si cultul meu, dintre toate celelalte culte mai de luat in cosiderare!!!"

Ei nu constientizeaza ca lumea e increstinata de muuuuuuuult si inca de oameni vrednici, iar prozelitismul lor nu arata decat a competitie intre eretici
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:13:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ma consider secta. E doar un cliseu de limbaj la tine. Si suna urat si nepoliticos. Pai nu trebuie sa gandesti cu capul tau? De ce il mai tii?

Ti-as vorbi de Dumnezeu, dar nu cred ca vrei sa afli. Vrei sa ai doar ce comenta, iar eu am un principiu: "Nu ajuta pe cine nu vrea sa fie ajutat. " Sa cunosti Adevarul e un har, trebuie sa-ti doresti sa-L afli , nu e pentru bataia de joc a unora.
Ce inseamna asta...esti daruita, ai har, cunosti Adevarul si noi nu vrem sa fim ajutati, ce vrei sa insinuezi cu textele astea ciudate????

Ce cauti totusi pe acest forum Crestin Ortodox, fii sincera?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:15:35
Senior Member

Implicit

Citat:

Si la tine cum suna DOGMA? Sau CRUCE? Sau ICOANA? Sau INVIERE?

Am tot gandit de capul meu si a iesit cam prost. Concluzie: nu este bun. De aceea folosesc manualul de care ti-am vorbit.

De ce crezi ca sunt pe acest site? Sa-l cunosc pe Dumnezeu.
Daca tu L-ai cunoscut de ce esti egoista si vrei sa te bucuri singura.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:20:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ei nu constientizeaza ca lumea e increstinata de muuuuuuuult si inca de oameni vrednici, iar prozelitismul lor nu arata decat a competitie intre eretici
D`oh...e asa increstinata lumea ca trebuie sa aflu de la ortodocsi ca daca iei un caine fara sa-l platesti il mananci pe lumea cealalta...

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ce cauti totusi pe acest forum Crestin Ortodox, fii sincera?
Sunt sincera: imi plac ortodocsii. traiesc printre ortodocsi si ma inteleg foarte bine cu ei, desi nu suntem de acord intotdeauna. Insa, cand putem, ne ajutam unii pe altii. In plus, mi se stricase forumul np si de plictiseala am intrat si pe aici. :)))

Dani, Dumnezeu nu prea poate fi pus in cuvinte. Insa iti poti da seama cum e vazandu-i pe crestinii sinceri care Il urmeaza. Sper sa-i gasesti, daca nu deja traiesti printre ei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50